在職全職

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

想發洩自己情緒既人入來

我覺得好煩,做一個全職媽咪真係唔係咁易 :-( 太受氣,日日都係咁辛苦湊個仔,老公不但無關心自己,仲成日話你唔好,仲要成日係個仔面前係咁話媽咪好衰,唔好學佢,明明係佢唔想個仔玩,佢就話係媽咪唔比你話,雖然個仔得8個月,但遲d大個d咁點呀,我咁辛苦湊佢,就係你既說話已經可以影響好大, :-( 受老公氣都唔緊要,仲要我受埋老爺奶奶氣,好煩,佢地就成日抱住我個仔講話唔好睬媽咪,唔好理佢,佢地個個有無理過我感受,我真係有想過湊住我個仔一走了之,仲要同我個老公離婚,我老公d朋友話去旅行,佢竟然可以同我講係家用到扣$1000,嘩,我一定答唔得苛,最多我唔去,佢話如果唔扣$1000就只比我團費,其他就唔比,你話佢地當唔當我係人 :-(

大宅

Re: 想發洩自己情緒既人入來

LAMSON媽,

我諗你應該同老公傾

洋房

LAMSON媽,

Dont be unhappy la. If your husband giving you bad attitude, then you should complain about it. If he is not listening, then he is not a good husband at all
Single daddy with 2 years old daughter

大宅

LAMSON媽:個個男人都係咁架喇!好似我老公咁,淨係識得諗佢自己响出面有幾辛苦,有幾煩,有幾多野做,返到嚟,聽到亞b喊,就話你唔嗳佢,你想佢抱一陣,佢又話攰又話污漕,好喇!到佢抱嗰陣,又話你唔識湊亞b,搞到亞b成日喊,見你對住個電腦,又話你顧住玩,到佢放假就瞓到日上三竿, 最多同你食埋野,就話要出去relax下,你問佢去邊呢!佢又話自己有壓力要靜下,總之唔係搞女人啦!講真,佢有壓力我都有啫,咁邊個幫我呀?我都想抖抖,日日瞓得六粒鐘,晨早就要起身湊b,又搵唔到時間瞓,真係人都顛呀!

大宅

LAMSON:

I really think that you have to talk with your husband... just share your feeling with your husband, it is very important to know what is your husband thinking, he must have something in his mind that is not satisified or unhappy... because I really think that is not good to complain someone in front of your bb, eventhough the bb is small but she/he will understand.

I know it is not easy to be a full time mama, because I have face the same problem sometimes...

add oil la...

大宅

LAMSON媽:

佢地真係好過份, 點樣都唔可以在小朋友前講人, 何況係母親. 如果係我, 你要扣家用我就唔去, 叫佢自己帶小朋友去, 你就放假, 不過長期係今你都要想個方法, 叫朋友同佢講
依晴Hillary, 依韻Eleanor

複式洋房

我仔22個月大了,但我營然覺得好辛苦,沒有心機,心情好差。
可能每一天都看住個仔,看到傻了。
無內我老公幫不到我手。所以我就吃力D!
我也沒有時間找朋友傾訴我的心情,亦沒有人明白。
呀!!呀!!呀!!呀!!呀!!!!!!!!!!!!!!!!!
還有3個月他就上課了。
希望到時我心情會好返。
一個人不返工真的會死。是悶死。

大宅

醒目開學勳章

見到你地講嘅野我都好大感受,我未生,但已經有呢d問題喇,一模一樣,生左我唔知會變成點,所以會成日喊囉,亦都唔會有人喺我方面唸下,佢地覺得陀仔好舒服,可以喺屋企唔洗DO,唔會有壓力,搵錢嗰個最有壓力,一言難盡呀.... :-( :-( :-(

大宅

多謝你地安慰我,其實我真係覺得d男人都唔識體諒人,但係佢地就成日話我地唔體諒佢,一有d咩問題就會話我地,我地大家要比心機,湊大自己既仔女,當我睇到自己個仔時我就會咩辛苦同唔開心既野都唔記得了,如果我地有咩唔開心,我地就再上來一齊傾同埋大家鼓勵大家,真係多謝晒大家

子爵府

好媽媽勳章

大宅

LAMSON媽 寫道:
我覺得好煩,做一個全職媽咪真係唔係咁易 :-( 太受氣,日日都係咁辛苦湊個仔,老公不但無關心自己,仲成日話你唔好,仲要成日係個仔面前係咁話媽咪好衰,唔好學佢,明明係佢唔想個仔玩,佢就話係媽咪唔比你話,雖然個仔得8個月,但遲d大個d咁點呀,我咁辛苦湊佢,就係你既說話已經可以影響好大, :-( 受老公氣都唔緊要,仲要我受埋老爺奶奶氣,好煩,佢地就成日抱住我個仔講話唔好睬媽咪,唔好理佢,佢地個個有無理過我感受,我真係有想過湊住我個仔一走了之,仲要同我個老公離婚,我老公d朋友話去旅行,佢竟然可以同我講係家用到扣$1000,嘩,我一定答唔得苛,最多我唔去,佢話如果唔扣$1000就只比我團費,其他就唔比,你話佢地當唔當我係人 :-(

