跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-9 20:54 發表
ricebb,
你個仔仔11個月大, 咪開始要好似看"mockey"咁睇實佢... 好辛苦啊...
我果次度果個單位呢, 大約個尺寸係咁:

廳就 9尺 x 20尺
大房 12尺 (連窗台) x 6尺半
細房就 9尺 (連窗台) x 6尺半

( ...

ricebb,
你個仔仔11個月大, 咪開始要好似看"mockey"咁睇實佢... 好辛苦啊...
我果次度果個單位呢, 大約個尺寸係咁:

廳就 9尺 x 20尺
大房 12尺 (連窗台) x 6尺半
細房就 9尺 (連窗台) x 6尺半

(所以你話 80寸床, 可能剛剛係 ok, 一定要度清楚)

雪櫃位 : 2 1/3 尺 (D), 5尺鬆dd (H) , 2尺 (W)
microwave: 18寸 (W) , 12寸 (D) , 10寸 (H) ...這個位好細.. 最煩.

洗衣機位無度呀, 聽你地咁講, 可能都有少少煩喎.

係呢, 你週末有無去睇樓呀?

我第一次去跟美x 有個女人... 嘩... 勁....:tongue: :tongue:
第二次即刻改左去 中 x 有個男仔, 都 ok呀.

有呀, 上星期日去睇, 未有啱心水, 有一個ok, 但又太貴
多謝你d呎寸呀, 其實藍澄d間格真係幾正, 係方向差dd, 唔向酒店便向西, 好曬啊 你個時睇中邊隻單位呀?
我同你相反, 之前中x個好差, 美x個好dd

男爵府

dormom,

有呀, 上星期日去睇, 未有啱心水, 有一個ok, 但又太貴, 對方唔肯減
多謝你d呎寸呀, 其實藍澄d間格真係好正, 係方向差dd, 唔向酒店便向西, 好曬啊 你個時睇中邊隻單位呀?
我同你相反, 之前中x個好差, 美x個好dd

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-9 20:59 發表
bby & ricebb,

我以前未結婚住荃灣, 又係好多時喺葵芳行吓街街先返屋企架

我估如果我搬, 舊屋d +c 都係用唔番,
但想要返雪櫃 , microwave 同洗衣機就真,
但都真係未必放得到...

...

係lu~ 好似好嘥咁, 唯有睇下有無人要喇 :-|

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-11 12:53 發表

根德園係九龍塘, 其實都唔知自己有冇選錯

咁遠?? 有無校車去呀? 搭幾耐到呢?
點解揀呢間呢? 貴唔貴呀? 有無n1全日呀?
學之園n1有無全日架?
唔好意思問咁多問題添

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-11 18:31 發表

咁遠?? 有無校車去呀? 搭幾耐到呢?
點解揀呢間呢? 貴唔貴呀? 有無n1全日呀?
學之園n1有無全日架?
唔好意思問咁多問題添

都ok架, 我都係貪佢出名(開唔開心就等佢返左學先知)
有school bus, around 1 hours, rc係頭站, so 返學同放學都係, 學費唔係好貴一年$24,xxx (收10個月) need 足2歲8個月先收為k1, no pn class & 冇全日

學之園 pn class 冇全日, 學費$3450/月 - 大角咀(收12個月)

never mind ar, 我個時都成日問人about 幼稚園既野, so 我唔介意架, 我知既野盡量都會答既:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-11 18:26 發表
dormom,

有呀, 上星期日去睇, 未有啱心水, 有一個ok, 但又太貴, 對方唔肯減
多謝你d呎寸呀, 其實藍澄d間格真係好正, 係方向差dd, 唔向酒店便向西, 好曬啊 你個時睇中邊隻單位 ...

我依家向西, 都曬曬地架, 不過又唔會好似之前聽人講黃昏間屋會好興

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-11 19:06 發表

都ok架, 我都係貪佢出名(開唔開心就等佢返左學先知)
有school bus, around 1 hours, rc係頭站, so 返學同放學都係, 學費唔係好貴一年$24,xxx (收10個月) need 足2歲8個月先收為k1, no pn class & 冇全日
...

