跳至

首頁
45678...13

尾頁

大宅

原文章由 Timyi 於 08-1-23 18:34 發表

muimui 最近上網密左喎, 唔係只係weekend 上!
thanks 你d info 呀, 想問honolulu advertiser 既the best preschool , 幾時會刊登一次出來架? 原來kcaa 第一位, 等我快d去報先.

屁屁豬, 你自己呀媽湊都放心d丫 ...

muimui,
我search 到2007 best of best preschool 喇.
宗教問題, 我唔會選擇有宗教的學校. 所以kcaa perfect for me.
我已經即刻email 去town 果三間取enrollment form. 唔知會唔會太遲添!

男爵府

timyi, 我上個月返GEORGIA探我家婆, 佢俾左個WIRELESS ROUTER 我, 所以我而家可以臨訓前係床上用LAPTOP上網, 好方便, 所以咪上黎密左. 不過如果返工有麻煩野或有活動, 咁就會連夜晚, WEEKEND都唔得閒架勒.

屁屁豬, 我媽又係覺得呢邊悶, 住左唔夠兩個月就叫住要走. 我今日食晏時同啲同事行下附近. 沿住LILIHA 向上行, 過左SHAVE ICE 士多,我見到再上啲有個PARK, 唔知係咪你所講果個, 個PARK 有個看台. 行到個PARK 時, 聽到BB喊聲, 我就諗緊會唔會係你個BB. HEHE

複式洋房

muimui,
haha,有可能嘎系我BB喔,因为我屋企离个park都几近.(应该就系果个了.)
但系中午我都返紧工,唔知BB点解喊呢....

大宅

原文章由 屁屁猪 於 08-1-25 16:40 發表
muimui,
haha,有可能嘎系我BB喔,因为我屋企离个park都几近.(应该就系果个了.)
但系中午我都返紧工,唔知BB点解喊呢....

bb成日都喊架啦.
我有個朋友話想同人湊bb喎. 中山人.
佢自己有四個仔, 一個係大陸, 2個已經比較大個, 十歲八歲返學架喇. 一個歲半, 所以成日在家, 仲有一個婆婆幫手, 2個人所以想同人帶多個.
但我唔知佢收幾多, 有無需要丫?

大宅

原文章由 muimui313 於 08-1-25 15:12 發表
timyi, 我上個月返GEORGIA探我家婆, 佢俾左個WIRELESS ROUTER 我, 所以我而家可以臨訓前係床上用LAPTOP上網, 好方便, 所以咪上黎密左. 不過如果返工有麻煩野或有活動, 咁就會連夜晚, WEEKEND都唔得閒架勒.

屁屁豬, ...

muimui,
你99咁in??? 識得比個wireless 你??? 勁.
你同佢感情咁好????? 我真係未聽過有人話, 次次離開99都喊, 見到99想喊就聽過!

複式洋房

timyi,你个朋友住系边度嘎?你帮我问下大概几钱,唔该晒你先!其实我都有问下我D朋友!
不过我妈咪大概5,6月先走喔,而家问会唔会早左D呢?

男爵府

Timyi,
係呀, 我同我奶奶既關係好好, 佢係我偶像. 佢係一個好堅既女人, 出身於好窮既農民家庭, 佢係大女, 七歲開始做野,帶家人離開missisippi, 佢而家有兩個博士學位, 係教育心理學家, 大學教授, 世界老人級別既舉重冠軍...佢係黑人同印第安混血, 佢既年代, 成日俾人歧視.佢要好努力先有今日既成就, 所以有個咁既奶奶,尊敬佢都黎唔切.

我同我老爺(已過身)係同一日生日, 可能因為咁,佢好鍾意我, 另外, 佢識啲亞洲教授, 都好勤力, 佢好欣賞, 所以佢對亞洲人有好感. 之前我老公識啲女朋友都學識有限, 或者係唔著重學業, 所以佢都好唔鍾意佢地. 但我同我老公拍拖時, 我讀緊碩士, 所以又有分加. 我做碩士論文時, 佢都主動幫我proof read. 我未搵到工前, 佢寄錢俾我, 叫我唔駛擔心, 拎啲錢去扮靚. 不過俾我老公抽左好多水.

