興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於入左手, 請各位c hing 多多指教

各位c hing,

首先多謝各位之前比左好多意見我 (尤其係gina)... 我終於入左手啦.... 買左.... D80 KIT 呀... 雖然好開心, 不過都真係好鬼"肉赤"呀....

希望各位唔好嫌我咩都唔識就好啦, 因為我唸以我既資質, 日後一定會好多野問架..

侯爵府

Re: 終於入左手, 請各位c hing 多多指教

Ponla,

好高興聽到你終於入左d80

一定無買錯

原來重量呢樣野真係慣架咋, 今日狗狗開party, 我全場拎住部d80+17-55mm 都5覺重

但d 人見到我部機就嘩嘩嘩, 話支鏡好大

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

恭喜!!!
又多一位入 D80
遲d 重有好多野要買

(第一樣就係 SB800 - 外置閃光燈 $2,680)

男爵府

Ponla

終於跌落泥坑, 恭喜恭喜
而家d80比起初初出時已經平左好多, 真係好抵玩架喇!
有冇買埋支50/1.8?

MomMom

重量真係可以慣架, 我初用17-55都覺得好鬼重, 不過好快習慣, 仲覺得好有手感添

btw, 支17-55上左hood睇落仲巨型, 仲好型仔添

男爵府

係呀, 仲有呢排回南天, 又雨季黎緊, 一隻電子防潮櫃唔小得
chloepapa 寫道:
恭喜!!!
又多一位入 D80
遲d 重有好多野要買

(第一樣就係 SB800 - 外置閃光燈 $2,680)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Ponla 寫道:
各位c hing,

首先多謝各位之前比左好多意見我 (尤其係gina)... 我終於入左手啦.... 買左.... D80 KIT 呀... 雖然好開心, 不過都真係好鬼"肉赤"呀....

希望各位唔好嫌我咩都唔識就好啦, 因為我唸以我既資質, 日後一定會好多野問架..

好野!!!! 終於唔使再諗D40, D50, 400D, 恭喜哂!!!!

買左就用多o的影多o的啦!!!!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

大宅

多謝各位.

Simar:

係呀, 知得最終都係買d80, 之前就唔使唸咁耐啦. 哈哈哈.

侯爵府

ponla,

有無影相? 係咪買kits

大宅

MomMom:

暫時未有相呀, 因為仲係睇緊本manual. 係呀, 係買左kit lens 呀...

子爵府

嘿嘿 寫道:
btw, 支17-55上左hood睇落仲巨型, 仲好型仔添

配埋部 D200 仲型.

大宅

嘿嘿,

我都覺得d80有d 重, 可能係我仲未慣la. 我仲未買支50/1.8咋, 因為間shop 無貨, 不過應該都會買埋既.

首頁

尾頁

跳至