意見反饋
義工

產前產後 今日: 7|主題: 240800

請問有冇人知道仁安醫院袁靄珊醫生嘅收費係幾多?順產&開刀都想知!

別墅

國民生產總值:638

請問有冇人知道仁安醫院袁靄珊醫生嘅收費係幾多?順產&開刀都想知!

如題
加油呀!:-D babymeiji

別墅

Re: 請問有冇人知道仁安醫院袁靄珊醫生嘅收費係幾多?順產&開刀都想知!

別墅

Re: 請問有冇人知道仁安醫院袁靄珊醫生嘅收費係幾多?順產&開刀都想知!

有冇人知呀?

洋房

國民生產總值:178

我上年9月自然分娩(Package $14380),但要用儀器幫助生產($500),Nursing care/treatment & 葯$200+$150,Meal package $780,巡房 $2400,分娩 $10500.
但bb要另外計的 $1600,我bb做左聽力 test(其實可以唔做) $350.
Hope it can help u & wish u 生產順利 :-P

29個惠康印花=$15 網褲4條=$40;高潔絲產婦衞生巾(全新未開過)10條,送1片佩儷試用裝=$15 Pampers甜睡BB年曆=FREE;Friso美素樂no.2 $8 coupon 4張=$10 以上物品可用 pampers M/L片或思詩樂乾/濕棉或其他bb用品同我交換,馬鞍山交換.

大宅

國民生產總值:2033

20060926,

Dr. Yuen同你做得好唔好? 我而家join咗package搵佢產檢, 打算順產搵佢.

別墅

eggmama:
其實我都係join左package搵佢做產前檢查,每次都覺得佢好趕,不過聽人講話佢開刀手勢好好,同埋順產都好ok.所以都應該會搵佢接生.
係呢,你預產期幾時呀?我係6月尾.

大宅

babymeiji,

hello! 佢的確趕. 我11頭先生, 下星期搵佢做Oscar. 你知男定女未?

別墅

eggmama,
原來你年尾至生,我個係囡囡黎架.上次佢同我做結構性超聲波都幾詳細.祝你做oscar順順利利!

禁止發言

國民生產總值:219

大宅

babymeiji,

hello! thanks!
It's my first BB, how many do you have? only one daughter? my husband loves girl very much, hope we can know the sex by Oscar screening test. Blessing your lovely angel!

如果先試順產, 到時有問題要轉開刀, 可轉package?

洋房

袁e生d手勢好好呀! 我順產, 傷口第日已經唔痛, 不過最痛就是要插尿喉, 因為去唔到尿, 個姑娘真是好唔得, 插左好耐, 痛死我 :-( :-( :-(
袁e生真是好趕, 一路寫一路講, 但當我問佢野, 佢都會停低答我, 都幾好呀! 所以每次去之前最好想定有咩要問, 我都打算生第2個時再找佢.
29個惠康印花=$15 網褲4條=$40;高潔絲產婦衞生巾(全新未開過)10條,送1片佩儷試用裝=$15 Pampers甜睡BB年曆=FREE;Friso美素樂no.2 $8 coupon 4張=$10 以上物品可用 pampers M/L片或思詩樂乾/濕棉或其他bb用品同我交換,馬鞍山交換.

別墅

1010KI 寫道:
babymeiji:我上年10月佢幫我開刀,出院38000左右,每次產檢佢都好似好趕,但當bb出世後,佢每日2次巡房及很細好觀察你個傷口,你會feel到佢好nice,手勢ok,但我傷口好似生左肉牙,可能我食得太多花膠,佢有同我講唔好食咁多,以免傷口埋得唔靚,但我天天都食花膠補身,因開刀好多野唔食得,攪到以家傷口埋得唔靚 :-(

係呀,佢上次都有叫我唔食咁多燕窩,我都要乖乖咁聽佢話lu.
宜家離你生bb都快半年了,傷口好番d未呀?仲有無肉牙呀?

別墅

eggmama 寫道:
babymeiji,

hello! thanks!
It's my first BB, how many do you have? only one daughter? my husband loves girl very much, hope we can know the sex by Oscar screening test. Blessing your lovely angel!

如果先試順產, 到時有問題要轉開刀, 可轉package?

it's my first bb too.
there are three packages fee in the web of yan on. http://www.union.org/new/tc_chi/charges/charges_maternity.htm#3
you can take look on it.

別墅

20060926,
我都有聽人講話佢手勢好好嘅,再聽你咁講,我都放心d.不過佢話要到32週至同我講醫生費用喎 所以好想快d知呀!
你就快生第二個啦?幾時預產期呀?

伯爵府

國民生產總值:18078

畀面勳章

你們可否PM袁医生的電話和診所地址給我,THX ALL

大宅

Bunny Lee,

call Union hospital婦產科就問到

禁止發言

國民生產總值:219

洋房

我未有呀,不過打算第2胎再找袁e生,希望下年生 到時你地生左之後,報告下幾多$,Thanks
babymeiji 寫道:
20060926,
我都有聽人講話佢手勢好好嘅,再聽你咁講,我都放心d.不過佢話要到32週至同我講醫生費用喎 所以好想快d知呀!
你就快生第二個啦?幾時預產期呀?

別墅

我今日去仁安,袁e生終於講幾多錢啦!
以下的已經是出院時要付的錢,已包括所有費用.

自然分娩
2人或4人房∼約35000
私家房   ∼約6至7萬     

預約剖腹
2人或4人房∼約46000至48000
私家房   ∼約8至9萬

緊急剖腹
2人或4人房∼55000以上
私家房   ∼10萬以上 

:-( 佢收得幾貴,聽講有d醫生平d架! :-( :-( :-(

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.