自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

隔離屋食煙, o的二手煙飄到入我間屋

o的二手煙應該係由廚房個窗傳入黎o既 (已經關左窗), 而家又有左BB, 吸埋o的二手煙好無益, 我可以點做?

伯爵府

魅力王子

Re: 隔離屋食煙, o的二手煙飄到入我間屋

all day no open the window,

or when you feel 二手煙coming,you hurry up close the window

take care~!^^

禁止訪問

男爵府

人地o係屋企食煙都唔係犯法姐

別墅

shan..

關埋度廚房門啦..
活在當下, 知足常樂 境隨心轉, 輕安自在 ;-)

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

大玉兒 寫道:
shan..
關埋度廚房門啦..

hi 玉
我個廚房無門架... :cry:

大宅

我都係定時定候有煙味吹入來, 唯有開抽氣扇.............

伯爵府

Kristy555 寫道:
我都係定時定候有煙味吹入來, 唯有開抽氣扇.............

我唯有開住部空氣清新機頂一頂檔,叫做好少少咋!!!(仲要係對面屋,不過又唔係成日聞到的)

男爵府

走入房避一避先 la

大宅

我屋企都係,樓下個伙個亞伯,晚晚企係窗口煲煙,好

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

真係好想大叫, 叫佢要食煙就出街食啦...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

完全明白你的苦況,我自己都身受其害,隔離屋三個老野日夜煲煙,仲要食煙時舉高手將枝煙放係窗花到,驚我

大宅

都無咩可做, 佢在廳食我就會走入房.......有時在

伯爵府

食都算啦,仲要掉落街,成日跌哂係我廚房露台

子爵府

我樓下都係呀! :-(

日日係到食[香]! :tongue:

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=936399&forum=162#15946420
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

民房

shanshanbaby 寫道:
真係好想大叫, 叫佢要食煙就出街食啦...

咁如果人地出街食,咁o岩你又係街咁咪一樣 計我話一係全面禁賣,禁食就差唔多

大宅

我隔離屋都係咁, 唯有開抽氣扇.. 唉..

男爵府

Re:屋食煙, 二手煙

我屋企都差唔多, 隔離3家人日日裝香,早午晚3餐有兩間重拜上下兩個位,重好多時會一齊開餐,好似約埋一齊咁…最慘走廊個窗唔通風,關埋門o的香都重飄入屋,開抽氣扇都無用,反而會抽晒入屋,老公話第時屋企要放神主牌神位我怕香味都唔俾佢,而家咪已經日日食香 咁都無計,唔通唔俾人裝香咩

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我樓下唔知係咪成日企係窗口食煙, 又係成日一陣一陣既煙味攻上黎, 我唯有關窗啦, 有時真係想淋盆水落去!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

首頁

尾頁

跳至