跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

Re: 醫生的疏忽,幾乎累及我個女一生!唉∼現在妹豬要做手術..

我係沙田新城市第3期個樹買架, 佢地未夠4歲, 就無得 check 住對腳黎做鞋, 其實唔一定買 Dr Kong 架, 如果你地找到 d 有鞋"展", 又有高"筒" 都 ok , 我聽人講 Combi d 鞋仔都幾好, 不過我個仔要返學, 要買黑色, 同白色, 所以我先去 Dr. Kong

不過而家見個仔對腳都無乜野, 我都有買 new balance 俾佢
親子王國以外之相冊連結已被刪除

子爵府

Re: 醫生的疏忽,幾乎累及我個女一生!唉∼現在妹豬要做手術..

theresang

我無買過涼鞋俾個仔著呀, 因為我自己覺得一來唔係好靚, 二來我驚佢地跑時, or 行行下, 唔小心會跌落地, 咁 d 腳趾會好痛好可能整親流血咋

以上只係個人意見, 睇下其他媽咪有無其他意見
親子王國以外之相冊連結已被刪除

男爵府

theresang,

希望妹豬快d復原, 你都要小心身體啊!
加油
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

別墅

theresa,

我其實係0601的mommy,見到你的topic, 好唔開心, 希望妹豬早日康復!
你要堅強d, 妹豬需要你的關懷同照料!

大宅

thersa,
你同妹豬都要加油呀~有我地0512媽咪支持, 你地要努力呀 祝妹豬快d"雲"到個好e生&早日康復!
Cherry豬終於

複式洋房

Theresa,

請check pm.

禁止訪問

複式洋房

Dear janetgel,

不是!請放心!他在旺角掛診的!

janetgel 寫道:
Theresa,

睇完你個post成個人寒一寒,你講嗰個梁e生,係咪喺嘉賓大廈,前排上晒雜誌嗰個呀(有個好年輕女友),茹茹出世時係呢個e生follow

我好少留意個囡對腳,聽完你個case我都要返去留意下

都唔知有咩可以安慰你,只可以精神上支持你,

男爵府

希望妹豬快D無事. 我同楊爸講妹豬的case, 佢都覺得個醫生係態度上好有問題. 無論點都好, 希望妹豬快趣D好返.

複式洋房

米之連媽媽, alicesy, babykiu, janetgel, Belami, carmen-lui, kamsze, 金毛B媽, CJBaby, Cecilau, HelloPepsi, 我係劉師奶, John&Kelly, Yvonnehon, fanny豬豬, mimi362436, RonRonMa, gu 媽, katherine612, ksfionawong, bearso, meimeicat, tzenok, mermaidmom, sammichoi1002, sanie, ipchingyee, maysungsung, 慢DD, January, 人間天堂, 浩霆豬豬, crystal888:

好多謝您們的支持,
您們有心了!
我現在等緊5月2日的來臨,
心情雖然有點忐忑,
但我覺得我和囡囡有很多人的關心,
實在很感動!
這種感染力真的很強大,
我覺得很有力量面對難關,
真的很衷心的感謝!!

複式洋房

God bless 妹豬
多多指教: http://blog.yahoo.com/jacobnjoelle/

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可以約到5月2日就好啦!起碼唔使等咁耐,聽講大口環骨科係全港最專業嘅政府骨科,有咁專業嘅醫生睇住,妹豬一定好快好番嘅!全力支持你哋!!!
我要記得幸福......

侯爵府

好媽媽勳章

聽日妹豬就要見醫生...我祝福妹豬平安,大事化小,小事化無~!!!!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

theresang Pls check pm
我只講事實

男爵府

祝妹豬,

順順利利!身體健康!

啤嫂姨姨 :-P
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

別墅

theresang,

我地以為人母都好明白你心情, 最緊要用平常心面對,
希望妹豬早日康復~ 加油

大宅

一切順利

男爵府

係呀, 真係希望一切順利呀.

男爵府

theresang,

等你好消息啊~
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

複式洋房

昨天去了兒童骨科醫院看骨科醫生,
醫生安排了妹豬5月18日入院、21日做手術。
真的多謝醫生可以安排得這麼快!
醫生說大約需要住院一星期左右,
但要打兩個月石膏和帶四個月架。

現在心情真的是很難形容,
雖然比預計的住院時間短了,
但醫生說石膏大約要由腰位置打到腳趾,
很擔心妹豬打石膏的地方會發炎、痕癢、損爛,
另外,如果大脾骨頂部位因應生長而twisted的話,
大脾可能要開多一刀較正,
這要開刀時看情況而定!

不過,現在最不安的依然是打了石膏之後的照顧問題,
預計妹豬到時已經不能到處走動,
如果打石膏的地方又痕又痛,
她就更”樓”計了!
真是又心痛、又不知怎樣疏導她!
真的有點衝動想問醫生可不可以用架代替?
:-(

首頁
23456...9

尾頁

跳至