跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人係健康院做左產後檢查??

要check d 乜??

複式洋房

Re: 有冇人係健康院做左產後檢查??

我o係日間診所做架...
內容包括: 驗小便, 見姑娘做產後情緒問卷, 見醫生, 按下個肚(睇下子宫收縮的情況), 陰道檢查..
該用戶已被刪除

子爵府

補充:如果你未夠25歲
佢會叫你第日再打電話返去約時間
做子宫頸細胞檢查
我果日準時10點半到達
好快見完姑娘
但等見醫生就勁耐
(因為當日非常多人,有三十幾個做產後)
12:45PM先走得
*醫生無叫我聽產後講座喎~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係健康院做產後檢查, 內容包括:
驗小便, 見姑娘, 見醫生< 按下個肚睇下子宫收縮情況, 陰道及乳房檢查, 會陰傷口埋口情況> 同埋可以用$1 參加家庭計劃, 攞12個袋袋返屋企. 另外, 佢地有sell 我做子宫頸細胞檢查但無叫我聽產後講座.

禁止發言

男爵府

會唔會照超聲波????or 放野入下面check???

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

michellehung 寫道:
會唔會照超聲波????or 放野入下面check???

健康院邊會有咁好服務, 只係放個冷冰冰嘅鴨咀鉗入去check 咋.

子爵府

carmanmui 寫道:
咁係咪女姑娘黎架

Yes ar~

侯爵府

嘩! 又要用鴨咀呀! 今次慘喇!! 怕怕!! 會唔會撐開左個傷口架?

jeje 寫道:
健康院邊會有咁好服務, 只係放個冷冰冰嘅鴨咀鉗入去check 咋.

公爵府

咁又唔會, 但係鴨咀真係好唔舒服

[quote]
jjwmkk 寫道:
嘩! 又要用鴨咀呀! 今次慘喇!! 怕怕!! 會唔會撐開左個傷口架?

[quote]

首頁

尾頁

跳至