自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

麟媽媽 發表於 13-12-5 15:54
估唔到咁都有得抝一大餐,香港人唔怪得咁緊張啦!呢個咁嘅case,我睇就好似去超巿買孖裝粟米油,同散裝兩支 ...
我有樣嘢無講,喺佢排到去果個 counter 時,我前面有兩個人排緊隊,到我買完時,佢仲嘈緊

我想講嘅係,人地都係打份工,已盡量滿足客人需要,而客人已得到佢想要嘅嘢,咁仲需要去話個職員嗎

真係唔明,點解有人會認為,客人係一定啱嘅呢

男爵府

畀面勳章

回覆 木土土 的帖子

話明特別版..... 唔會有噤多存貨囉....

木土土  但佢隔離位真係有播!  發表於 13-12-5 16:38
每逢佳節倍思親確確切切說中我心炊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

JunichiOkada 發表於 13-12-5 15:59
唉, 宜家人地堅持話有既唔比, 個客要做神刁, 又有人支持, 你吹得佢脹咩~~~ ...
係郵局個staff做得唔好

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:JunichiOkada+發表於+13-12-5+15:59+

原帖由 sasa0208 於 13-12-05 發表
係最衰出乜鬼特別版,如果無出根本全香港都冇$2.90郵票,咁就唔使嘈喇。

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

yubiwa310 發表於 13-12-5 15:45
我比較有興趣知呢個神刁(s) post 競逐到2013 十大嗎?

神刁(s)

翡翠宮

sasa0208 發表於 13-12-5 16:04

仲乜起棚牙呀~~~

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

birdy09 發表於 13-12-5 15:43
但估唔到有人認為職員唔啱
從樓主你呢個鋪簡直令我大開眼界 令我明白到要達成自己嘅要求, 要死心不息`狂追猛打`堅持己見

果然係一刁還有一刁高

翡翠宮

麟媽媽 發表於 13-12-5 16:07
係最衰出乜鬼特別版,如果無出根本全香港都冇$2.90郵票,咁就唔使嘈喇。

...

啦, 咁你地BK 唔好出PK 特別版環保袋呀, 如果你有PK特別版, 我上去果時又唔比我, 我開POST 剷爆你圭~~~

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

JunichiOkada 發表於 13-12-5 16:09
啦, 咁你地BK 唔好出PK 特別版環保袋呀, 如果你有PK特別版, 我上去果時又唔比我, 我開POST 剷爆你圭~~~:he ...

利是封算唔算?

男爵府

畀面勳章

回覆 howmuch 的帖子

如果個個都要噤服侍.... 噤排隊買郵票咪要排成日....
佢自己一開始無表明係要特別版, 個職員已佢需要的郵票面額比左合共 2.9 佢, 講真職員點知你係要寄信定係儲呢?
每逢佳節倍思親確確切切說中我心炊

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+JunichiOkada+於+13-12-5+16:1

原帖由 JunichiOkada 於 13-12-05 發表
近年我都唔覺有環保袋喎!

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

sasa0208 發表於 13-12-5 15:47
$2.9 面值既郵票真係咁岩今次係有

如果佢真係寄開$2.9既郵件,就知道一向都呢個組合$1+$1.9

OK...

咁明明有$1面值, 職員手上沒有$1面值, 他沒有先問客人, 就比e.g. $0.2 x 5 or $0.5 x 2 ......, 客人要堅持....最後才買到.

同樣有問題.., 問題在於他沒做到 解釋 及 敷衍客人. 這不是對前線人員的過份要求.

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

JunichiOkada 發表於 13-12-5 16:09
啦, 咁你地BK 唔好出PK 特別版環保袋呀, 如果你有PK特別版, 我上去果時又唔比我, 我開POST 剷爆你圭~~~:he ...
BK 有出環保袋咩 幾時又會出

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

麟媽媽 發表於 13-12-5 16:07

...
原來都唔一定係架

象牙宮

JunichiOkada 發表於 13-12-5 16:08
仲乜起棚牙呀~~~
呢個樣唔好咩

nice d呀

象牙宮

小虎妹媽 發表於 13-12-5 16:08
從樓主你呢個鋪簡直令我大開眼界 令我明白到要達成自己嘅要求, 要死心不息`狂追猛打`堅持己見

果然 ...
要好堅持添呀

象牙宮

birdy09 發表於 13-12-5 16:14
BK 有出環保袋咩 幾時又會出
黃色環保袋

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

sasa0208 發表於 13-12-5 16:18
好堅持添呀
佩服佩服

翡翠宮

sasa0208 發表於 13-12-5 16:19
黃色環保袋
唔知喎

首頁
45678...12

尾頁

跳至