跳至

首頁

尾頁

別墅

想問你地bb食奶時間及份量

想問你地bb食奶時間及份量

別墅

Re: 想問你地bb食奶時間及份量

我bb今日係4日大, 食1安至1安半, 成日瞓, 一日只係喊一至兩次, 每次唔到3秒就收聲, 完全唔駛抱.... 唔知有無問題.....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

PuYu 寫道:
一日只係喊一至兩次, 每次唔到3秒就收聲, 完全唔駛抱.... 唔知有無問題.....

我不知幾想阿B喊幾聲就收... 佢晚晚喊3個鐘都唔收呀

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我餵人奶,阿b每次食10-20分鐘,每2-3個鐘食一次,阿b是成日瞓,通常都係我整醒阿b食奶。

大宅

醫生話初生bb成日訓無問題, 只要佢肯食, poo poo 又正常就得!
我個b 岩岩12朝, 就隔2.5-4個hrs食70-60ml, 晚黑就11:00-12:00 食完, 半夜3:00-4:00一次就到天光6:00幾, 真係算好好, 我媽咪都話佢抵打, 好似戒夜奶咁, 大仔個時差唔多點點鐘醒架, 個半月至戒夜奶!

別墅

My baby boy just 14 days old, he have 100ml every 4 hrs...

男爵府

Hi,

My Baby Boy cries for milk every 2.5/3 hour. I feed him 80ml-100ml.

Cheers,

男爵府

我個b今日day21~其實佢食奶時間唔定架,我隔3個鐘餵佢1次,佢有時唔願食,而家都係食2-3安到....我尋日6點幾餵完佢...夜晚果餐訓死左....佢今朝5點幾先餓醒係度喊 攪到自己好慚愧...餓親個仔

大宅

阿B今日起4個鐘4-5OZ奶

大宅

我個B而家27days..
每隔3-4hrs食120mil

大宅

我bb今日17日大, 4oz 有時唔夠飽.....要食到5oz啦, 仲係4hrs 一次, 會唔會食太多

子爵府

我個b今日30日大喇,
佢而家4個鐘1次,每次5-6oz。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

複式洋房

me too餵人奶,阿b每次食10-20分鐘,每2-3個鐘食一次. but during the day will eat more when she is awake more often.

別墅

我喂人奶,阿b28日大,佢個個鐘都喊食,但每次食5-10分鐘就訓著,一擺低佢冇耐又喊 好彩佢夜晚就好d只係食一次夜奶

洋房

我個女今日day26啦,佢都係食2-3安到,總之全日加埋食18-20安,我成日擔心佢食得太少,但係你又迫唔倒佢,食夠佢會開始lur返d奶出黎...

卡兒 寫道:
我個b今日day21~其實佢食奶時間唔定架,我隔3個鐘餵佢1次,佢有時唔願食,而家都係食2-3安到....我尋日6點幾餵完佢...夜晚果餐訓死左....佢今朝5點幾先餓醒係度喊 攪到自己好慚愧...餓親個仔

民房

我個b係10日就食到3oz奶粉,但如果啜左人奶(15-20分鐘)先就食到2oz,都係3-4個鐘一次,如果淨啜人奶就頂多瞓得個半鐘(食到瞓著的話)...
夜晚就特別準時3粒鐘就醒要食奶 :-|

大宅

阿囡今日8日大, 每隔3-4個鐘飲3oz奶

大宅

muji 寫道:
我bb今日17日大, 4oz 有時唔夠飽.....要食到5oz啦, 仲係4hrs 一次, 會唔會食太多

我個b都係咁, 出世約7日就開始飲4oz, 比多d我諗佢都飲得哂, 但我唔敢比太多, 問過健康院, 話可比多1/2 - 1oz. 我打算滿月後先比5oz.

首頁

尾頁

跳至