跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人上過幼兒潛能訓練課程 - 觀塘? 好唔好呀?

有無人上過幼兒潛能訓練課程 - 觀塘? 好唔好呀? It almost costs $175 per class. Is it worth to join?

Thanks.

複式洋房

Re: 有無人上過幼兒潛能訓練課程 - 觀塘? 好唔好呀?

I also want to know as I live in Kwun Tong district too.

男爵府

好媽媽勳章

我住將軍澳ar...我想係囝囝1歲之後俾佢玩pg或者幼訓...

大宅

我都係TKO人阿, 同你一樣想俾囡囡玩pg或者幼訓
唔知有無機會一齊玩呢?-(

PP_Couple 寫道:
我住將軍澳ar...我想係囝囝1歲之後俾佢玩pg或者幼訓...

別墅

Hello pp_Couple,

Alan bb 好嗎? 重認唔認得Daniel 呀, 我地係爬行賽見過架, Daniel 果日著綠白間條T + 杏色長褲架呢! 我地都係住TKO架

細粒丁

你係咪講緊HKCS既幼潛? 我準備報7月果班, 不過好難報, 因為接受報名第1日已經好多人去排隊
Hello! I'm Daniel my daddy & mammy's treasure!

大宅

Hi

我囡囡都有參加爬行賽架,佢咪係唔肯爬果個law
如果自組一班去報名係物手續架? 我好想參加呀

大宅

hi~ 我都想angi join埋你地ah~ 我地住sai kung, 過kwun tong都好方便~

funnyjenny 寫道:
Hi

我囡囡都有參加爬行賽架,佢咪係唔肯爬果個law
如果自組一班去報名係物手續架? 我好想參加呀

侯爵府

BK Milk勳章

Hi, 各位mani, 今日見到你地個post, 我就打左電話去香港基督教服務處個度問, 佢地話如果我地可以湊足8個family, 就可以以包班型式報名,click here

大宅

thanks heihei媽~

heiheikwok 寫道:
Hi, 各位mani, 今日見到你地個post, 我就打左電話去香港基督教服務處個度問, 佢地話如果我地可以湊足8個family, 就可以以包班型式報名,click here

大宅

For me, I found it's quite good as the teacher taught you how to play with your baby both practical and theory. Compared with the other playgroup, they are more organized and system.
細粒丁 寫道:
有無人上過幼兒潛能訓練課程 - 觀塘? 好唔好呀? It almost costs $175 per class. Is it worth to join?

Thanks.

複式洋房

畀面勳章

星期日我地上咗第一堂,阿仔初初見到之前一班bb上堂,居然開心到笑! 到佢自己上堂時,見到老師講野就笑到"咭咭"聲! 但就無心機聽老師講野,聽一陣就大叫,表達不滿! 一堂會有三個遊戲,有訓練bb同媽媽玩時望住媽媽, 有訓練bb手臂力,有訓練bb爬. 之後返屋企要做家課=日日同bb玩那三個遊戲. 但我bb要睇心情,一時好開心望住你笑玩唔停,一時就唔理你,自己同自己玩... 總括來說都ok,起碼俾bb見識下.

洋房

Hi 碧姬 & wkwok01,
It seems a class for both baby & parent and is worth to join. (I did post same question in 0605 & 0607 but didn't get much inf'n., really thanks for your inf'n)

Not sure whether you have heard about the playgroup of Kindermusik. There is a class in Kwun Tong as well (HK$160 / 45 mins, conducted in English). I am now thinking whether to join either 幼兒潛能訓練課程 or Kindermusik.

Anyone can share about Kindermusik? Good or Bad?

大宅

[quote]
CARGO 寫道:
hi~ 我都想angi join埋你地ah~ 我地住sai kung, 過kwun tong都好方便~
[quote]

我都係住係西貢,我也想報幼潛課程,可一起去啊!係呢,我住市中心,你呢?
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

大宅

terecyy~ 好ah! 如果成事0既話, 到時一齊去~
我住pik uk果邊ga~ 不過都成日會落sai kung碼頭食野 & 放狗~ 有時sunday / PH 唔知帶angi去邊玩好, 0甘就會同佢落sai kung碼頭行下影下相, 睇下人地d狗狗lor~
我地聽日約左住樓下0既朋友(老公0既同事, 又係一家三口, 又係bb女), 一齊帶bb落sai kung碼頭"lin"轉三輛車~

terecyy 寫道:
[quote]
CARGO 寫道:
[quote]

我都係住係西貢,我也想報幼潛課程,可一起去啊!係呢,我住市中心,你呢?

大宅

e~ 我都成日去sai kung碼頭ga, 下次留意下會唔會碰到你地先

大宅

e? 0甘原來都幾多人住尼邊wor!
好ah! 下次大家都留意下~

funnyjenny 寫道:
e~ 我都成日去sai kung碼頭ga, 下次留意下會唔會碰到你地先

大宅

我有時帶bb行海邊都見到好多bb,可能我地已有一面之緣。下次要細心留意下先!!
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

別墅

funnyjenny, cargo, 各位

唔好意思呀! 我呢幾日無上BK, 今朝先見到大家
Hello! I'm Daniel my daddy & mammy's treasure!

別墅

heiheikwok

一路都覺得你個名好熟, 但又記唔起係邊見過

頭先睇返以前去過既topic 終於搵到啦! 原來係G6見過你

男爵府

好媽媽勳章

緊係認得Daniel, 因為好少bb有咁厚既頭髮...你地住邊個站架? 我住調景嶺, Alain日頭就係坑口婆婆度...
Alain仲未識行, 所以就爬得好快, 如果你有食物係手, 佢會一枝箭咁標去你面前

如果組班, count埋我...
[quote]
pisces 寫道:
Hello pp_Couple,

Alan bb 好嗎? 重認唔認得Daniel 呀, 我地係爬行賽見過架, Daniel 果日著綠白間條T + 杏色長褲架呢! 我地都係住TKO架

細粒丁

你係咪講緊HKCS既幼潛? 我準備報7月果班, 不過好難報, 因為接受報名第1日已經好多人去排隊

首頁

尾頁

跳至