自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我想各位媽媽比下意見~

我有個fd同佢媽鬧交...然後同佢男友搬左出黎住
跟住女仔有病入左醫院做手術..然後無做工
跟住就搵唔到野做兩個月.......
條仔無鬼用唔做野.....仲走去賭錢差人萬幾蚊
岩岩個fd打黎話佢有左兩個月
排左期一個禮拜後落BB:-(
傾傾下先知佢依家差財務公司六萬......兩日前係最後還款期
佢岩岩申請左綜x...每個月連租兩千八.......
佢地廿歲

男爵府

Re: 我想各位媽媽比下意見~

吾好意思... 真係吾係好明你想問人lor 咩意見 ?? ?-( ?-(

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

pig0738,

咁點呀?? 有手有腳咪搵野做囉, 攞綜x就唔洗還錢呀! 錢點都要還ga啦!

你係唔係想問, 好唔好借錢比佢地渡過難關呀?

伯爵府

魅力王子

無做工==>排期落BB==>差財務公司六萬

==>申請左綜x$2800

i also 21yrs born my son ga......

what things you want to ask???

民房

sorry..講唔清楚~我覺得個BB好慘:-(
佢兩公婆又無學識....男既中三都未畢業.做多做去淨係得外賣仔....
女既中四........英文又唔識....連七仔都唔請u_u
個男既就想生個b出黎
但係個女既就唔想食政府......所以其實佢決定過埋今個月拎到千幾蚊就cut左佢

究竟幫唔幫佢地好?其實我環境都叫做ok.....奶粉錢都可以夾到份....叫做助養也好....點都好啦
但係我老公就覺得...一陣佢兩個無路可逃既時候...掉低個b比我地話睇住先......但係走左去咁點算
我老公成日覺得我太好心...... :cry:
但係我成日都覺得個b無罪.......可以比到d咩意見佢地呢?

禁止訪問

伯爵府

魅力王子

pig0738

i see la~!

are you have baby/children?

yes,i also think baby no any wrong.......
and baby"s daddy/mami really bad bad

i think she can find 母親的決擇,but i not suggest you help them take care their baby,because this is not a long way~!

i also a young mami la,but i love my son very much....

i hope hk more good daddy mami la~!

if no want have baby,please use condom~

民房

沙沙
因為果個係我真係由細玩到大既朋友~我先會咁著緊
其實個女既都好想生佢出黎.....(母愛?)

伯爵府

pig0738,

我覺得生唔生個bb, 係佢地2個人既決定! 最好就唔好插手, 萬一將來有咩事好麻煩, 我都知...個bb無罪, 但個bb係佢地攪出來ga麻, 佢地要為自己做既野負責任!

唔係叫你睇住個fd死都唔幫, 精神上支持囉! 錢銀就無謂....你幫得佢一時跟住又點?

對朋友好係一件好事, 但你都要為自己及家人想一想!

禁止訪問

民房

我未有BB啊~我同老公都希望我完成埋學業先造人
計劃生育無論由各方面黎講都係優勝
到時又要請教大家

其實我都有同佢講過母親的決擇....佢都仲考慮緊
其實都有三個計劃
1.落左佢
2.將bb比社處照顧等到兩三歲先接走
3.媽媽出黎做野養自己+還錢....BB拎綜x....日頭放育嬰院..夜晚接返去

各位媽媽覺得可唔可行呢?謝謝
shah 寫道:
pig0738

i see la~!

are you have baby/children?

yes,i also think baby no any wrong.......
and baby"s daddy/mami really bad bad

i think she can find 母親的決擇,but i not suggest you help them take care their baby,because this is not a long way~!

i also a young mami la,but i love my son very much....

i hope hk more good daddy mami la~!

if no want have baby,please use condom~

子爵府

pig0738

佢地呢d "wet"人, 你最好同佢地蔬遠, 日日新鮮獲獲金...

本身我都有個幾好既fd, 佢同老公呢頭離完婚果頭就識埋d雞虫樣煙產ma nut老, 仲係我b面前食煙, 根住我就蔬遠佢喇....果條友又係周圍借錢, 勸過佢又係死要跟住d衰人...佢自己都有個女, 懶低比老公一句話玩唔夠就走左去....

好人有限度呀, 你最多借一千幾百比佢既姐, 最好最好根住蔬遠佢地, 通常呢d人勸佢都唔聽既喇, 一陣比野你咩飛咪仲衰...

伯爵府

[quote]
pig0738 寫道:

其實都有三個計劃
1.落左佢
2.將bb比社處照顧等到兩三歲先接走[size=large] <-- 咁不如唔好生
3.媽媽出黎做野養自己+還錢....BB拎綜x....日頭放育嬰院..夜晚接返去[size=large] <-- 你朋友頂唔頂得順? 真係會好辛苦!

各位媽媽覺得可唔可行呢?謝謝[quote]

禁止訪問

民房

我老公都係咁講.......
我老公直頭話呢d仲係朋友咩?!叫我唔好借錢比佢兩個
頂曬都係比包"紅組"比佢補血算啦
jennyleung 寫道:
pig0738

佢地呢d "wet"人, 你最好同佢地蔬遠, 日日新鮮獲獲金...

本身我都有個幾好既fd, 佢同老公呢頭離完婚果頭就識埋d雞虫樣煙產ma nut老, 仲係我b面前食煙, 根住我就蔬遠佢喇....果條友又係周圍借錢, 勸過佢又係死要跟住d衰人...佢自己都有個女, 懶低比老公一句話玩唔夠就走左去....

好人有限度呀, 你最多借一千幾百比佢既姐, 最好最好根住蔬遠佢地, 通常呢d人勸佢都唔聽既喇, 一陣比野你咩飛咪仲衰...

伯爵府

魅力王子

if the girl can take care her baby is better,

because baby time is important,when he grow up,will miss this time forever!

but if she cannt,i think 3.媽媽出黎做野養自己+還錢,BB拎綜.日頭放育嬰院..夜晚接返去 is better la~~~~
pig0738 寫道:
其實都有三個計劃
1.落左佢
2.將bb比社處照顧等到兩三歲先接走
3.媽媽出黎做野養自己+還錢....BB拎綜x....日頭放育嬰院..夜晚接返去
各位媽媽覺得可唔可行呢

首頁

尾頁

跳至