自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

侯爵府

Pulmma 發表於 13-12-3 07:09
6 個月大, 根本冇可能放落小提琴盒, 佢係咪又轉移視線, 要班警察目標係揾小提琴盒呀

...

我都覺得似要分散注意力,阻延警方找回bb。小提琴盒除非拆走曬內籠,冇可能擺得落。

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

SMILE_CHINGB 發表於 13-12-3 08:02
點解警方唔會懷疑佢係有心殺bb???正如樓主所講,如果佢真係不小心殺咗個囡,唔會放係小提琴盒而係送入醫院 ...

懷疑應該會有
但如果暫時連BB既屍體都未搵到
個阿媽亦只係認左自己掉左條屍

警方係有限証據下只可以告佢非法處理屍體
如果唔係到時告唔入謀殺
只會令個衰人瀟遙法外

天朗氣清

公爵府

引用:個阿媽唔蠢,拖咁多日確保揾唔到條屍,咁就

原帖由 Giant 於 13-12-03 發表
個阿媽唔蠢,拖咁多日確保揾唔到條屍,咁就唔當媒殺
係,我都覺得佢特登拖

不過都唔係好明點解佢搞場大龍鳳報警,唔著草返大陸? 可能驚喺大陸捉到要死刑? 唔知… 唔明… 天下間竟有如此恨母…

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:清者自清,如果真係咁不幸B+女喺瞓覺時焗死

原帖由 luckyC9 於 13-12-03 發表
清者自清,如果真係咁不幸B 女喺瞓覺時焗死/猝死,點解要將條屍收喺小提琴盒,然後當垃圾掉左佢?點忍心要 ...
講得非常好,我諗法都係同你一樣!希望小凱晴在天之靈,尋冤得雪,RIP

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:B女失蹤案,個人感受,不喜勿插

如果真的放在小提琴盒入面,我想差人應該會請當月清潔倒垃圾工人返警署落口供,希望可以找回b女屍首!

禁止訪問

子爵府

引用:Quote:原帖由+Giant+於+13-12-03+發表個阿

原帖由 nightingale 於 13-12-03 發表
係,我都覺得佢特登拖

不過都唔係好明點解佢搞場大龍鳳報警,唔著草返大陸? 可能驚喺大陸捉到要死刑? 唔知 ...
唔係話佢係港人咩,屋企人,親戚朋友都喺香港,返大陸有咩用?

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由+luckyC9+於+13-12-03+發表清

原帖由 SMILE_CHINGB 於 13-12-03 發表
點解警方唔會懷疑佢係有心殺bb???正如樓主所講,如果佢真係不小心殺咗個囡,唔會放係小提琴盒而係送入醫院 ...
警方梗係想啦,但都要有證據支持先得嘅麻

luckyC9  如果有幫兇嘅話。。。警察可能chok 到料嘅。。。  發表於 13-12-3 14:27

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

引用:Quote:原帖由+luckyC9+於+13-12-03+發表清

原帖由 ci8 於 13-12-03 發表
我個人認為佢仲有事隱瞞,用小提琴盒掉,正常特別少少嘅垃圾都有人會睇下,咁咪仲易俾人發現,佢諗得咁嘅橋 ...
同我諗既一樣,如果我係清潔阿姐,見到小提琴盒,見又有重量,我會想睇下入面係咪有小提琴,睇下個小提琴有冇壞到,正常會咁樣吧!我覺得佢都似係作多啲!

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:清者自清,如果真係咁不幸B+女喺瞓覺時焗死

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-12-03+發表其實

原帖由 tinlong22 於 13-12-03 發表
當個女係垃圾咁掉左佢
個B幾時死我已經唔係太想知
我比較想知個女人幾時死
無錯!祝佢呢世生不如死!日日受良心折磨!一定要判佢坐一世!

luckyC9  專家話,聽佢講嘢嘅語氣。。。唔覺得佢有後悔  發表於 13-12-3 14:29
終於有褲着!

子爵府

悲劇

別墅

引用:其實而加所有嘢都係得佢講嘅姐點證實係幾時

原帖由 ChinoB 於 13-12-03 發表
其實而加所有嘢都係得佢講嘅姐
點證實係幾時死??點證實係點死??
我都係咁諗,呢個大話精,分分鐘跟本唔會喺推填區揾得返,又要浪費警力

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

天有眼
出街自己小心d:pppp:

男爵府

半歲,骨頭都未硬,當垃圾處理,好難搵

男爵府

其實一般垃圾工人…除左一袋袋lumpetpet家居垃圾唔會巢…一般小型垃圾都會或硬野都會睇下乜黎先…因為佢地除左玻璃唔賣得之外…幾乎乜都可以拎去回收變賣
小提琴盒咁大個…點都會開黎睇下…因為佢地唔會意識裡面係屍體…一定以為係小提琴…所以我唔太相信bb在小提琴然後被送往堆填區
但我信佢用小提琴盒運屍…

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:luckyC9 的帖子

1路好走B女

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

所以話, 天網恢恢 , 人在做, 天在看, 看似毫無破綻 ...

都要佩服警隊的心思細密, 鍥而不捨的抽絲剝繭, 連最細微的地方都唔放過, 發現手機拍照的秘密....

BB, RIP

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁
23456...10

尾頁

跳至
熱門主題
... 2