自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我完全明白有jm唔會買人地夾過放返低嘅麵包, 但如果係呢個case 呢? 大家會唔會一定唔要?

話說我同C6上個月去左一間西餐廳食TEA(唔係茶餐廳), 我地落左ORDER 唔夠三分鐘, 即刻有碟意粉來放左我地枱上, 我地即刻同個侍應講個餐唔係我地ga, 跟著佢一睇, 原來係隔離張枱嘅, 咁就講左句唔好意思, 然後就比返碟粉隔離, 點知坐隔離個女人就黑面同個侍應講佢唔會要呢碟粉, 要求換過, 個侍應即時比唔倒反應個女人, 個女人即話佢好介意碟粉放過在人地張枱度, 所以一定要換...咁個侍應就唯有say sorry 話換過碟比佢.

雖然呢件事係個侍應唔小心, 但個女人個反應令到我同c6有啲尷尬, 好似係自己有病咁...

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:見到有JM的買麵包受氣POST, 令我諗起一件事...

放錯枱啫,唔使咁認真卦

我在BK的成長~~

公爵府

回覆:見到有JM的買麵包受氣POST, 令我諗起一件事...

唔知就話,如果係知真係唔要,因一諗到d人講野時會噴口水(不是話妳)

男爵府

用過叉"了"過就話啫, 放錯枱都要換? 不過怕且都祇係換落另一隻碟, 再加料

柏架山莊  很可能  發表於 13-11-30 17:39
wcpcelia    發表於 13-11-30 16:04

用戶要求終止服務

eeaa 發表於 13-11-30 14:40
唔知就話,如果係知真係唔要,因一諗到d人講野時會噴口水(不是話妳)

...

咁又係..

不過樓主...比著我係你, 我諗我都有D 尷尬吧!

男爵府

回覆 eeaa 的帖子

佢就係坐我地隔離, 應該知道由碟粉放在枱到個侍應拎走嗰短短四,五秒, 我C6就講過一句嘢囉, 就係"唔係我地ga!"

男爵府

回覆 貓宅 的帖子

我都係咁諗, 分分鐘個侍應嬲嬲地, 自己加料比佢呀.

柏架山莊  再施咒語  發表於 13-11-30 17:40

禁止訪問

BK Milk勳章

別墅

個侍應轉個圈可能攞返同一碟俾佢⋯ 其實你c6都唔洗尷尬,乞人憎核突出醜既一定係個女人唔係你c6

柏架山莊  樓主夫婦真是唔使尷尬  發表於 13-11-30 17:41

珍珠宮

我只係覺得個女人懶巴閉,好不可一世咁款:pppp::pppp::pppp:

個待應可能喺廚房加料,俾返同一碟佢

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

佢咪拎番入去隔一陣拎番出黎!

侯爵府

我會好怕d 人向住食物不斷講野, 否則都可以要既

禁止訪問

珍珠宮

我一定唔會唔要,入過廚房可能仲驚……除非有人叉過,咁就想要都唔得啦!

翡翠宮

減齡達人勳章

其實攞返入廚房再拎返同一碟出嚟,個女人都唔知啦

大宅

就算個待應冇加料我肯定廚房都會!!

珍珠宮

比我都會唔想要,但知道換都係同一碟/加料,我會照要唔出聲,除非碟食物已經放隔離好耐咁就真係唔接受。

男爵府

我只係覺得好side野

水晶宮

咁寸, 人地咪加完料比返果碟佢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至