在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 想發洩自己情緒既人入來

jesswong218 寫道:

有D人天生係咁!死淨把口[quote]
yiubb 寫道:
我都想入黎呻幾句......呢幾日心情都有d down, 話說某日同d mami出去食lunch, 我女因為唔肯同小朋友一齊玩同一個玩具, 食餅又唔肯請人食而發脾氣, 我一向都對佢呢2個問題都好煩惱, 果日我同樣覺得又忟又尷尬, 不過最激氣係竟然有一個唔係好熟嘅mami竟然同我講, 個女咁樣係因為學晒我d野, 而家攪到佢又唔識分享又脾氣差, 我當堂唔識回應, 但真係好想 之後飲完茶, 大家一齊行去商場時, 得我同佢一齊行時, 佢又再講, 今次我真係頂佢唔順, 我笑笑口同佢講:"我同你好似唔係好熟咋bor, 你有幾了解我呀" (因為佢一向講野都有少少串, 我唔太sure佢係唔係真係有惡意, 所以又唔係好敢太過份咁話番佢), 佢當時無再答我, 佢又行我前面, 我又睇唔倒佢面色係點, 所以即時大家都無再對話, 但之後有其他mami一齊時, 佢又再無咩野咁同我傾計, 咁我以為無咩事啦.........
點知隔咗一日之後上網傾計, 大家mami都話好累唔夠瞓, 我都自然留言講自己好累, 果個mami竟然又再講, 問我有無睇倒佢之前嘅留言...(因為佢留言話自己瞓得都好少), 我反問佢我瞓多佢2hrs, 係唔係唔可以話自己都好累呀???佢竟然再回覆話:"絕對可以, 不過最好唔好係呢度呻, 因為呢度大把人累過你, 唔夠瞓過你", 我果刻真係好
之後我好唔開心, 好耿耿於懷, 唔明點解比人咁話完一次又一次, 自問又無得罪過佢.....
前2日同個好朋友傾開, 佢叫我唔駛理呢d路人甲, 叫我放開d, 但自從做咗人mami之後, 所有野都好似越黎越放唔開, 好易唔開心, 好易情緒低落, 年幾前我已經試過有一段時間, 好多唔開心嘅野係一齊, 而攪到自己成日情緒唔穩定, 成日喊, 果段日子真係好難受, 我唔想又係咁..........點解d人要咁樣對人呀, 佢地唔知咁樣係令人好難受架咩.......
[/quote]

算數啦,好多人都係咁,不過我地係可以選擇聽同唔聽,唔好理佢,你唔開心,咁佢咪仲開心,係咪,佢又唔係你身邊既人,又唔係佢養你,你洗扣為這些閒人唔開心呢,好無謂嫁,想多d開心既野咪仲好

大宅

jessica_mei 寫道:
咩男人嚟架?!唔比家用,又唔比奶粉尿片錢,喂...出街食飯都要錢啦!你煮埋比佢食,佢都唔比家用你呀?佢錫唔錫bb架?我覺得你要做番啲野,唔好比佢睇死你冇咗佢唔得囉!要bb有個咁唔負責任嘅老豆,我寧願自己一手一腳湊大bb,起碼唔駛受氣,佢想見下bb..好難喇!咁嘅老豆...要唔要都擺啦!!!!

嘩,你個咩老公呀,一直都唔好煮飯比佢食,你有錢,但唔等於佢可以唔洗比家用,佢係咪傻嫁,依家個bb八個月都咁,咁遲d供書教學點算呀

大宅

hi hoiching 930,
你老公同我老公都可以叫做係衰到出汁, 我個c6又係咁,叫我唔好做野湊b個陣就話乜都佢攪掂(我要負責我阿爸阿媽電話費,仲有d 相機�電話仲供緊款,另外,仲有少少阿仔教育saving保險),而家每個月只係比六千蚊我,包交電費�煤氣�水費,又要買奶粉尿片,又要買餸,又要交我需要交既野,出街食飯�超市買野又係我(佢奉旨唔會埋單�比錢),根本六千就唔夠, 仲邊有多餘錢儲bb個saving, 咁好啦,由年頭到而家個個月都同佢講點呀,要saving呀,佢呢半年真係夠膽一毫子都無比我saving, 但係份saving唔可以cancel, 因為有保證成份,cancel就渣都無,我真係唔知點算? 講真而家我一毫子都無比過我阿爸阿媽,因為我真係無,我覺得好對佢地唔住,好不孝,但我真係自身難保,但係我老公佢就個個月都比佢個死人老母囉(一毫子都唔會少添,年尾佢仲會出雙糧比佢阿媽添,但係我無囉,佢阿媽個份仲大份過我,我地唔係一齊住,白比佢),我真係仲慘過做賓妹,出街永遠佢同阿仔行前,我咩住阿仔全套架生行佢地後面,賓妹都話有3千8落自己袋啦,我而家買件衫比自己都唔敢買呀,因為真係唔夠錢洗,個個月都透支,而家2張卡都爆哂,真係唔係為左個仔, 我一早同佢離婚呀....

