跳至

首頁

尾頁

複式洋房

0609的BB会爬没有了?

我个B这几天开始自己爬了。好开心。
她高兴的时候就在床上或地垫上连续滚,,还自己坐起身。
BB真的是大得好快哟。

等待驗證會員

Re: 0609的BB会爬没有了?

大Bmama
我BB識爬la, 好快, 好似條虫仔咁, 仲識轉彎
佢前晚都想坐起身, 但做到一半唔夠力, 真係好搞笑

伯爵府

Re: 0609的BB

我個囡剛剛先識轉身~
唔好講話爬啦~

大宅

柔柔呢個月發展神速, 柔柔識爬左半個月啦! 仲識自己坐, 佢依家瞓醒如果唔肚餓會自己坐起身玩一陣先叫我, 又學識左按住d野自己企起身!

洋房

好勁呀
你地有無做過訓練呀?教下我呀?
29個惠康印花=$15 網褲4條=$40;高潔絲產婦衞生巾(全新未開過)10條,送1片佩儷試用裝=$15 Pampers甜睡BB年曆=FREE;Friso美素樂no.2 $8 coupon 4張=$10 以上物品可用 pampers M/L片或思詩樂乾/濕棉或其他bb用品同我交換,馬鞍山交換.

等待驗證會員

柔柔好勁喎
柔柔mami 寫道:
柔柔呢個月發展神速, 柔柔識爬左半個月啦! 仲識自己坐, 佢依家瞓醒如果唔肚餓會自己坐起身玩一陣先叫我, 又學識左按住d野自己企起身!

別墅

好開心呀!!晴晴都係呢個月發展神速,識爬啦,識自己坐好啦,仲識自己伕住d野企起身!識爬後,有d唔係好攪得掂, 唔同之前,上個星期趁佢訓緊去攪其他野,掂知爬到跌左落地,都係我太大意!!不過最<林>係叫佢錫我,佢識錫,好sweet呀

等待驗證會員

我B無做咩訓練架, 工人成日抱住佢 但佢唔LIKE坐成日要企, 查實佢坐得唔叻, 有D唔穏陣, 古唔到佢咁快識爬!

等待驗證會員

dear_grace
我B都識錫錫, 最叻係識錫錫呢個旨令, 我地教佢用額頭錫! 最近都學識BYEBYE, 但唔一定肯做 :lol:!
小心D喎, 識爬要睇緊呀, 你BB無咩事ma?
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

我諗俾d新奇顏色又鮮艷既野吸引佢, 我地成日同佢係大床玩, 由佢自己個肚仔識離開地面開始就訓練佢, 見佢辛苦都唔會幫佢, 只係同佢加油, 佢會"冷"下停下, 不過見佢辛苦左好耐停左唔爬, 就會將玩具推近d, 等佢攞到有滿足感, 個幾禮拜後柔柔就學識左爬啦! 我成日幫佢由趴係度變坐, 然後就讚下佢叻! 試左幾日佢就學識左, 扶住野企起身就係佢自己學既, 佢坐係度玩我瞓係佢隔離, 佢玩厭左玩具就爬黎玩我, 初時按住我個身跪係度, 慢慢做多幾次就企左係度, 不過一放手就會跌!

20060926 寫道:
好勁呀
你地有無做過訓練呀?教下我呀?

大宅

等我又同柔柔玩下錫錫先!
識爬真係要睇緊d, 柔柔都試過爬去咬住我對拖鞋!

dear_grace 寫道:
好開心呀!!晴晴都係呢個月發展神速,識爬啦,識自己坐好啦,仲識自己伕住d野企起身!識爬後,有d唔係好攪得掂, 唔同之前,上個星期趁佢訓緊去攪其他野,掂知爬到跌左落地,都係我太大意!!不過最<林>係叫佢錫我,佢識錫,好sweet呀

男爵府

柏諺仔一個月前已經識kiss kiss mama, 但嚟個星期先識kiss kiss baba, 其他人一律唔會kiss kiss, 好睇人!!
我又教佢kiss kiss用咀, 錫錫就用額頭 。

大宅

小齊唔識爬~可能太................重
柏諺好叻呀~識拜拜呀

大宅

ME TOO!

柔柔mami 寫道:

大宅

晴b最近學識bye bye手勢, 不過要睇mood, 心情好就做, 如果唔係, 就點都唔會做!

佢坐係度食住奶咀, 我會指住個奶咀同佢講, "呢個唔要啦", 同時做埋"唔要"的手勢俾佢睇, 咁佢就即刻會吐返個奶咀出黎.

鍚鍚就唔識啦, 等我都教下佢先.

AJ 寫道:
dear_grace
我B都識錫錫, 最叻係識錫錫呢個旨令, 我地教佢用額頭錫! 最近都學識BYEBYE, 但唔一定肯做 :lol:!
小心D喎, 識爬要睇緊呀, 你BB無咩事ma?

別墅

AJ:
咁又無咩事,我放左兩個枕頭係地下 以防萬一!
嘩!咁快識BYEBYE啦!晴晴B現在學緊,不過未有反應

複式洋房

阿女坐都不太穩. 未識爬!
BYE BYE 就識識地!

等待驗證會員

dear_grace
好在你醒目 真係有驚無險
dear_grace 寫道:
AJ:
咁又無咩事,我放左兩個枕頭係地下 以防萬一!
嘩!咁快識BYEBYE啦!晴晴B現在學緊,不過未有反應

首頁

尾頁

跳至