意見反饋
義工
[2007年] 四個月反而冇咩胃口 ?

大宅

國民生產總值:2198

四個月反而冇咩胃口 ?

而家15週, 反而冇之前兩,三個月個陣咁想食野, 直情可以話係冇咩胃口, 各位有冇同樣感覺 ? :cry:

男爵府

國民生產總值:5213

Re: 四個月反而冇咩胃口 ?

我頭個三個月成日作嘔同冇胃口,13週後則好多了。不過我個朋友頭個三個月乜唔舒服都冇,到o左4個月先開始成日嘔同冇晒胃口。另外一個朋友由頭到尾,一d唔舒服都冇。所以,唔同媽媽都有唔同反應。

別墅

國民生產總值:642

我懷孕頭一至兩個月都好好胃口,仲成日覺得好肚餓,但兩個半月開始,已經無乜胃口,但係亦沒有嘔既情況,直到現在3個半月,無胃口既情況仍然繼續,因為怕食得太少,唔夠營養,所以每朝早都會食1/3碗燕窩及飲鮮奶,因為有朋友講話懷孕頭5個月都唔好食補品及燕窩,因為驚bb太吸收,個肚太大會自己辛苦,所以我覺得 1/3 碗就夠啦。

同埋我唔係咁好胃口,所以都食得好清淡,例如多飯, 多菜,適量的肉,飲多d 湯水,會令胃口有好轉的。如果唔想食魚,可以飲魚湯補充。

大宅

國民生產總值:2346

我而家14週...每次食完午飯都頂住到夜晚...
不過我夜晚點都食既...
之前成日都肚餓...
所以頭兩個月都重左6-7磅...
而家磅數反而無再點上落...

大宅

國民生產總值:2198

原來有好多準媽咪都會咁樣嘅.我覺得飲湯食粥就比較易入口

大宅

國民生產總值:1759

me too,
剛剛14weeks, 什麼也不想吃 :-(

禁止訪問

國民生產總值:14130

醒目開學勳章

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.