hoiching930 寫道:
我c6都唔好,我冇返工凑bb<八個月大>,佢都唔比家用,我要負責奶粉尿片同日用品,夜晚仲要煮一歺比佢食,蝕到入肉!<唔小心比佢知道我有少少積畜>但我覺得佢應該要比,個bb佢都有份,所以成日鬧交,今個月先比$500,於是我就話唔比家用唔再煮,一冇煮佢就開始唔睬我,咩人嚟架!唔係驚bb冇老豆,我一早走咗!D男人................唉!

子爵府

jesswong218 & LAMSON媽:

多謝你地呀
之前都個fd傾過, 再o係度呻過之後, 心情已經好番好多, 不過對個女就自覺忟咗, 有時鬧完佢之後, 都覺自己過份咗, 攪到有d內疚....不過我會努力控制住情緒, 自己有咩事都唔應該影響埋個女

大宅

jesswong218 ,
我想 你呀~~~ 等咗禁耐都追唔到大結局, 我開始想 :-( (講笑ja....唔好介意.... )

我又同c6 啦~~

真想 鬼死他.

如果我有槍, 我會 死個c6....
jesswong218 寫道:

我返來啦! :mrgreen:
病足两個星期! 真攞命
至衰喟食!一氣食左两隻糭!
[size=medium]多謝各位靚媽媽關心!
另妳們久等不好意思!
[size=large]上回講到:
每日我都聽留言箱信!每日聽到c6講埋D以前有妳係到做乜野都ok!冇左妳係到直頭乜野都做唔到!但之從打左電話返屋企!就再無留言!我以為咁就玩完!疊埋心水!繼續我架泰國之旅!
過左兩曰打算續簽証!一出(珍go)酒店門口!見到個c6係大堂!我立直係佢背後走過!佢冇發現!我就參啦!又想返洒店但唔想见到佢(唔知佢嚟做乜!如果同條女嚟仲眼火爆!)行到晚上9點幾!終於返洒店啦!返到洒店唔见終影!舒服晒!立直當晚退房!第二日一早走!点知晚上11點左右!有人搞門!打開門见到C6立直関門!][size=large]
c6係度猛咁拍門又大大聲講嘢!搞到隔籬對新婚夫婦!同酒店職員!問咩事! 唯有開門比佢入嚟!仲要同人(對新婚夫婦同職員)say sorry
幾唔好意思!
c6有幾會入嚟!更係唔放過我啦!又西又哄!煩足两個鐘!我終於頂唔順!我要還激.........
我:咪左煩我!我比多一次幾會你........!
c6:我以後聽晒妳話!唔會理佢(條女)!妳先至係我老婆嗎!
我:我都未講完!
我:由我走嗰日起!你次次係留言信相講
妳先至係我老婆嗎!好! 而家就由嗰天決定!我係咪注定係你老婆!
c6:妳又話比多一次幾會我!我唔明咩意思........!
我:我比一日時間你!如果你撞見我3次要唔同地方!直係我两夫妻注定!但冇緣的話就....返到香港離婚!
c6:咁叫做比多一次幾會我呀!雖然巴提雅唔係好大!要揾一個人好難呀!更可放揾個有心理埋架妳!唔得!..........
我:幾會比左你!你自己決定!仲有時間係又见太陽開始直至晚上12:00
c6:而D都唔係幾會!有心唯難我!妳根本唔謜諒我!
我:好啦!已经好夜啦!我要休息啦!你走啦!
c6:我唔走!傾掂先!
我:事旦你!幾會比左你!你自己決定!我要休息啦!我好倦啦!
就算我一開眼见到你!都唔算數!因為你冇離開過!
c6:好!總之撞見妳3次要唔同地方!妳話架!到時唔好揾其他藉口.....!
我:仲有時間係又见太陽開始直至晚上12:00

明天繼續!我開始想 [quote]
yvonne22 寫道:
jesswong218
放心啦!如果6月份收唔到票!

咁我就會放棄!
結果如何我都會講比大家知!

現在結果如何!

