懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有左做 Yoga 的問題?

如發現自己剛剛有左, 應否繼續做Yoga 呢?因為肩立, 蛇式等動作都會move 到個肚呢!

大宅

Re: 有左做 Yoga 的問題?

有左頭3個月是不宜做yoga的,最好16周後才開始,但要做pre-natal yoga, 不是一般yoga.

大宅

當然唔可以做啦. 我剛剛有左join左d舞蹈班都唔上得啦. 小心d好吖, 剛剛有左就唔好旭咁多啦.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_2041.gif[/img]
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

想請問邊度有得做孕婦yoga?

男爵府

我見到 pure yoga 有得上呀, 不過唔知幾 $... 我諗住呢個 weekend 去問問

複式洋房

I started pre-natal yoga on wk 16 and now is wk 23.

男爵府

你係邊間學呀? 覺得好唔好呢?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有之前都有做下yoga,有

男爵府

thx huisylvia
我依家完全冇運動 (未有前常打波), 所以好想做吓運動呀!
我去問吓有冇淨孕婦班既 package 先 :lol:

大宅

Pure Yoga 是有Pre-netal class, 但多數是weekday2點幾,時間不太合適.

大宅

我都有做yoga 的但我很懶惰的 有精神就在家做下(因為我媽是yoga 導師,會上門教我 ) 但係其實我見佢教d孕婦時都係好tailor make 咁架 佢話要因應每個人體質不用同埋柔軟度啊等等 而且孕婦yoga 係要好小心好小心的 佢成日叫我打坐 同 呼吸 ..等等咋

男爵府

IrisK 寫道:
Pure Yoga 是有Pre-netal class, 但多數是weekday2點幾,時間不太合適.

central 果間有 weekday lunch time
cwb 果間有 sunday lunch time

男爵府

醒目開學勳章

我之前上瑜伽都OK!好causal 唔須要入會等等..有見過孕婦上瑜伽為數不會太多人而且平平地, 無咩限制

香 港 瑜 伽 舍 ( 9141 6776 )
費 用 : $450/5 堂 ( 有 效 期 為 2 個 月 )
地 址 : 長 沙 灣 青 山 道 478 號 百 欣 大 廈 4 字 樓 C 室
網 址 : www.####.org

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔係好清楚,因為我join既係長期果隻,你可以上去問下同了解下先,做下運動係無論對自己同bb都好架,而且對於以往好少做運動既我黎講,孕婦yoga都唔係好辛苦,所以我都鼓勵有咗既朋友去做架。 [quote]
MoJoJoJo 寫道:
thx huisylvia
我依家完全冇運動 (未有前常打波), 所以好想做吓運動呀!
我去問吓有冇淨孕婦班既 package 先 :lol:

複式洋房

我以前有做開yoga,身體真係好左好多,冇水腫tim,但係有左bb之後,因為試過作小產,所以e生暫時唔建議我做yoga,嗚嗚....
以我所知,pure yoga 和 living yoga都有孕婦yoga上既,入左會之後,你可以任上不同形式既yoga,包括專for 孕婦的yoga堂...

別墅

yes.. i joined 香 港 瑜 伽 舍 also.

So far so good wow, i learned 4 lessons, less 腳痛.
Besides, she will teach you the breath method.. i think it is useful

男爵府

Princess88,

How is the tutor and the classroom setting ? Is it big enough and comfortable ?

In Cheung Sha Wan, are there many industrial buildings around ?? Is the environment safe & ok ?

首頁

尾頁

跳至