thanks, 我想搵n1全日呀, 都係係青衣為主, 驚佢咁細個坐太耐校車好辛苦

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-11 19:10 發表

我依家向西, 都曬曬地架, 不過又唔會好似之前聽人講黃昏間屋會好興

係?? 可能你屋企夠高, 所以好d呀

大宅

ricebb,
我地果時主要睇B同C單位,
因為想池景, 但諗諗吓又怕會無日頭晒到,
如果中層又好似等如無景 (望唔到池又望唔到海)
所以再諗會唔會睇吓望 ive 果d.
但都係一樣, 怕西斜.
個 agent 就話只係晒到少少, 但明明好似正西喎...
找 agent 真係講彩數,
我地第一次跟果個, 簡直係超唔 prof 囉...
家c 我地都希望買我地間屋果個人用得番, 唔好咁 side 囉.

bby,
如果聽你咁講, 你間屋都唔算正西. 都 ok 喎.
我聽朋友講話佢之前睇灝景一個正西單位, 黃昏睇, d牆好"興"呀.
kekeke, 我未生都會諗定 bb 讀書d 野, 第日大把野請教你

[ 本文章最後由 dormom 於 07-7-12 15:31 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-12 11:52 發表

thanks, 我想搵n1全日呀, 都係係青衣為主, 驚佢咁細個坐太耐校車好辛苦

Tsing yi full day just may be 路德會(青衣城) & Wang Fuk (以我知) :loveliness: :loveliness: :loveliness:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-12 15:30 發表
ricebb,
bby,
如果聽你咁講, 你間屋都唔算正西. 都 ok 喎.
我聽朋友講話佢之前睇灝景一個正西單位, 黃昏睇, d牆好"興"呀.
kekeke, 我未生都會諗定 bb 讀書d 野, 第日大把野請教你

my flat is face to ive, is it west?? 個個agent個圖都不同方向, so i'm not sure is it west?

我識答一定答:loveliness: :loveliness:

大宅

原文章由 bby 於 07-7-12 17:06 發表

my flat is face to ive, is it west?? 個個agent個圖都不同方向, so i'm not sure is it west?

我識答一定答:loveliness: :loveliness:

咁咪要帶埋指南針去睇樓... oh~~~~

希望快d 有機會問你野啦...

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-12 15:30 發表
ricebb,
我地果時主要睇B同C單位,
因為想池景, 但諗諗吓又怕會無日頭晒到,
如果中層又好似等如無景 (望唔到池又望唔到海)
所以再諗會唔會睇吓望 ive 果d.
但都係一樣, 怕西斜.
個 agent 就話 ...

B同C單位如果低層, 怕唔怕無風同陽光呀??-( ?-( 高層又好貴喎 :cry: :cry: FG單位又怕曬得滯, 所以我都好頭痕呀~

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-12 17:02 發表

Tsing yi full day just may be 路德會(青衣城) & Wang Fuk (以我知) :loveliness: :loveliness: :loveliness:

Thanks!! 真係唔多選擇添

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-12 17:06 發表

我都唔識啊, 睇地產圖就係

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-13 08:57 發表

咁咪要帶埋指南針去睇樓... oh~~~~

希望快d 有機會問你野啦...

咁你要加油呀, 搬完屋就bingo就正喇

大宅

ricebb,

我地就係怕無風同陽光, 但都唔諗住買 4x 樓, 因為會好貴... 同你一樣頭痕呀...

你咁講都真係啱呀, 上個月知道無 bingo , 好失望喎. 咁跟住我同老公 pack 左 d 野去 細你倉, 因為希望d 人睇樓唔好俾太多什物影響左. 兩個人執都勁攰喎. 跟住我老公話如果我大住肚搬咪好大件事, 搬死佢...

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-13 13:09 發表
ricebb,

我地就係怕無風同陽光, 但都唔諗住買 4x 樓, 因為會好貴... 同你一樣頭痕呀...

你咁講都真係啱呀, 上個月知道無 bingo , 好失望喎. 咁跟住我同老公 pack 左 d 野去 細你倉, 因為希望d 人 ...

如果你大左肚先搬, 你就唔好幫手啦, 留番晒比你老公做喇, 到時指指點點就得啦
d 迷你倉貴唔貴呀?

男爵府

bby ,

d自由行多唔多去club house呀?

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-15 00:37 發表
bby ,

d自由行多唔多去club house呀?

btw, 我搬左去rc 2個weeks左右only, still not visit house club ar, and i now in canada (帶個仔比62 同99 見下) 等我返hk去look look 再話你知 不過聽人講好小自由人去club house ka :mrgreen:

首頁
45678...12

尾頁

跳至