自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

crocs鞋 發生左2次危險事, 你地會否買比小朋友著

我覺得有問題,因為crocs鞋的膠太軟,大人搭電梯時,企正中間,就沒問題,但小朋友活潑,而且動作快,故此要他企定定,不要行得太埋條隙度,是有困難的,故此,小心點好些。

大宅

好媽媽勳章

Re: crocs鞋 發生左2次危險事, 你地會否買比小朋友著

我覺得佢好肉酸,所以唔會買
快樂可人兒
:-DResults:

男爵府

Re: crocs鞋 發生左2次危險事, 你地會否買比小朋友著

agree
ir9974 寫道:

水晶宮

未必咩都關對鞋事既

kcrc 之前都有廣播叫d 女士 著 涼鞋拖鞋
搭自動電梯時要小心啦

同小朋友講多幾次, 佢地就會明白

我女著對 zara 涼鞋 露晒d 腳指出黎, 我仲驚呀
總之睇實佢地啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上個月係shoes box都買o左對crocs鞋比個女
我覺得唔關對鞋事(係o甘岩幾次意外都係穿crocs鞋)如果係對鞋既問題點解大人穿就無事?只係小朋友穿就發生意外?我見過好多次小朋友搭電梯時喜款將隻腳放到電梯邊位(但同行既家長又唔理/唔出聲) 到有意外發生時就話係鞋既問題,
所以我每次同個女搭電梯(唔理穿波鞋/涼鞋)都會望實她企既位

男爵府

me 2
ir9974 寫道:

民房

我都覺得好肉酸, 最緊要我個囝都覺得好肉酸, 所以唔會買!
該用戶已被刪除

別墅

月餅勳章

agree.

我等囝囝呢對crocs 唔 "arm" 著, 先再買過對crocs - mickey 比佢, 對黃色真係好sharp.

如果大人有呢d安全意識, 小朋友就唔會有事, 由我囝囝開始要自己行開始, 每次要搭自動電梯的時候, 我都要同佢講唔好行咁近d邊邊, 由佢歲半講到依家三歲半, 但有時係商場, 佢就會唔記得(有其他o野睇), 咁我就提一提佢, 佢就會行開小小. 仲要話比佢聽行咁近d邊邊, 會有d咩後果.

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

shirley73a 寫道:
我覺得唔關事囉!! 搭電梯其實都唔係我地想像中咁危險. 只

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Lingo 寫道:
me 2 [quote]
ir9974 寫道:
[/quote]

我都係甘話... :lol:

子爵府

如果唔理的小朋友,由得佢地、就算唔著crocs著其它鞋都會有意外。
自己行街都要成日提住的小朋友要企好,唔好亂踢、甘先安全d。
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

我囡囡(2歲) 著過crocs 後唔肯著第二對呀. 而加日日都著佢..~~

複式洋房

這是我和囝囝親身經驗,穿了這鞋走路時,間中有啜地向前(中),差點跌到。 有一次我玩耍追趕囝囝時,不慎便跌倒了,我兩個菠蘿蓋損晒;另外成日後腳踝拮到刺,行行下腳痛。 囝囝那對唔合穿後我都打算不會再買,自已那對就無辦法,為有小心D。

:-( :-( :-( :-(

禁止訪問

大宅

我個女都試過著crocs鞋比電動電梯弄傷腳, 不過主因都係因為佢企唔定, 所以最重要都係要教小朋友坐自動梯時要注意的事項. 自從傷佐腳後, 亞女搭自動梯時再唔會亂咁yuk.

首頁

尾頁

跳至