跳至

首頁

尾頁

大宅

bye bye M size 片片

anyone change to L size?

子爵府

Re: bye bye M size 片片

still using s size..................

大宅

judymama 寫道:
still using s size..................

me 2

大宅

me 2..............

大宅

BK Milk勳章

我個囡囡都用左大半個月了....
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我阿b兩個半月已經用大碼喇
,

大宅

甘快既!! 我bb 仲用緊m size! 屋企仲有5包m size ar!

禁止訪問

別墅

BuBuBee*MaMa,
噓噓樂,又平又好用!!

子爵府

吾好話bye bye m碼片,雖然我買左6包m碼比囡囡,但係我個超細碼b仲用緊nb size,你話個囡攪咩呀,
激c我

男爵府

我都買左2包UNICHARM的L碼, 不過一試就知有排都未用得住, 因為真係大好多, 之後又買左包GOON的M碼, 點知同之前UNICHARM的L碼一樣大, 所以而家都仲係用緊M碼咋.
可能我阿B而家都係得15 LB, 所以都應該仲有排著, 因為4個月開始,BB會比頭3個月生長得慢D.

伴伴me, 你阿B幾多周出世架? 而家幾多磅呢? 係唔係因為佢係女仔, 個PATPAT細D, 所以未轉片呀? 甘而家用緊邊隻片片呀?
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

hihi 伴伴me :好d末呀你個b,仲記得我問,我地都係同一問題ge bb媽咪,bb勁細碼,連去街人地問bb幾大我都唔好意思講呀 :-( ,你個b好d末呀飲奶,可飲到幾多安呀?我就開160ml比佢飲,但流到三層毛巾都濕晒ge,你話佢實際飲幾多呀... ,bb幾磅呀?我估有12磅我個b,你睇吓,其他b都ready 大碼片片,我個b仲可用nb唉...................
得閒開個(細細粒細碼b)topic傾吓先....

大宅

伴伴me

點解仲係用緊nb size ar?

伴伴me 寫道:
吾好話bye bye m碼片,雖然我買左6包m碼比囡囡,但係我個超細碼b仲用緊nb size,你話個囡攪咩呀,
激c我

大宅

hellokitty1011
我bb 都係7kg, 佢有用goon, pampers and sealer 既片片, 我覺得三隻片片既size 都係差係多, 反而之前用Huggies 既中碼係勁細條, 我仲有2包huggies 既大碼,用晒我都唔會再買.

大宅

我啊仔一個月大之後就只係用左一包S片就轉用M碼到現在了. 我都開始諗緊幾時轉L碼呢,最好唔駛咁快啦. L碼片又貴好多, 真係搵少D都唔得啊.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_2010.gif[/img]
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

fion524

我覺希望唔好甘快轉大碼, 因為大碼片成HK$2 一片, 如果係Pampers 仲要HK$2.2 一片, 就係搵多多都唔夠呀 bb d 片片用!!

大宅

duplicated

大宅

still M size wor.

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

hellokitty1011,wolimo,kennistong:
我囡囡係足月出世有6磅6,食奶食第一,出世之後就無進步過,依家都係食3安奶最快食1個鐘,有咩辦法會長肉依家都係10磅人仔,所以一直用pampers nb size,出親街d人都話佢細,有次比人話佢3星期大到,真係想c,已前醫生成日哦我叫我唸辦法,轉奶,轉奶樽,米水,掃多幾次風,轉位置,轉人試過幾多方法都係咁,佢ok健康,所以連醫生都無計要我接受佢胃淺,生長慢既事實,但佢身高ok wor有66cm,所以我叫佢做超細碼B

首頁

尾頁

跳至