仲未收到!等埋而個6月先!
真的另人失望 :-( :-( :-(
唔通比個c6講中
[size=x-large]边有咁大隻夾乸.....![b[/quote]
露 絲  

禁止訪問

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

我c6都唔好,我冇返工凑bb<八個月大>,佢都唔比家用,我要負責奶粉尿片同日用品,夜晚仲要煮一歺比佢食,蝕到入肉!<唔小心比佢知道我有少少積畜>但我覺得佢應該要比,個bb佢都有份,所以成日鬧交,今個月先比$500,於是我就話唔比家用唔再煮,一冇煮佢就開始唔睬我,咩人嚟架!唔係驚bb冇老豆,我一早走咗!D男人................唉!

唔係呀~~好仆街囉,唔比你自己洗都要比返屋企用啦,
佢好仆街~~
我尋日先同個c6開火,講下講下佢又講$,佢話係佢係比唔到多我啦,個個月都洗清,但無法~~
好在佢都知比$小我.唔係
不過尋日開火開都4:00幾零晨
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

yiubb 寫道:
我都想入黎呻幾句......呢幾日心情都有d down, 話說某日同d mami出去食lunch, 我女因為唔肯同小朋友一齊玩同一個玩具, 食餅又唔肯請人食而發脾氣, 我一向都對佢呢2個問題都好煩惱, 果日我同樣覺得又忟又尷尬, 不過最激氣係竟然有一個唔係好熟嘅mami竟然同我講, 個女咁樣係因為學晒我d野, 而家攪到佢又唔識分享又脾氣差, 我當堂唔識回應, 但真係好想 之後飲完茶, 大家一齊行去商場時, 得我同佢一齊行時, 佢又再講, 今次我真係頂佢唔順, 我笑笑口同佢講:"我同你好似唔係好熟咋bor, 你有幾了解我呀" (因為佢一向講野都有少少串, 我唔太sure佢係唔係真係有惡意, 所以又唔係好敢太過份咁話番佢), 佢當時無再答我, 佢又行我前面, 我又睇唔倒佢面色係點, 所以即時大家都無再對話, 但之後有其他mami一齊時, 佢又再無咩野咁同我傾計, 咁我以為無咩事啦.........
點知隔咗一日之後上網傾計, 大家mami都話好累唔夠瞓, 我都自然留言講自己好累, 果個mami竟然又再講, 問我有無睇倒佢之前嘅留言...(因為佢留言話自己瞓得都好少), 我反問佢我瞓多佢2hrs, 係唔係唔可以話自己都好累呀???佢竟然再回覆話:"絕對可以, 不過最好唔好係呢度呻, 因為呢度大把人累過你, 唔夠瞓過你", 我果刻真係好
之後我好唔開心, 好耿耿於懷, 唔明點解比人咁話完一次又一次, 自問又無得罪過佢.....
前2日同個好朋友傾開, 佢叫我唔駛理呢d路人甲, 叫我放開d, 但自從做咗人mami之後, 所有野都好似越黎越放唔開, 好易唔開心, 好易情緒低落, 年幾前我已經試過有一段時間, 好多唔開心嘅野係一齊, 而攪到自己成日情緒唔穩定, 成日喊, 果段日子真係好難受, 我唔想又係咁..........點解d人要咁樣對人呀, 佢地唔知咁樣係令人好難受架咩.......

妖~~(我好粗口的 )無9理佢啦,人地點教人地的事,
重有個個人熟先講唔熟同人地講都好似唔好wor
無c理佢啦,
個個細佬見到like個d野都唔比人啦,唔通佢個個唔係米,
我見到自己like個d野食都想食多d啦,不過我係大人米要扮
下大方囉,唔通好似細佬咩,重有佢話你(個女咁樣係因為學晒我d野)比我就話係呀~~"今"你個小朋友又學你囉,無啦啦唔熟又去
話人囉,重要講幾次囉,你唔會諗下人地有咩fleeing(唔知有無串
錯)

佢話個個topic叫你唔好呻~~妖你大曬咩~~佢伸得你唔伸得呀
個個做人亞媽都訓得小啦,現在比賽訓得小呀~~
佢好似show show地 ?-(

你有咩係道吹囉,我唔介意wor我諗其他理樹媽咪都係

唔好發脾氣啦,
笑下啦,唔介意你可同我吹的,我無咩所謂
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/

禁止發言

大宅

[quote]
ching1225 寫道:
好炆好僧d人上輕

大宅

hi hoiching930,
係呀, 我地要自強呀,唔好比班c6睇死,拒變黃面婆,要做師奶強人...

自從生完bb冇做嘢后,我都開始冇比$屋企,只係節日比$500-1000,冇計啦,自身難保!我冇家用,不過屋租雜費电話費都係c6,同埋c6放假我就盡買<佢比錢>,不過都係屋企bb嘢為主!佢好鍚bb,收工一定返屋企,放假都陪我同bb,bb一見佢收工就好開心,所以............我先唔走!唯有當自己前世欠咗佢啦!到2年后bb返學我就做返嘢,梗加唔駛靠c6!大家都要加油呀,要强過c6先有尊嚴 :-P

大宅

hi LAMSON,
你好勁呀, 通常我都係比人撞o個個, 仲要係抱住個仔照撞個隻,又唔敢出聲,d麻甩佬真係驚死返唔切大陸餵雞包二奶,正一死pk.....

