自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我上星期喺郵局寄信,真係覺得前線人員都幾慘

事綠有位女士要買郵票 ..........................

女士 : 「我想要 18 個 $2.90 郵票。」
職員就俾左 18 套 $1.00 同 $1.90 的郵票佢,跟住個女士大叫 ..........................
女士 : 「吓,你俾咁多我,我米要貼 36 次囉
職員: 「但係我地無 $2.90 郵票噃。」
女士 : 「點會無呀
職員: 「先兩日係有,但果個係特別版,唔係時時有。」
女士 : 「有無攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票。」
職員: 「我地係咁樣賣$2.90 郵票架

個女士仍然喺咁鬧
跟住職員就問隔離同事有無果隻特別版郵票,佢同事摷下本簿,搵到佢想要既數目,之後個職員就俾左18 個郵票果位女士。但果位女士仍然死唔斷氣咁重複 ...........................
女士 : 「有無攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票。」
果個職員全程無黑面,態度良好,但佢仍然係咁俾人鬧

我係排緊隊,睇到開始至事發經過,到我買完佢都仲企喺度鬧

貼郵票,都係要貼多一個姐,係米咁難呀,況且唔係職員為難你,郵政處唔出通用 $2.90 郵票,都唔關佢事架 .............................

我終於見識到黃子華所講的 ............................................. 神刁

Judy03    發表於 13-12-5 21:03
車仔人    發表於 13-12-5 17:31
fatmth    發表於 13-12-5 16:50
chungsfamily    發表於 13-12-5 16:46
miffymiffy    發表於 13-12-5 16:14
newcook    發表於 13-12-5 16:11

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票 ..............

佢跟本想要特別版個個。

lina9316    發表於 13-12-5 20:19

大宅

回覆:攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票 ..............

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

唔比29個$0.1佢咪算好囉

lailaiha    發表於 13-12-5 16:59
fatmth    發表於 13-12-5 16:50
newcook    發表於 13-12-5 16:11

水晶宮

如果真係冇....就佢有問題.
但真係有, 就雙方都有問題.

please123    發表於 13-12-5 20:15

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

howmuch 發表於 13-12-5 11:20
如果真係冇....就佢有問題.
但真係有, 就雙方都有問題.
咁職員通常係睇自己本簿有無先架嘛,佢自己果本無,自然就係俾 $1.00 同 $1.90 佢架啦 ................

果個女人又無指明話要特別版

柏架山莊  agree  發表於 13-12-5 21:08
fatmth    發表於 13-12-5 16:51
melomelomelody  Agree,佢地唔會無啦啦去搵個特別版俾  發表於 13-12-5 12:25

水晶宮

birdy09 發表於 13-12-5 11:24
咁職員通常係睇自己本簿有無先架嘛,佢自己果本無,自然就係俾 $1.00 同 $1.90 佢架啦 ................

...

今時今日, 提供服務的不應是這樣的.

柏架山莊  ** $1+$1.9 至啱  發表於 13-12-5 21:12
柏架山莊  大把人排隊,又冇講明要特別版,$1=$1.9有咩問題  發表於 13-12-5 21:11
Fiji  咁你想有咩服務??? 大佬, 無就無架啦!!邊度嘔個2.9比你呀,呢D唔係服務問題!  發表於 13-12-5 18:15
fatmth  呢句說話完全被濫用左 x2  發表於 13-12-5 16:52
kikikay  你講笑攪gag定認真先大佬!  發表於 13-12-5 16:50
hin080908  你做前線就會明. 多得你呢D不講理既人唔少  發表於 13-12-5 16:34
影月紅  特別版係限量架.... 賣晒 就無架啦.....  發表於 13-12-5 16:06
joyce02    發表於 13-12-5 14:55
JM12    發表於 13-12-5 13:58
艾文兒B  呢句說話完全被濫用左  發表於 13-12-5 12:59
JunichiOkada  就係劉華之前既口號, 令好多人覺得付款既就係要老馮~~  發表於 13-12-5 11:42

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

都無呢個版既郵票, 人地點比你, 強人所難, 無理取鬧

柏架山莊  咪係,我們都買過、貼過郵票  發表於 13-12-5 21:13
cherryho1021  咪係囉...  發表於 13-12-5 16:00

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

但其實係有, 點解個職員唔搵清楚先?

男爵府

howmuch 發表於 13-12-5 11:28
今時今日, 提供服的不應是這樣的.

個女人都冇講要特別版... 你想d職員點服務 唔通郵局為左d一小撮人, 所有面額都出郵票咩

翡翠宮

miumiu0101 發表於 13-12-5 11:31
但其實係有, 點解個職員唔搵清楚先?
職員知道自己無,米俾普遍郵票佢囉,佢已即時俾 18 套佢啦喎 ...........................

侯爵府

佢唔想貼咁多次,咪買3蚊囉

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

呢個世界真係乜人都有

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

水晶宮

凡事都要睇兩面.
2.9 也好, 特別版也好, 有就要賣, 個staff都知$2.9係特別版, 差在手上冇, 就冇去搵.

公爵府

howmuch 發表於 13-12-5 11:28
今時今日, 提供服務的不應是這樣的.

咁如果其他同事都無...
咁郵差洗唔洗問埋同區既郵局??????
同區既郵局都無,洗唔洗誇區問?????

魔怪媽媽    發表於 13-12-5 14:54
艾文兒B  無錯!  發表於 13-12-5 13:00

公爵府

birdy09 發表於 13-12-5 11:09
我上星期喺郵局寄信,真係覺得前線人員都幾慘

事綠有位女士要買郵票 ...................... ...

原來.............
神刁多的是

禁止訪問

引用:Quote:howmuch+發表於+13-12-5+11:28+今時

水晶宮

wingwingc1234 發表於 13-12-5 11:41
咁如果其他同事都無...
咁郵差洗唔洗問埋同區既郵局??????
同區既郵局都無,洗唔洗誇區問?????: ...

咁都是好提議, 服務有待提升....

首頁
12345...12

尾頁

跳至