跳至

首頁

尾頁

大宅

明明戒咗夜奶...而家又食返?

我阿女喺個半月時已成功戒夜奶,點知近一星期每朝四點勁喊,點都瞓唔番,飲水,換片....統統冇用,原來要食奶!救命呀!俾一安佢,食完即瞓....遲D又要再戒啦!

等待驗證會員

Re: 明明戒咗夜奶...而家又食返?

yanyuenbb 寫道:
我阿女喺個半月時已成功戒夜奶,點知近一星期每朝四點勁喊,點都瞓唔番,飲水,換片....統統冇用,原來要食奶!救命呀!俾一安佢,食完即瞓....遲D又要再戒啦!

我 Kiyomi 之前有一晚半夜又係咁,啲人話係猛長期,又即係成長期,多數每3個月有一次猛長期.. 1歲後就會少啲 :lol:

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

嘩如果我個女很食就好la....

複式洋房

我個女以前跟我地同時瞓, i.e.12am, 咁佢一教瞓到6-7am, 但工人到左後, 因我規定要佢暗完bb瞓佢先可以瞓 (bb依然跟我同房), 咁佢咪成日9-10pm 就暗bb瞓 (其實我覺得bb唔應該12am至瞓, 所以佢9-10pm暗佢我都ok), 我個女好似只可以最長瞓6hrs, so 佢4am 咪醒lor, 我試過12am我地林瞓前比多支奶佢飲, 以為佢會6am至醒, 結果都係4am要飲奶, 因為bb依然同我同房, 咁我為有4am餵奶lor, 有時佢7am又要飲我就抱比工人餵(佢7am已起身), 我dr 話我bb算細粒, 比佢飲多d奶都係好, 所以唔駛刻意同佢戒, 我依家未有工返都ok, 第日我返工要每晚起2次身都咪話唔人都din...一係就比佢跟工人瞓lor...但自己又唔放心, 驚佢'付被'工人又闊佬懶理...

大宅

我阿B以前都可以一覺訓到七八點架,但系近呢個禮拜都系訓到6點就醒左食手仔lu

別墅

我是2月媽咪,我BB剛剛戒夜奶,現在是12am瞓覺,8am起身.
之前5am醒了,不是熱醒,就是凍醒,食一安奶就立即瞓著.
現在開冷氣,再穿上睡袋,結果一覺瞓到8am.

男爵府

醒目開學勳章

我個b都係咁,之前食完11點幾餐奶就訓到6點,但係因為星期一佢飲完11點幾餐就嘔奶,咁佢2點幾就醒咗要食奶。而跟住呢幾日都係咁,飲完11點幾餐奶訓到2點幾就大喊醒,我都比佢赫醒,佢唔係要食奶,係要抱返令佢訓,之後5點幾又醒要食奶,今次真係要食,食咗4安就訓返,跟住7點又醒,我真係身心疲累啦! 有無人可以教我點做先可以令我個b訓得長d呀! :-( :-(

複式洋房

我個 b 夜晚 9 時食完奶,工人就會暗佢睡覺,直至第二朝 5 點工人喂佢食奶 (我規定工人要 5 點鐘喂食奶,之前係 6 點鐘食,但後來發覺早 1 個鐘食奶,時間會好用得多,而且唔會阻住家姐睡覺

首頁

尾頁

跳至