自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人試過係街俾人"递"紙仔?

好耐之前係中央圖書館試過一次,今日去街,唔知邊個又"chi"左張紙仔係我手袋上邊有個人全名,電話,e-mail..寫住"我好想識你".
d人咩心態?係咪日日帶住好多咁既紙仔,膠紙.通街"chi"?
有無人都遇到咁既事?

禁止訪問

Re: 有無人試過係街俾人"递"紙仔?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我明你的意思, 但只試過一次,
仲要係N年前, 在茶餐廳度.
個伙計放張寫了電話的紙仔,話:比你的.
我無攞到, 食完就走左,
有咩點解唔可以用口講 !?!?

crystaltochan 寫道:
好耐之前係中央圖書館試過一次,今日去街,唔知邊個又"chi"左張紙仔係我手袋上邊有個人全名,電話,e-mail..寫住"我好想識你".
d人咩心態?係咪日日帶住好多咁既紙仔,膠紙.通街"chi"?
有無人都遇到咁既事?
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

一位媽咪 寫道:
我明你的意思, 但只試過一次,
仲要係N年前, 在茶餐廳度.
個伙計放張寫了電話的紙仔,話:比你的.
我無攞到, 食完就走左,
有咩點解唔可以用口講 !?!?

係囉,我就話d人咁怪既,唔通寫定d紙仔,帶家膠紙出街.見到目標就"递"?

男爵府

曲曲 寫道:
中學時
有個男仔日日搭同一架小巴
小巴由柴灣去西環
佢係筲箕灣落車
而我就坐到西環

維持左好耐
有日佢比張紙仔我然後即刻落車

佢好明顯就係暗戀你,俾張紙仔你唔出奇.

但係條街三唔識七就好怪.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

曲曲 寫道:
中學時
有個男仔日日搭同一架小巴
小巴由柴灣去西環
佢係筲箕灣落車
而我就坐到西環

維持左好耐
有日佢比張紙仔我然後即刻落車

咁佢寫d咩呀?我好想知~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

由 sharonhwyc 於 2007-04-22 21:34:04

咁佢寫d咩呀?我好想知

N年前,我收嘅係姓名和電話囉。

ZZ

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

又或者那個男仔好怕羞, 所以一早寫定,
見到你就比你.

又或者佢本身好想識女仔, 所以寫左一埋呢d紙仔,
睇下邊個會回覆. 可能係咁都未定呢, 起碼咁多年之後
你都仲提返呢件事.

而且你話你係去中央圖書館, 係咪自修生呀 !? 咁佢咪會有機會有紙同筆囉.

crystaltochan 寫道:
有無人都遇到咁既事?
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至