自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 一擲千金又來啦!

我昨晚睇都覺得張堅庭唔

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

I think the game itself is not exciting and this is the main reason why the show is not attractive and boring. Unlike the "Millionaire" in the ATV before, it involves no questions and answers/challenges and relies only on luck of the participant. SO it should not the totally the responsibility of the MC no matter who it is. Instead, the one who designs the game should be blamed.

Talking about the MC, I guess people like Cheung Kin Ting or Micheal Hui are already the best ones that TVB can hire, as those more attractive persons like Jan or Wong Tsi Wah may not be interested in such programs and the pay they ask for may not be affordable by TVB.

大宅

[quote]
MrsFung 寫道:
我昨晚睇都覺得張堅庭唔
]

伯爵府

張堅庭.....佢係唔係傻傻地架....
問d甘既問題~

公爵府

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上黎玩遊戲遮,唔駛將自己及家人既私生活都拎埋出黎講下話

子爵府

佢個人應該好 nice, 對嗎?
chan.peggy 寫道:
個女仔係我最好的朋友,我中一識佢,已經十幾年。

子爵府

尋晚我無得睇呀~
因為老公買左d新魚返黎,重新整個個魚缸, 所以無得睇~
我亞爸就鐘意睇呢類既節目,
但佢就唔係睇個主持人, 淨係想估下邊個箱係100萬,
睇下佢估唔估得中囉~
所以, 對邊個係主持人都無乜所謂~

男爵府

我估佢問得人家既家事(仲要係傷心事),事前應該得到當事人同意佢先會問的

大宅

我覺得唔會, 呢d通常係即興. 睇到個媽咪唔係好想答, 但個主持都繼續不斷問, 最後仲問離婚你同唔同意你都有責任呀? 簡直離洒譜, 個主持有病. 其實可以有好多野問姐, 唔使問咁私人既野lor.

Asher 寫道:
我估佢問得人家既家事(仲要係傷心事),事前應該得到當事人同意佢先會問的

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

tungtung131 寫道:
我覺得唔會, 呢d通常係即興. 睇到個媽咪唔係好想答, 但個主持都繼續不斷問, 最後仲問離婚你同唔同意你都有責任呀? 簡直離洒譜, 個主持有病. 其實可以有好多野問姐, 唔使問咁私人既野lor.

[quote]
Asher 寫道:

[/quote]

勁過火啦佢!明知人地離左婚嫁啦,仲問個媽咪愛唔愛個男人,呢句都痴q線啦!關佢鬼事咩.人地仲要對住幾十萬個觀眾嫁!你叫人地點答你呀!!

子爵府

我都覺得這個節目好鬼死無聊,以前許冠文做個時都已經好想佢快D做完,現在又要再做,尋晚張堅庭問D問題又真係問得衰格咗D,好似一定要佢呀媽應自己係有責任,面對住咁多觀眾又唔可以罵佢,唯有侷答,真係可憐,所以睇睇下我都唔鬼睇喇,最後個女仔攞咗幾多錢呀?

男爵府

蓁媽 寫道:
最後個女仔攞咗幾多錢呀?

四萬

別墅

首頁

尾頁

跳至