佢屋企既傳統, 會得閒打電話俾個仔, check 下佢有無對老婆好. 佢話,當年佢老爺奶奶會成日check 下佢老公乖唔乖. 到而家, 佢就成日check下個仔對我好唔好. 所以我老公好怕我向佢亞媽打小報告. 因為佢亞媽會講哂粗口, 鬧足佢幾個鐘. 而且, 我奶奶係財力方面幫左我地好多, 間屋既首期都係佢俾既. 老爺有個基金, 佢死後由奶奶管哂啲財政, 所以我老公唔敢得罪佢亞媽.

佢對我既好野, 多到講唔哂. 但係我都相信 相見好, 同住難, 如果我同佢住得近, 情況又可能唔同哂.

大宅

原文章由 屁屁猪 於 08-1-26 16:57 發表
timyi,你个朋友住系边度嘎?你帮我问下大概几钱,唔该晒你先!其实我都有问下我D朋友!
不过我妈咪大概5,6月先走喔,而家问会唔会早左D呢?

我個朋友住lime street (MOILIILI AREA) 問下無壞, 就算唔係叫佢湊, 你都要打探定D消息嘛. 有BB, D 時間好快過架喇.
你返幾日工, 叫人湊由幾點到幾點呀?

MUIMUI,
我都好服你99呀~~ 好難得有個咁好的99, 不過都要你好佢先對你咁好0者. 佢讀教育心理學... 咁咪可以請教下佢D 教子心法?? 佢有幾多個兒女呢

複式洋房

muimui,
你同你奶奶的关系真系令我羡慕,我而家就系同我奶奶一齐住,成日以老资格身份来教我做人做事,好难相处,连我老公都睇唔过眼话过距几次叫距唔好甘样,但距一于少理......

複式洋房

Timyi,
我想时间从中午12点开始到5:30,然后晚上再8:30到10:30,D时间系未奇怪左D啊?一个礼拜只需要3至4日就得了.

大宅

原文章由 屁屁猪 於 08-1-28 10:20 發表
Timyi,
我想时间从中午12点开始到5:30,然后晚上再8:30到10:30,D时间系未奇怪左D啊?一个礼拜只需要3至4日就得了.

怪又唔係怪, 但中間隔幾小時, 你辛苦d0者, 接佢返屋企, 又送返出去.... 咁你要找個近d方便d 囉, 我朋友離你遠d喎. 你係邊度返工? 明天我第一次比佢湊我個仔一日, 睇下佢ok唔ok囉.

你同99同住? 咁而家你呀媽係度, 又一齊呀? 遲d係咪唔比99同你湊?

或者多一個choice.... 到時你再問下我, 睇下晚上果轉可否同你湊啦(哈哈)

複式洋房

原文章由 Timyi 於 08-1-28 18:36 發表

怪又唔係怪, 但中間隔幾小時, 你辛苦d0者, 接佢返屋企, 又送返出去.... 咁你要找個近d方便d 囉, 我朋友離你遠d喎. 你係邊度返工? 明天我第一次比佢湊我個仔一日, 睇下佢ok唔ok囉.

你同99同住? 咁而家你呀媽係 ...

Timyi, 其实我而家系机场返工,中午12:30到晚上9点,所以早上可以自己凑返,我老公5点收工可以接返BB返屋企。晚上唔一定要俾人凑,不过有时收工后我会同老公一齐去Honolulu Club做下运动,所以其实晚上有需要先俾人凑啰。
我同99老公住,我阿妈系我申请佢来旅游嘎,所以而家都一齐住。
系呢,你个仔仔几大啊?