你c6有茅攪錯呀~~人黎呀~~
講真我c6唔好得你個個幾多~~但我會同佢開戰~~~
我都幾惡~~開戰100個會合佢現在好d啦~~
如我有野做(因我有時會pt下)佢都會同我湊亞女
(如佢放假啦就係)
我覺得佢幾過份去旅行扣$,你問下佢呀,你自己出街扣佢$
得唔得,如佢話我去找$你理我呀!!
你話好呀,"今"你出去做野,請人湊仔囉,我比返$洗死你呀.
睇下點,重有佢全家有病呀?叫個仔唔好理你,
你同99 62講佢個仔(你老公)細個個時你時時同佢講同佢講唔好理亞媽呀??(99同62)你同你老公講,你亞媽細個個有無同你講唔好理亞媽呀?今你現在又理你亞媽.
[size=xx-large]short short 地
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

[quote]
beckywong0211 寫道:
我仔22個月大了,但我營然覺得好辛苦,沒有心機,心情好差。
可能每一天都看住個仔,看到傻了。
無內我老公幫不到我手。所以我就吃力D!
我也沒有時間找朋友傾訴我的心情,亦沒有人明白。
呀!!呀!!呀!!呀!!呀!!!!!!!!!!!!!!!!!
還有3個月他就上課了。
希望到時我心情會好返。
一個人不返工真的會死。是悶死。
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/

大宅

所以有時我都唔知d男人係用咩做,出面雖然無其他女人,但就......有d就出面有女人,唔理自己老婆仔女,唉........我想依家真係有好好既男人只有幾個咁,

大宅

LAMSON媽 寫道:
所以有時我都唔知d男人係用咩做,出面雖然無其他女人,但就......有d就出面有女人,唔理自己老婆仔女,唉........我想依家真係有好好既男人只有幾個咁,

好同唔好男人,真係唔知咩叫好男人,
但我只知女人係叻過男人好多的.

大宅

shadowlau15 ,我同意你嘅講法,我地啲女人真係叻過男人好多,叫佢做一日湊仔公就叫哂救命,洗一次碗就爛兩隻,買餸都唔識,連洗衣機都唔識用,唉!做苦力就叻,叫佢搞亂檔仲快,激氣!!

大宅

係呀係呀 成日講到自己出面做野有幾咁辛苦,但當我地講兩少少野,就係到話你圩有幾辛苦呀,但當佢地湊仔仔一日時,就永遠都做唔到,一定要佢自己亞爸亞媽幫,仲要咁辛苦都唔會安慰你,但轉頭你就要安慰佢,又要好似一定要做埋佢d手尾,又唔捱得,女人真係勁勁勁

大宅

~~自從我有次發脾氣,興到打門同 :-(
話走c6就開始唔再因為小事同我 啦~
佢得閒都會幫手湊女,可比我出下去,
同我有野做要出去,佢都幫手~~~
可能我c6好怪,佢要激到我到佢開戰先對我好的.
怪人 ?-(

洋房

係我就搵份野做啦!少錢都要做,睇情形你已經比人標籤左,覺得你唔識湊仔,又佢地可能認為識搵錢先有用(個人睇法),不如返工好過,唔係好易抑鬱全職媽咪唔易做,而家你個仔先得8個月, 仲有漫漫長路,與其成日唔開心,不如早早搵方法解決
[quote]
LAMSON媽 寫道:
我覺得好煩,做一個全職媽咪真係唔係咁易 :-( 太受氣,日日都係咁辛苦湊個仔,老公不但無關心自己,仲成日話你唔好,仲要成日係個仔面前係咁話媽咪好衰,唔好學佢,明明係佢唔想個仔玩,佢就話係媽咪唔比你話,雖然個仔得8個月,但遲d大個d咁點呀,我咁辛苦湊佢,就係你既說話已經可以影響好大, :-( 受老公氣都唔緊要,仲要我受埋老爺奶奶氣,好煩,佢地就成日抱住我個仔講話唔好睬媽咪,唔好理佢,佢地個個有無理過我感受,我真係有想過湊住我個仔一走了之,仲要同我個老公離婚,我老公d朋友話去旅行,佢竟然可以同我講係家用到扣$1000,嘩,我一定答唔得苛,最多我唔去,佢話如果唔扣$1000就只比我團費,其他就唔比,你話佢地當唔當我係人 :-( [/quote]

大宅

LAMSON媽,
你入住咗間怪獸屋呀? 物d人禁既??? :tongue:

唔好理佢地, 理得多變short short地架, 真是架!

我99同c6都'定忍'架啦, 你個件仲'定忍'. 唔好比佢地點bb啦, 真是bb識聽架, 到時唔理你, 你就死.

你有冇問佢地"前世係唔係欠咗佢地", 如果唔係點解今世會禁對你.

我行過你條路架啦, 我而家識還拖架啦, 你要強過佢地呀! 唔係既話, 死得架啦~~

努力啦!
露 絲  

大宅

我就通常都無講野,只會係到黑面,因我試過惡惡地講野,之後我就同我老公嘈交,仲嘈得好勁,咁我覺得好煩,所以之後就無講野,只係黑面,唉.........總知我對住佢地我就覺得好煩,我依家日日都出街,唔會留係屋企,連去我奶奶到食飯我都唔想呀,但都無辦法,都要去食啦.我都唔知要挨到幾時 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

首頁
12345...16

尾頁

跳至