意見反饋
義工

自由講場 今日: 529|主題: 1004422

跳至
如果死了, 鐘意乜葬身之地

禁止訪問

國民生產總值:19394

如果死了, 鐘意乜葬身之地

伯爵府

國民生產總值:15067

Re: 如果死了, 鐘意乜葬身之地

你呢個問題晨早流流真係好難搵人幫趁............

不過我會答你, 我要火葬

珊瑚宮

國民生產總值:104641

火葬

伯爵府

國民生產總值:18454

火葬

大宅

國民生產總值:1008

火葬,骨灰灑落大海,唔想同d三唔識七的人迫在菴或廟內.

王國長老

國民生產總值:52144

好媽媽勳章 王國長老

咩叫風葬?風乾咁解吖?

大宅

國民生產總值:4539

我交帶左同事&老公死左要火葬, 因為我怕土葬有蟲 , 我最怕蟲, 所以一把火燒左就算啦!! 但千其唔好灑落大海, 個海又大又深,又唔知會沖去邊, 我好驚架

版主

國民生產總值:136444

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咩葬都好, 總之簡簡單單有個儀式就ok, 唔好駛咁多錢....
人都死左啦, 留返d錢俾屋企人好過, 唔好俾人乘機發"死人財"......

禁止訪問

國民生產總值:7601

伯爵府

國民生產總值:15581

火葬

禁止訪問

子爵府

國民生產總值:11095

如果係我,我揀先火葬,變左成咋灰之後就撒落海,橫掂生前都唔係去過好多地方,咪等個海帶我周圍去囉!!而且又夠free,又唔駛迫,唔錯唔錯!!!! :mrgreen:

禁止訪問

國民生產總值:7601

男爵府

國民生產總值:7807

大廚勳章

I CHOOSE 風葬OR海葬 , 葬禮都唔使,無謂

王國長老

國民生產總值:52144

好媽媽勳章 王國長老

香港地邊有地方好大風,
又可以比D 灰四圍吹,
又唔會吹到去民居呢?
海葬好似容易D。

火石 寫道:
[quote]
麟媽媽 寫道:
咩叫風葬?風乾咁解吖?

風葬同海葬都差唔多原理啦,
即係等大風時, 好似冬天秋天咁,
由得D風將骨灰到處吹,
我覺得幾好呀,
又可以環保, 又可能對植物都有幫助喎 [/quote]

大宅

國民生產總值:2411

Charlotte_mom 寫道:
咩葬都好, 總之簡簡單單有個儀式就ok, 唔好駛咁多錢....
人都死左啦, 留返d錢俾屋企人好過, 唔好俾人乘機發"死人財"......

絕對同意....

伯爵府

國民生產總值:15095

我想問,若果海葬的話,第日去邊到拜先人呀.
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

超級版主

國民生產總值:53325

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018勳章 狗年勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果可以,我想埋係我奶奶屋企d大果樹下面,結出ge果實俾子孫食,死左都對後人好。
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

國民生產總值:39283

2018勳章

唔要任何儀式舉殯, 最好在醫院領左遺體就馬上火化 + 撒落大海. 一了百了. :mrgreen:
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.