樓市動向

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家有無住過呢兩個屋苑?對佢地質素有咩意見,請分享一下。

Thx

別墅

回覆:名城及銀湖天峯質素

感覺銀湖天峰好好多,起碼真係一岀港鐵門口就係。名城入到去好普通好暗,會所散,單位實用比率低。銀湖天峰會所好grand,住户質素感覺好d.純粹個人去親友家後的感覺。

大宅

引用:感覺銀湖天峰好好多,起碼真係一岀港鐵門口

原帖由 小白獅 於 13-12-22 發表
感覺銀湖天峰好好多,起碼真係一岀港鐵門口就係。名城入到去好普通好暗,會所散,單位實用比率低。銀湖天峰 ...
聽講銀湖天峰系馬鞍山眾 私人屋宛中實用率最低,隔離的新樓盤"迎海"系 模仿"銀湖"個圖側,呢樣,我亦都系地產代理口中證實是

子爵府

DaiDaiBaby 發表於 13-12-23 01:29
聽講銀湖天峰系馬鞍山眾 私人屋宛中實用率最低,隔離的新樓盤"迎海"系 模仿"銀湖"個圖側,呢樣,我亦都 ...
迎海的細單位比銀湖仲多左陣同梁

子爵府

小白獅 發表於 13-12-22 17:06
感覺銀湖天峰好好多,起碼真係一岀港鐵門口就係。名城入到去好普通好暗,會所散,單位實用比率低。銀湖天峰 ...
我都覺得比較上銀湖質素感覺好不少
名城佔優在地點, 係一個比較上通用的準則。 相對銀湖的吸引力較為個人化。

但銀湖比較上係山卡啦位置

老實講自住就兩個盤都麻麻, 更重要兩個盤都不應直接作比較

準買家你若果硬要比較, 我覺得你有必要冷靜去考慮自己到底在要求甚麼居住條件。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+小白獅+於+13-12-22+發表感覺

原帖由 DaiDaiBaby 於 13-12-23 發表
聽講銀湖天峰系馬鞍山眾 私人屋宛中實用率最低,隔離的新樓盤"迎海"系 模仿"銀湖"個圖側,呢樣,我亦都 ...
最低應該係迎濤灣,雅濤居,海典灣都未到銀湖,天宇海都吾係實用啦!

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

tedghost 發表於 14-1-1 09:28
兩個盤都麻麻
Agree .,迎海都不要祈望
自由太多會令世人失去平衡

大宅

回覆:mickeywinnie3 的帖子

迎海二期樓價出左,以該樓盤的客觀情況同現在的樓市來講,算貴,吾抵買

水晶宮

DaiDaiBaby 發表於 14-1-1 15:31
迎海二期樓價出左,以該樓盤的客觀情況同現在的樓市來講,算貴,吾抵買

...
30尺半房?用來做咩?幾百萬樓好似當人儍仔

大宅

引用:Quote:DaiDaiBaby+發表於+14-1-1+15:31+迎

原帖由 mickeywinnie3 於 14-01-01 發表
30尺半房?用來做咩?幾百萬樓好似當人儍仔
系咯,八百尺的樓本身己經細,吾夠大,仲整3個厠所出來,好似湯房咁

水晶宮

DaiDaiBaby 發表於 14-1-1 16:45
系咯,八百尺的樓本身己經細,吾夠大,仲整3個厠所出來,好似湯房咁
近乎千萬使買呢度?佢真攪笑!

子爵府

留返內地人買

大宅

回覆:Rilakkuma312 的帖子

本人住銀湖, 覺得新樓黎講實用Ok. 最鍾意有露台, d衫一陣就乾唔會有味, 樓底高, 光猛, 唔似舊樓咁暗, 會所都好好, 有小朋友有會所落雨有地方玩, 銀湖發展商係信和,用料都Ok, 在地鐵上蓋交通都唔差, 一定有位坐。 名城最好係交通比較方便, 但用料冇咁好, 又冇咁實用, 朋友住嵐岸, 冷氣用豐擇牌好快就壞左, 廁所門又爛左, 會所好差, 所以相信同一發展商既名城都唔會好好多。 名城有好多大陸人住, 銀湖都有但質素Ok. 亦有好多外國人住。

男爵府

畀面勳章

論交通:名城勝
論質數:銀湖勝

子爵府

宜家住緊馬鞍山77區,想搬去方便d的地方,所以有target呢兩個屋園,要3房加有儲物室或工人房...

子爵府

畀面勳章

引用:宜家住緊馬鞍山77區,想搬去方便d的地方,

原帖由 Rilakkuma312 於 14-01-01 發表
宜家住緊馬鞍山77區,想搬去方便d的地方,所以有target呢兩個屋園,要3房加有儲物室或工人房...

...
名城你買最好成間屋剷起曬要裝修過先好住!我之前租2期,夠一年好多人即走或搬去3期,因為真係好多嘢要執,但 ck 又唔願整,過一年保養期 feel 到會勁煩!我一搬入去主人房個坐廁已經要揾 c fu 起咗佢整過, 外表就靚,但乜鬼都係爛嘅。另外管理真係差爆,住到谷鬼氣,FC 亦超多國內人,仲要係幾嚇人果種,總之感覺係:完全浪費咗個靚地點

禁止訪問

大宅

除非你好喜隔離左右是大陸人,那就一定是名城,又其住近主要通道,晚晚人來人往、好熱鬧

子爵府

銀湖-信和
名城-長實

首頁

尾頁

跳至