嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

用什麼來洗玩具?

我的jojo開始把玩具放入口中,那麼,他的玩具應幾時洗一次?又應用什麼物品洗?

超級版主

超級版主

Re: 用什麼來洗玩具?

除非你24小時睇住或教佢唔好放入口而佢又聽講

否則係無可避免的,我既見解係唔好買太cheap玩具,怕塑膠

有毒素及d parts 會跌出離

一個月洗一次玩具都夠皮,用牙刷及肥皂,再加小小*滴露*

*多謝指正*

子爵府

Don't use 滴露, which is 有毒.You can go to Chicco shop to buy the sterilize liquid which is for washing baby's toys.It's more safety than using 滴露,especially your baby likes putting the 把玩具放入口中.I usually wash the toys once per day.
我個寶貝仔係屎撈B

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係要天天洗玩具, 我會在百佳買一只叫 MITTON (好似係咁串) 消毒片來洗及浸玩具. 之後, 用廚房紙抹乾.

而家亞仔大左, 一星期洗一次, 不過唔用消毒片了, 只用清水.

該用戶已被刪除

子爵府

想問下布書or毛個d用唔用得chicco個支架?

子爵府

Yes, you can use it too.
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

Chicco is good.

伯爵府

chicco

洋房

Chicco Sterilize Liquid - 1000ml (原價$68,特價$45)

伯爵府

chicco

大宅

chicco too~

超級版主

超級版主

日日洗,咪好唔得閒

大宅

奶樽可以用chicco洗嗎?
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

之前用 chicco, 不過 sales 話支消毒液唔入得口, 要用水再沖...... e+ 轉用 chu chu, 因為消毒液消毒完可直接入口, 我會再用水沖沖, 唔驚 d 消毒液唔入得口, 咁會安心 d ~~~
chu chu 可以用0黎洗奶樽

首頁

尾頁

跳至