男爵府

屁屁豬, 嘩, 你同你老公咁健康,做GYM, 我就超懶惰, 一啲運動都無做, 我老公就會做.
你係機場做, 好近呀, 真羡慕. 我住WAIANAE, 日日出入三個鐘係車上, 好痛苦. 如果歷仔真係入左HONGWANJI, 咁就往後十幾年都會咁過.

複式洋房

原文章由 muimui313 於 08-1-30 14:45 發表
屁屁豬, 嘩, 你同你老公咁健康,做GYM, 我就超懶惰, 一啲運動都無做, 我老公就會做.
你係機場做, 好近呀, 真羡慕. 我住WAIANAE, 日日出入三個鐘係車上, 好痛苦. 如果歷仔真係入左HONGWANJI, 咁就往後十幾年都會咁過. ...

muimui:
边系吖,我以前未有BB前着1码裤,而家着6码,你话系未要运动下吖!
每日出入3个钟系就系远D,不过有仔仔陪,时间好易过嘎,况且仔仔入到好学校,咩都抵返啦!

大宅

原文章由 屁屁猪 於 08-1-29 16:57 發表

Timyi, 其实我而家系机场返工,中午12:30到晚上9点,所以早上可以自己凑返,我老公5点收工可以接返BB返屋企。晚上唔一定要俾人凑,不过有时收工后我会同老公一齐去Honolulu Club做下运动,所以其实晚上有需要先俾人凑啰。
我 ...

我個仔一歲喇

今個星期一去完baby sitter 度, 都幾好.
我朋友都ok啦, 起碼叫做知佢咩人信得過, 佢自己有個仔歲半, 另外有個婆婆幫手, 佢睇落好鍚bb, 2個人看2個, 收我35/日咋, 9am-5pm

男爵府

TIMYI, $35 好抵呀, 佢假日揍唔揍架, 假日會收幾多? 有時我星期六日或假期要搞活動, 要返工, 都想搵人幫下手. 以前我搵果啲假日收$10一個鐘呀. 做左都唔夠俾呀.

複式洋房

Timyi,
$35又真系几公道喔,况且有你个仔仔.佢个仔仔,甘都有几个小朋友一齐玩,等我同老公商量下先,唔该晒!!:恭: :喜: :發: :財:

大宅

原文章由 muimui313 於 08-2-1 15:03 發表
TIMYI, $35 好抵呀, 佢假日揍唔揍架, 假日會收幾多? 有時我星期六日或假期要搞活動, 要返工, 都想搵人幫下手. 以前我搵果啲假日收$10一個鐘呀. 做左都唔夠俾呀. ...

唔知呢? 我可以問問. 但係, 假日佢3個仔都係屋企, 我驚佢忙唔會湊喎. 10蚊/hour咁貴, 係咪有牌果d呀?

佢收我35因為係我朋友呢, 不過我估其他人佢都唔會話太貴既

男爵府

timyi, 係呀, 以前WEEKEND 揍亞仔個babysitter係有牌果啲, 所以咁貴, 但真係好肉痛, 有時一日返九個鐘, 計埋車程時間, 咁就無左成舊水. 而家佢學校開星期六, 朝八晚四, $35 一日. 但星期日或公眾假就唔開, 咁我就要打鑼咁搵人. 黎緊個GOOD FRIDAY 我要去MAUI 開工, 我又要搵人幫手.

男爵府

timyi, 屁屁豬,
我有一個諗頭, 你地兩個都係有仔仔, 一個初生, 一個一歲, 好唔好搵一日, 我帶箱BB野出黎, 俾你地揀,屁屁豬可以要細件既衫, timyi, 可以要大件既衫. 不過啲衫好多都係人地俾歷仔, 所以睇落都唔新淨, 有啲都有洗唔甩既漬, 但小朋友成日都會整污糟佢地自己, 就當多幾件衫黎俾佢地係屋企替換.
最緊要搵一個容易搵位, 泊車既地方俾我就得...因為我唔敢泊街邊, 我泊車好c.
唔知意下如何. say no 都無所謂架, 我唔怕面懵架.

首頁
45678...13

尾頁

跳至