懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陀住b,成日發脾氣, 鬧人(狗)會唔會唔好??

因為我養左兩隻dog dog, 唔想因為b而唔要佢地, 但係佢地好百厭, 一日激到我要又喝又鬧佢地, 有時仲要落手落腳去捉佢地去control 佢地, 因為成日隔離屋返黎佢地就沖出門口狂吠, 我驚嚇親人地, 所以成日要捉住佢地, 又要呼喝佢地, 我真係驚會動到胎氣, 又驚激動得滯,會影響到個b..
好似今日, 人地上黎送外賣, 果兩隻衰狗吠到我門都開唔到, 完全失控, 我喝佢地喝到勁大聲, 嘈到咩咁, 我老公竟然自己o係度死訓覺, 唔理我, 激到我"dum"左下腳, 即刻感覺到個肚成個震左一下, 跟住我唯有出聲叫佢幫我捉住一隻, 佢先幫我, 雖然話佢今晚要返工, 但係都理下我呃, 我一個大肚婆點捉兩隻顛左o既狗啊?激到我咪勁鬧佢囉, 我話"我個肚如果有d咩事, 你就帶埋你隻狗上天台跳落黎, 我唔想見到你地。" 咁囉...
其實成日係咁, 會唔會對個b唔好? 其實我可以點做, 我唔想放棄兩隻狗狗, 但係好多時, 我老公都幫唔到我 control 佢地....

子爵府

Re: 陀住b,成日發脾氣, 鬧人(狗)會唔會唔好??

你要控制你自己既情緒先,吠咪由佢吠,自己冷靜些,唔好隻狗一吠就亂晒龍,而家你大住同肚放縱下隻狗,唔好咁激氣.
我隻狗都係咁架,吠到我樓下果個人,同我隻狗講我得罪你咩???見親我就吠.咁橋我在露台聽倒,佢同我隻狗講野,哈哈.心諗狗唔吠既,CAT都會叫啦,傻傻地架,又唔係半夜三更,所以唔好咁CARE 啦.我而家由佢吠都習慣左,吠下唔會嚇死人既.你唔好咁緊張.

男爵府

Re: 陀住b,成日發脾氣, 鬧人(狗)會唔會唔好??

Hi simonssquaw

我希望妳能好好照顧自己身體先,但狗仔和小朋友一樣都會百厭,不是一時的問題就想放棄他們 ,如果是人的話就沒有這樣的想法嗎?照顧狗狗及小朋友都是一生一世的,希望妳明白,妳可直接和妳老公商談怎樣處理,因為妳們是一家人嗎.
**希望妳生個可愛的BB LA...

首頁

尾頁

跳至