家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:有冇人好似我咁........沽邊隻,+升邊隻!++

原帖由 UVBUVC 於 13-12-06 發表
有冇人好似我咁........沽邊隻, 升邊隻! 一沽持股, 隻股起碼升10%以上, 但keep我手時係會不停跌/冇升跌. : ...
我呀
沽邊只就升邊只
入果只就跌果只
欲哭無淚

UVBUVC  add oil  發表於 13-12-11 17:22

水晶宮

畀面勳章

回覆:長期黑仔 (股票)

我老公都係咁

UVBUVC  add oil  發表於 13-12-11 17:22

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唉~

好多人都以為自已唔好運,我之前問過一位老經紀,他說散户十個賭十個都輸,根本股市係人為操控,尤其细價股,搭個棚引人落答~

!

UVBUVC   yes  發表於 13-12-11 17:22

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:唉~好多人都以為自已唔好運,我之前問過一

原帖由 大力大力 於 13-12-06 發表
唉~

好多人都以為自已唔好運,我之前問過一位老經紀,他說散户十個賭十個都輸,根本股市係人為操控,尤其 ...
Agreed! 聽人講?唔係唔得,但都要做功課。呢個世界冇免費午餐,人地最初唔比啲甜頭你地嬴下錢,你地又點會死跟。出事喇,人都潛埋水。你地有排坐艇

UVBUVC    發表於 13-12-11 17:21
土豬  你講得對!  發表於 13-12-7 00:05

大宅

UVBUVC 發表於 13-12-6 10:45
有冇人好似我咁........沽邊隻, 升邊隻! 一沽持股, 隻股起碼升10%以上, 但keep我手時係會不停跌/冇升跌. : ...
我同你的處境差不多T.T

UVBUVC  add oil  發表於 13-12-11 17:21
你是最好的

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我在剛出來做野一直跟媽的意見去買.
我倆真係無蝕過, 有時跌就HOLD住. 一升就即放.

近2年我自己買賣, 別人講的意見我會聽, 但自己會做功課.
每日睇, 也睇返近1,2個月的升跌.
不過我買的多是收租股.
比你參考下, 我現在及曾經買的有2,3,5,6,11,3988.

UVBUVC  謝謝您, THANKS.  發表於 13-12-11 17:20
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至