LAMSON媽 寫道:

唉,唔好話輕鐵啦,火車仲衰,個d死仆街大陸人,同埋d死人男人,個d大陸人就推住幾架有貨既車仔,佢地完全唔會理你,係咁出,正一仆街,有次我係上水落車,個s仆街唔知係咪趕全返大陸餵雞,都唔理人地要落車,係咁迫入來,咁我咪講x你老母呀,跟住佢地望一望我,我咪bee住佢,真係好鬼憎佢地

子爵府

我都好同意

子爵府

我當然唔會怪係多口啦~其實我都有諗過自己係唔係有問題, 不過我又諗真係有情緒病問題嘅人, 應該唔會覺得自己有問題架, 咁我係唔係就無問題呢 (唔知你明唔明我講咩 :lol: )
係唔係普通家庭e生就可以幫我做test架喇? 點同個e生講呀
牛肉有幫助架, 咁我會食番多d架喇, thanks!!
見倒你話"樣貌善良", 我當堂笑咗出黎, 因為我樣應該都唔係d善良樣 :lol:
何bb 寫道:
yiubb~~你好呀,唔好怪我多口,你小心患左情緒病自己唔知,我睇到你的情况好似係,我以前都患上呢個病自己唔知,食左一年藥好番,而家開朗番無再想負面野同影響家人,你小心d啦,有機會就問下醫生,做個test好簡單架咋,你或者試下食牛肉 ,牛肉可以提升血清素,另你情緒好d架,其實我地日常生活身邊好多個d口痕友,可能你樣貌善良,佢咪慍你做目標囉,咁樣想係咪舒服好多呢...heeee。

LAMSON媽~~~~~hi~~呀青呀~~~係呀~~我呀!hee :lol:

子爵府

好多謝你呀 睇完你打d野, 真係覺得爽咗好多呀
shadowlau15 寫道:

妖~~(我好粗口的 )無9理佢啦,人地點教人地的事,
重有個個人熟先講唔熟同人地講都好似唔好wor
無c理佢啦,
個個細佬見到like個d野都唔比人啦,唔通佢個個唔係米,
我見到自己like個d野食都想食多d啦,不過我係大人米要扮
下大方囉,唔通好似細佬咩,重有佢話你(個女咁樣係因為學晒我d野)比我就話係呀~~"今"你個小朋友又學你囉,無啦啦唔熟又去
話人囉,重要講幾次囉,你唔會諗下人地有咩fleeing(唔知有無串
錯)

佢話個個topic叫你唔好呻~~妖你大曬咩~~佢伸得你唔伸得呀
個個做人亞媽都訓得小啦,現在比賽訓得小呀~~
佢好似show show地 ?-(

你有咩係道吹囉,我唔介意wor我諗其他理樹媽咪都係

唔好發脾氣啦,
笑下啦,唔介意你可同我吹的,我無咩所謂

禁止訪問

民房

大宅

yiubb 於 2007-06-23 16:43:29

好多謝你呀 睇完你打d野, 真係覺得爽咗好多呀
-----------------------------------------------------

唔好客氣,我係有個句講個句,只係覺得理d人,
我又無同佢講過d咩,佢好似教父"今"教你做人道理,我都有好多道理教人wor~~但大家出黎玩~又唔係好熟就唔講啦~~
熟了先講啦~~唔係人地唔like就唔好,重有就係講野個時叫佢
用下個腦,個腦唔好坐著~諗下人地有咩fleeing先去講~~
茅腦咩佢~~其實個時我生完亞女肥了好多同出唔到街or
茅$洗,個c6好似short日日話我 我個時都好有問題
時時想去死的,但後來同d樓下商場朋友吹下(要搵諗野正面d個
d人啦)同有時返下pt現在就茅事啦~~死黎做咩呀~~
等60years我先死個時亞女大嗎
我傻的

大宅

我就來比我個c6激死了,我今晚上早d上網,問下有無媽媽今天有去爬行比賽,問下情況係點,點知佢個仆街,人唔用電腦,佢就唔用,成2點仲要我係咁催佢先肯比我用,跟住我一路玩佢就一路係咁話我都唔知點做家庭主婦等等,我就來想打死佢,搞到我上到來有好多媽咪都走了,我真係覺得佢好黑人憎,好煩,我另原佢返工,唔洗咁煩,次次佢一放假我地就一定要嘈先安樂

首頁

尾頁

跳至