意見反饋
義工

自由講場 今日: 501|主題: 1004991

大量芝麻咁大的蟑螂,好恐佈呀

禁止訪問

國民生產總值:12931

大量芝麻咁大的蟑螂,好恐佈呀

該用戶已被刪除

Re: 大量芝麻咁大的蟑螂,好恐佈呀

禁止訪問

國民生產總值:19394

男爵府

國民生產總值:9391

我屋企夜晚都有呀, 我都好怕 ,yesterday night 我見到有隻爬出黎,我就用老公隻拖鞋打死佢,條c就叫工人攪掂佢,仲張個蟑螂屋放係張table 上面,不過今朝1隻都捉唔到 :-(

複式洋房

國民生產總值:438

試吓喺門�窗框邊噴呢種Bio Kill殺蟲水or嘗試煙霧式殺蟲劑

禁止訪問

王國長老

國民生產總值:52158

好媽媽勳章 王國長老

Aiya.... 唔想嚇你…
但你屋企應該係有隻曱甴蛋,
呢D 係出世無耐既曱甴仔!
你見到既…應該唔係全部,
一隻曱甴蛋可以有過百隻架!
我係以前公司見過,
佢地用曱甴屋,有隻大肚曱甴痴左係入面,
之後隻蛋爆左,超多芝麻曱甴仔,
痴晒係間曱甴屋度!好核突!!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

國民生產總值:3933

我建議你買煙霧殺蟲劑,唔一定買剎它死($6x),我每年都會去藥房買一隻紅色什0麥煙霧殺蟲劑$30可以剎埋蚤,我想威力勁D所以會用兩罐,出門前開黎用,返到屋企後的各品種D大小死屍會走晒出黎死,我屋企魚缸D魚都死左一半啊!所以記住小心收好D食物、水同器皿啊!

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

小香香 寫道:

咩係bio kill殺蟲水..牌子黎架???

係呀...我屋企都係用呢隻

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

國民生產總值:12706

小香香,
試下用威滅果隻蟑螂藥餌, 幾掂架~
之前我屋企都試過差唔多既情況,
後來我姑奶叫我試下用, 依家成年都無見過有蟑螂,
連螞蟻都無見到過~
因我姑奶屋間既位置係近佢果層既垃圾房,
周不時都會有d小昆蟲走入去佢果度,
搞到佢鬼殺咁嘈, 後來有朋友介紹叫佢試下用,
果然掂喎~
佢係細細盒咁, 有d雙面膠紙可以貼係d牆腳或柜背後面既,
唔會話整到周圍都係, 所以, 都幾乾淨下~
你可以買左番黎, 貼係大門同鐵閘中間既門腳位置,
或者係門口牆腳左近,
廚房同廁所就貼係果d你認為小昆蟲會去既地位置,
d小昆蟲食左d藥餌之後, 會返去個窩果度,
將d毒傳染俾佢既同類, 之後就會無晒呢d野架啦~
:mrgreen:

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

小香香 寫道:

係咪好用d..同殺蟲水一樣用法架???thx

我覺得ok囉...我屋企咁耐以黎都冇走地曱甴 ...同埋話呢隻對小朋友好d喎...

大宅

國民生產總值:3933

小香香:
呢D係300呎面積用一個,你可以放廁所廚房門口就得,唔洗放入面,我自己就放廳近廁所廚房門口一個,廳近房門口又一個

禁止訪問

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.