跳至

首頁

尾頁

複式洋房

麥片

Can anyone introduce some kind 麥片 for BB?

珍珠宮

Re: 麥片

我係俾大人食開個隻「桂格」麥片俾BB食,無特別買

大宅

衣?.....食得咩??......o甘米粉, 通粉, 意粉......等, 係唔係都食得呢??

Froggy_joe 寫道:
我係俾大人食開個隻「桂格」麥片俾BB食,無特別買

大宅

froggy_joe,

how do you prepare 麥片 ?

p.s. how's kyle? hope he's ok.

珍珠宮

prutong,
我無俾通粉、意粉佢食呀,因為有蛋,唔知有無蛋白,所以唔俾佢食住。

tokyogirl,
我咪又係跟本寶鑑整----香蕉麥皮奶,Kyle好鍾意食架
Kyle今日

大宅

題外話﹐覺唔覺愛美麗個新 look 有D Jane Austen 書中女角 feel 呀?

阿女仲有時差﹐晚晚一、兩點先瞓﹐又成日瞓瞓下喊﹐好難頂。再咁落去﹐真係要俾粒保嬰丹佢嘆下。

另﹐乜通粉意粉有蛋咩? 有時我食意粉都會俾少少阿女試下。

[quote]
Froggy_joe 寫道:
prutong,
我無俾通粉、意粉佢食呀,因為有蛋,唔知有無蛋白,所以唔俾佢食住。

tokyogirl,
我咪又係跟本寶鑑整----香蕉麥皮奶,Kyle好鍾意食架
Kyle今日

大宅

我係City'super 買 "Healthy Times"燕麥片比BB,因佢係有機全穀物及好細片BB應該易D消化~

http://www.healthydelight.net/healthytimes/product4.htm

複式洋房

Thank you

珍珠宮

珍珠宮

tokyogirl,
我好鐘意Sense and Sensidbility, also Pride and Prejudice.........
你認為愛美麗第二日會係似Sense and Sensidbility裏面的家姐or細妹?
KYLE無時差,夠晚晚晚半夜醒啦,我都有俾保嬰丹佢食,好似「得得地」,但都係醒。仲有,保嬰丹並唔係「一粒」,係一支粉末
意粉、通粉都有蛋,d食譜教整新鮮意粉(即係搓粉、再用部機自己壓個隻),都話要加蛋
不過,愛美麗無敏感咪OK law,話之佢
[quote]
tokyogirl 寫道:
題外話﹐覺唔覺愛美麗個新 look 有D Jane Austen 書中女角 feel 呀?

阿女仲有時差﹐晚晚一、兩點先

大宅

bbcma :提提你,BB食麥片要飲多D水呀~~如果唔係去唔到便便嫁!!

首頁

尾頁

跳至