夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 我老公和那個女人也有SMS電話的來往,我可怎麼做?

多餘啦~你唔好幫你老公搵藉口啦~你老公話內疚..內咩疚丫!?掉返轉諗丫~自己對一個人有野...梗係會成日想搵佢,同佢傾計架啦~又唔見飛左以前個ex-bf/gf...覺得內疚就搵返佢...散左就係散左...唔應該有任何瓜"角"囉....你老公根本對個女仔仲有野...喂~我老公打比我都係講無聊野架啦~唔通問我功課咩!?我係你,我一定會同佢講清楚...要佢同個女仔斷絕來往...唔可以再有任何contact囉~直接同佢講..."我係你老婆..我想你比返d最基本既尊重我囉...既然係冇野既話..你大可以唔搵佢..唔通你想我成日唔開心咩!?"睇下你隻佬點答..如果佢話"唔得...朋友之嘛.."呢d咁既說話..你咪知咩事囉...如果你老公係愛你既話...為你放棄一個朋友..我諗唔係一件好難做既事囉~除非你隻佬唔係當佢係朋友咁簡單啦~

別墅

carrie_1102 寫道:
多餘啦~你唔好幫你老公搵藉口啦~你老公話內疚..內咩疚丫!?掉返轉諗丫~自己對一個人有野...梗係會成日想搵佢,同佢傾計架啦~又唔見飛左以前個ex-bf/gf...覺得內疚就搵返佢...散左就係散左...唔應該有任何瓜"角"囉....你老公根本對個女仔仲有野...喂~我老公打比我都係講無聊野架啦~唔通問我功課咩!?我係你,我一定會同佢講清楚...要佢同個女仔斷絕來往...唔可以再有任何contact囉~直接同佢講..."我係你老婆..我想你比返d最基本既尊重我囉...既然係冇野既話..你大可以唔搵佢..唔通你想我成日唔開心咩!?"睇下你隻佬點答..如果佢話"唔得...朋友之嘛.."呢d咁既說話..你咪知咩事囉...如果你老公係愛你既話...為你放棄一個朋友..我諗唔係一件好難做既事囉~除非你隻佬唔係當佢係朋友咁簡單啦~

Agree...如果他是真心愛你的話,放棄一個普通朋友難道不可以嘛?既然你都識講唔關個女仔事,你打俾人咪自己肉酸,同你老公認認真真說清楚,叫佢以後唔好再搵呢個女仔!!!!

子爵府

好媽媽勳章

其實最重要佢自己點諗...就算你唔想佢再同個女人有任何聯絡...只要佢唔願意或者對個個女人有感情...都可以瞞住你同個女人有聯絡...正所謂牛唔飲水...點禁得牛頭低...你試下同你老公傾下...講出你既感受...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

你們所說的全部也對。就算他不用手提或在公司打電話給她,我也是不知的。剛才我有再對他說我的感受,他說這樣我是干涉他識朋友的自由。我真的不想這個女仔好像是我們的計時炸彈,不知會否有一天他們再開始過。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

嗯, 其實你有無同佢講你知佢地仲有 SMS 先, 如果佢知就開門見山同佢講你地仲有 SMS 我係會好唔開心就算你真係無野, 雖然佢地覺得對唔住個女仔, 但係佢咁就又會唔會對唔住你, 如果可以的話叫你老公轉電話唔好再同佢有 SMS. 睇下可唔可以咁做啦....

lemonade_mh 寫道:
catjeffcat ,
多謝你!我這個星期也是照你這樣做午膳打電話給他,當關心他吃了飯沒有(或他直說你check我呀?)我也直認不諱,大家一笑置之。我是不是不應對他們的SMS看得咁嚴重呢?

民房

樓主
我的情況和好差唔多,我覺得兩個人是有問題,我同佢離婚,現在同一屋簷下,前夫每天都同個女人視像通電話和sms,都是話無嘢,我永遠都係佢老婆,妳話係唔係好諷刺啊!而個女人經常打電話來同我講很多費話,講佢同前夫的關係,又話我前夫好鐘意我,一時又話前夫無佐佢唔得,我直頭同佢講,再好妳能拉佢走,我就多得佢唔少,唔使佢地日日做戲做得甘辛苦,個女人又話無本事wor,妳其實唔需要同個女人有聯絡,聯絡了又點呢?最重要妳接唔接受到,能否容忍,我相信佢地關係一定唔簡單,唔見前夫同其他女人有甘密切聯繫。 ?-(

大宅

你老公話你干涉佢識朋友既自由(呢個係好多男人/女人既EXCUSE,因為我都試過 )咁你咪同佢講 "無辦法啦,你對朋友咁好,日日同佢傾電話/SMS,老婆就冇乜兩句,我有乜辦法唔干涉你丫,你估我好想咩"

民房

問題係你老公身上,你亦沒有任何問題,請醒醒吧

別墅

同意.

個老公話因為內疚要繼續sms個女人.根本就係一個九唔答ハ既籍口.個老公根本就係唔捨得個女人.
仲有.樓主話自己對老公唔好,老公先出去揾第二個.其実又係d男人既籍口.如果佢唔滿意,應該離婚,唔係出去揾女人.

唔好信d男人,叫佢同個女人一刀兩斷,一個SMS都唔得!!!

樓主,唔好咁信個老公d藉口呀!

複式洋房

笑死我!!唔通問功課咩!!
我都覺得個個都講得岩!樓主係你老公好有問題!! :evil:
重係度扮哂個女仔搵佢佢唔想咁!呃番轉頭~

首頁

尾頁

跳至