美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2/5/07 減肥大計開始

我之前join 過msl, 而家已經反彈, 要靠自己減返, (運動+飲食日記)
希望可以去返113lbs啦~大家支持下.有興趣可以加入啊

2/5/07 127.6 lbs

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 2/5/07 減肥大計開始

我都係今日開始減肥, 我上個月生完BB, 未生之前我118磅, 臨生之前去到180磅 :-( , 生完之後就166磅, 過了一星期後就158磅, 但已經數過星期, 磅數沒有再下降, 但係我5月14日便要返工, 所以決心今天開始減肥, 希望在返工前可以瘦少少, 我今日開始食西柚減肥餐及做運動, 希望假以時日可以回復我結婚時的110磅吧!

大家一起努力!

複式洋房

咁你點解成功過會反彈架?

子爵府

:-( 我實在太為食喇, 次次都忍唔到口

今日去左physical 跳一堂舞,好累, 但我會慢慢做返多d.
請問有咩方法令自己意志強d??

子爵府

意志力真係少0的都唔得。
我減肥0既意志力係將0的食物同運動量比較。當我想食個公仔面時, 一諗到500卡, 等於勁踩一個鐘漫遊機, 即刻放番低個面, 換個米粉, 百幾卡。
大佬, 郁到死死下先抵得一包公仔面, 唔化算....
就係咁乜都計住晒, 就唔會食得多。
我而家每日記低食左0既野同攝取0既卡路里, 唔好比佢超出太勁 (每日不超過1200)
winnie627 寫道:
:-( 我實在太為食喇, 次次都忍唔到口

今日去左physical 跳一堂舞,好累, 但我會慢慢做返多d.
請問有咩方法令自己意志強d??
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

我地一齊加油啦! 我由今日開始, 少食澱粉質, 淨係下午先食少少, 如果一碗米粉就食一半粉, 其他麵包呀餅呀就戒哂佢, 咁樣唔知可唔可以呢? 因為一下完全唔食, 我怕第時一食就狂反彈
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

我又加入減肥先!
現在122lbs,目標108lbs.

姊妹....大家努力!

子爵府

niceperth 寫道:
我地一齊加油啦! 我由今日開始, 少食澱粉質, 淨係下午先食少少, 如果一碗米粉就食一半粉, 其他麵包呀餅呀就戒哂佢, 咁樣唔知可唔可以呢? 因為一下完全唔食, 我怕第時一食就狂反彈

我以前在msl減, 佢地唔主張戒澱粉架喎. 所以我每餐都有食.
佢地o既餐單好簡單,當然每個人會唔同,俾你睇睇:
B: 1奶, 2五穀, 1肉, 1脂肪
L: 3五穀, 2肉, 1菜, 1水果, 1脂肪
D: 3五穀, 1肉 , 1菜,1水果, 1 脂肪

子爵府

[quote]
siufung 寫道:
意志力真係少0的都唔得。
我減肥0既意志力係將0的食物同運動量比較。當我想食個公仔面時, 一諗到500卡, 等於勁踩一個鐘漫遊機, 即刻放番低個面, 換個米粉, 百幾卡。
大佬, 郁到死死下先抵得一包公仔面, 唔化算....
就係咁乜都計住晒, 就唔會食得多。
我而家每日記低食左0既野同攝取0既卡路里, 唔好比佢超出太勁 (每日不超過1200)[quote]

我想問如果去飲會食d咩?? 樣樣都揀唔落手. ?-(

子爵府

我由今個星期一開始食素,因為膽固醇高既關係,進行第四日,目標係減10磅~希望成功啦!!
大家努力呀!!!

子爵府

我呢兩日都冇偷食, 又有做運動! 你地又點呢?

4/5/2007 125.8lbs

別墅

我都係因為膽固醇超標, 醫生要我減15kg 以上, 我現正食西柚餐, 但此餐每日要食兩隻蛋, 我都有d擔心, 不過, 減咗先算, 始終我有太多藉口, 又忍唔到口, 唉......

我要努力, 努力,努力, 大家一起努力!!!!!!

大宅

大宅

你127lbs, 若是較大隻身型, 其實唔肥, 健碩型.
希望你成功, 我都想效法.

winnie627 寫道:
我之前join 過msl, 而家已經反彈, 要靠自己減返, (運動+飲食日記)
希望可以去返113lbs啦~大家支持下.有興趣可以加入啊

2/5/07 127.6 lbs

民房

winnie627

你127.6 lbs,咁幾高先 我同你差唔多,我就5尺3吋,尋晚磅127.8 lbs :-( :-( :-( 上兩個月因為有份跑馬拉松,所以前牌keep住有跑步,之後放縱左一牌,又肥番去到13X lbs,而家番工每日lunch都係食麥皮 有朋友話食麥皮可以減,我正左試緊

子爵府

我得5呎2吋半咋, 同埋中骨架.我要去到113lbs先標準!
所以都有成15lbs要減, 大家加油喇.

首頁

尾頁

跳至