懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉!宜家香港人見到你大肚都未必讓位比你,
唔推你撞你都已經偷笑。
果D所謂強國人,新香港人就更加唔好旨意佢地。。。
大肚媽媽,唔好嬲,對身體同BB唔好。

別墅

好認同!! 搭地鐵搭巴士唔指望讓坐,唔撞我到都偷笑..

大宅

睬佢都傻,兩個人讓一個人,有問題,叫佢坐地下啦~

伯爵府

KEEK, 你令我好想分享我今日MTR 既野, 咁我都22W 肚好現下, 我同我老公2個只係搵左支柱FU 住, 企得好地地啦, 冇啦啦到某個站, 我FEEL 到有隻手, 都係FU 柱既但FU 住左我大半只手, 我冇望, 我以為我老公, 不過有D唔對路, 隻手好柔軟的, 我望一望, 嘩, 原來係個亞婆, 唔識的, 咁好啦, 我FU 低D , 但佢又追住我隻手又係咁, 我望下佢, 佢景然啤爆我, 我頂~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~如果唔係有左B, 我爆左佢9年

CarrieNazi    亞婆, 呢度先係柱...  發表於 13-12-11 18:03

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

下?就算佢生理or心理上需要坐都唔應該叫大肚婆讓啦
問D健全人仕讓嘛

佢可能真係無得生妒忌你

男爵府

TRUBIMA 發表於 13-12-11 11:14
KEEK, 你令我好想分享我今日MTR 既野, 咁我都22W 肚好現下, 我同我老公2個只係搵左支柱FU 住, 企得好地地啦 ...

可能你隻手好好摸, 所以佢追住黎摸

CarrieNazi    發表於 13-12-11 18:03

公爵府

回覆 TRUBIMA 的帖子

好變態呀大家有BB真係要小心d

男爵府

牛年勳章

引用:以家坐緊鐵,竟然有人叫我呢個8個月的的大

原帖由 Misaki88 於 13-12-07 發表

以家坐緊鐵,竟然有人叫我呢個8個月的的大肚婆讓坐,真係火 ...
我9個月時都比人叫讓坐。

大宅

BK Milk勳章

我8個月個肚好大都無人讓,有o的仲坐係關愛座都唔讓,火車都一樣!:pppp:

伯爵府

我都試過收工, 由佐敦去觀塘, 我係油麻地上觀塘線, 諗住有位坐, 重特登等左2班車, 我都行到埋去位, 有個我諗4字既女人一得就得左落個位度, 我最終企到反屋企...腳腫到 GU GU下行反屋企...

我27周啫, 但個肚都40吋啦...

子爵府

回覆:叫8個月的大肚婆讓坐

有冇攪錯吖,更加唔應該讓俾佢,佢累咪坐月台d櫈law,坐夠先上車企 :pppp:

大宅

引用:我8個月個肚好大都無人讓,有o的仲坐係關愛

原帖由 skytobb 於 13-12-11 發表
我8個月個肚好大都無人讓,有o的仲坐係關愛座都唔讓,火車都一樣!
我成9個月先有人開始見到我讓下咋,都係試過三幾次,可能我個肚唔係好大,完全習慣好多時啲關愛坐被啲後生仔女坐晒,巴士,火車,地鐵都一樣。

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

傻架

大宅

我23w前已經有人讓座了,不過全部都係3字頭的男人,女人會同我爭位坐……

大宅

可能坐低坐唔覺你大肚啫 冬天著多咗衫係冇咁覺,我早兩日買衫個sales 都話唔覺得我大肚啦(我都32w了)

大宅

BK Milk勳章

唔讓!俾我就罵鬼佢!癲婆你係咪傷殘要我讓座俾你

伯爵府

回覆 TRUBIMA 的帖子

唔係嚇你, 我聽過有D女人(特別年紀40以上的人)會專登咁做!
因為佢地要借助大肚婆的孕氣為自己久久未能成孕的家人(可能係女或新抱)攞福氣!
所以佢地會專登接觸大肚婆(特別肚大的媽媽添)黎為自己或家人求取盡快懷孕!

另外一個原因, 可能佢好耐無摸過真人, 所以想摸下你囉!

TRUBIMA  係.......  發表於 13-12-12 17:39

首頁

尾頁

跳至