意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 232|主題: 122903

[攝影] D80 or D40x 好??

男爵府

國民生產總值:6084

好媽媽勳章 畀面勳章

D80 or D40x 好??

D80 or D40x 好??我係新手黎架!!
[url][/url]

版主

國民生產總值:40016

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: D80 or D40x 好??

價錢差一千左右, 但可用鏡頭 (有自動對焦) 數量差成條街咁遠, budget 鬆動d, 買 D80

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

chloepapa,

thank you你呀!
但喺邊買會好啲? 同埋有乜要注意??
[url][/url]

版主

ClaireMa,
去旺角永成同萬成買好d, 一來佢地多貨d (唔怕買入舊存貨), 二來係行貨, 一定穩陣.
同時問佢地有咩增品送

另外鐳射, 或者百老匯都ok

男爵府

國民生產總值:8421

毫無疑問係d80勝出, d80買左絕對唔會後悔
ClaireMa 寫道:
D80 or D40x 好??我係新手黎架!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

chloepapa & 嘿嘿,

Many thanks!!!!!
[url][/url]

民房

國民生產總值:3

我是新來的,請問 Nikon D80行貨大約幾錢?初學重要買些什麼accessories.

謝謝

子爵府

國民生產總值:10537

更係D80啦

版主

D80 淨機 $6,300 左右,
加支 18-55鏡頭 $750
一般買機有1GB / 2GB 咭跟
通常買相機袋 (跟機亦通常有, 不過唔靚), 幾百
買pump(用來吹塵), 幾十蚊

(之後可考慮 :
加支 SB800 外置閃光燈 $2,680
加支 50mm f1.8 $750
加支 55-200mm VR $1,900)

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.