意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 8|主題: 127087

我個工人搵緊工

大宅

國民生產總值:3297

我個工人搵緊工

工人今年22歲,係印印.佢嚟咗未夠一個月就比我炒. 所以依加有人介紹工人比你要小心:

Name : 花蘋果網茶冰 (英文頭一個字)
年齡 : 22歲
國籍 : 印尼

事跡 :
1) 成日發白日夢
2) 可以擺底個小朋友係屋企,然後去倒垃圾;但係朝早9:00-4:30 屋企係冇人,但佢都唔做,返屋企開門時仲車爆阿仔隻腳.但係就同你講整到隻手;我地返嚟先知隻腳已經流龍同反晒甲.而佢仲答你佢知個小朋友係度門後面. 事發後我用視象寶寶睇,佢仲兇阿仔.
3) 每次到放假當日都同你講佢要放第2日,完全自把自為
4) 成日講大話. 明明未返到屋企,但係又話自己係屋企. 因為有次我地係樓下食完野叫佢落樓去餐廳搵我,我10分鍾用視象寶寶 check 佢返到屋企未,發現睇佢都唔係屋企. 我咪用另一個電話打比佢,佢仲答我係屋企.佢以為我傻仔.
5) 佢仲用我比佢個手提打私人電話,每次都張個電話所以 income 同 outgoing 嘅 call 都 delete 晒,佢仲以為我唔知,我一上網 check 就發現佢日日都講電話,仲要講好耐!
6) 星期六我 keep 住佢個電話發現12:00幾仲有人打比佢, 仲有 MSN, 跟住到星期日我張個電話放返係廳,發現嗰個電話同 MSN 都比人 DELETE 晒. 佢都幾古惑
7) 話自己有經驗湊小朋友,其實佢咩都唔識,我個仔直頭驚咗佢,唔比佢著衫同著鞋.朝朝要我老公出聲,連我老公都頂佢唔住.
8) 勁鐘意 SLEEP, 屋企冇人下午就訓.

所以請著呢 D 人真係想死 :idea: 如果大家想知多D資料可以 PM 我

大宅

國民生產總值:1506

Re: 我個工人搵緊工

花蘋果網茶冰????

大宅

你運用一吓想像力, 將中文變為英文, 全部都要第一個英文字.唉..... 寫晒咗個名應該係 " 糖蘋果網茶冰"

大宅

國民生產總值:2701

糖 - SUGAR
蘋果 - APPLE
網 - NET
茶 - TEA
冰 - ICE

大宅

不過冇禮物
你知啦!唔可以講名架麻所以我諗到咁嚟形容

大宅

國民生產總值:2701

撞著呢亭'粉腸'真係命都短幾年.....

大宅

係呀! 簡直浪費時間同金錢
所以大家搵緊本地工人真係要小心,真係唔好搵d 未完約嗰d囉!

大宅

國民生產總值:1876

有時真係唔知d工人係醒定係豬, 成日以為我地呢班
小僱主低低地, 我地就算係第一次請工人, 未遇過,
聽都聽得多la佢地d衰野, 真係唔明點解唔可以做番
自己本份呢?

大宅

國民生產總值:2476

我真係響bk見過好多叫呢個名既工人都麻麻地,所以之前都reject左一個agent recommend既...
Pretty Princess Petite Prince

大宅

係呀!佢依加以為我傻仔 TIM!
我因為依加放假係屋企所以收返比佢用嘅電話,仲SET 埋密碼;但係佢成日見我一行轉背就攞個電話嚟睇,仲以為我唔知.因為我每次當我擺好個電話時,我就會係付近擺D野MARK 好個位,所以佢一掂過個電話我實知.不過我暫時都未出聲,等我捉到佢就死
呢2日我係屋企都發現佢上午做晒野,下午係就係房.我咪叫佢出嚟做野.佢之前仲同我個 AGENCY 講話好驚做晒我個 SCHEDULE ,講真呀!屋企得3大1細加2隻狗有咩做呀!等佢平時咁得閒,我仲唔係呢段時間等佢做返夠本呀!你地真係唔好以為佢地係隻豬,佢地真係好醒因為佢先少人等你唔好話佢做唔晒D野.不過我地都唔係傻仔囉!

大宅

係呀!佢依加以為我傻仔 TIM!
我因為依加放假係屋企所以收返比佢用嘅電話,仲SET 埋密碼;但係佢成日見我一行轉背就攞個電話嚟睇,仲以為我唔知.因為我每次當我擺好個電話時,我就會係付近擺D野MARK 好個位,所以佢一掂過個電話我實知.不過我暫時都未出聲,等我捉到佢就死
呢2日我係屋企都發現佢上午做晒野,下午係就係房.我咪叫佢出嚟做野.佢之前仲同我個 AGENCY 講話好驚做晒我個 SCHEDULE ,講真呀!屋企得3大1細加2隻狗有咩做呀!等佢平時咁得閒,我仲唔係呢段時間等佢做返夠本呀!你地真係唔好以為佢地係隻豬,佢地真係好醒因為佢先少人等你唔好話佢做唔晒D野.不過我地都唔係傻仔囉!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.