跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 10

731mon ,

thanks,原來棉花咁用! 咁我都要買d 脫脂棉先.

子爵府

2011至尊種植勳章

恭喜恭喜!

野人好索子 寫道:
報告下我尋日檢查的情形先......

尋日約3:00,我2點50分已經到QE的B3,不過都要3:50至有得睇,等到我好眼訓,入到去照阿B,今次可以清清楚楚咁見到佢的鼻鼻同埋個口啦,感覺好奇妙,仲得意的係阿B用雙手遮住對眼,任憑個醫生搵果支照照棒un下我肚皮,佢都唔肯放手比醫生睇,原來佢真係好似老豆咁奀皮,第二時我要照顧兩個奀皮寶寶啦!!!

到照完啦,醫生話比我知阿B的情況同之前差唔多,不過個腎比之前好左好多,無咁漲呀,真係好開心,走左之後就即刻同老公報喜!!!!咁我地個心都定D......

大宅

bebesoky,

兩年

我plan 8�9 個月都會整下房 or 我入左院整, 兩年, 我癲左

子爵府

唔上來一排真係知少好多野 係時候要好好學習啦

大宅

bebesoky,

兩年

我plan 8�9 個月都會整下房 or 我入左院整, 兩年, 我癲左

子爵府

唔上來一排真係知少好多野 係時候要好好學習啦

男爵府

好媽媽勳章

bebesoky & stanbb,
係呀, 妳地冇工人咪買現成 cut 好果d , 慳返d 時間

大宅

stanbb,

我知懷孕後期, 可能會有初乳, 但我沒有退皮,不如你問下醫生啦, 清楚些麻...

731,
我記得你都係餵人奶呀, 請問你有沒有這個情況呀.

子爵府

bebesoky,
點解要等兩年咁耐?

大宅

bebesoky,

做乜樹呀.

BBQBB 寫道:
bebesoky,
點解要等兩年咁耐?

子爵府

jackie,

bebesoky呀媽話佢地唔可以裝修間bb房,話等到bb兩歲以上先好整呀.

子爵府

2011至尊種植勳章

stanbb,

係呀,我呀媽話最好等呀b返咗學先,唔駛佢聞啲裝修味喎...所以我屋企將會變做雜物屋...
好老實講,我屋企一裝修書房變bb房就係大裝,所有書枱,書柜都要拆,3部電腦+埋啲書都唔知放去邊(我屋企唔係十萬九千呎) :-( :-( :-(
我隻佬都話煩到死,仲要設計吓bb房呢 :-( :-(

子爵府

731,
可否將上次gethering d相mail俾我呀

子爵府

2011至尊種植勳章

呀,你地講起nipple, 我最近發現有"nuk"皮情況,同埋店到有啲痛,我都想知有無問題?

男爵府

好媽媽勳章

jackie_lau2000 ,
餵乜鬼呀, 我失敗個案, 餵

男爵府

好媽媽勳章

BBQBB,
好呀! 妳 pm e-mail address 比我, 我今晚 send~

btw, yohopiglet, 妳之前 都 pm

子爵府

731, 點解會失敗? b/f係咪會俾亞b咬, 好痛架?

[quote]
731mon 寫道:

大宅

bebesoky,

d書你要忍痛dump架,我都dump佐好多書,仲有我之前有file晒咁多年的信用card單,銀行statement,學會d信....,前牌easter整理晒2003年之前的單,每日拎一大袋返公司碎,碎佐2個星期,因為驚第2日個印印拎我地d信去apply loan,電話就好麻煩.不過就係咁,我清佐書房一大隻書柜,如果唔係都唔知點放工人張床同工人隻柜.

我都dump佐2部old 電腦,屋企依家有一部放係廳,遲d要set password,我地2個平時都係用自己部手提.

你話bb未出世,已經咁大工程,真係.......

大宅

bebesoky ,
我懷孕初期已經nipple 痛,"nuk"皮, 同有d白色cream 狀”gi”出來, 最近有d透明水”gi” 出來, 是否初乳?下次真係問下醫生先!

bebesoky 寫道:
呀,你地講起nipple, 我最近發現有"nuk"皮情況,同埋店到有啲痛,我都想知有無問題?

男爵府

好媽媽勳章

BBQBB ,
唉! 果時我o係 99度坐月, 佢煩到 c, 一聽亞囝喊, 佢就即刻 c 入埋黎房, 問lee 問 loo, 係咪5夠飽呀????驚c 餓親佢個孫, 比佢煩到我cccc...... 仲有好多...好多.......
所以邊個係叫 99 幫手 or 去 99 度既, 真係有心理準備, 後果..........
攪到我好5開心, 成日喊, 最後我冇產後抑鬱都偷笑 [quote]
BBQBB 寫道:
731, 點解會失敗? b/f係咪會俾亞b咬, 好痛架?

[quote]
731mon 寫道:

首頁

尾頁

跳至