懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

王宗傑醫生照4d ok嗎?

Dear all 靚媽:

有無人係王宗傑醫生照過4d 呀,我約咗next week照呀,想問吓掂唔掂 :mrgreen: :mrgreen: 已且有d緊張呀,想問吓照過的靚媽俾d意見

thanks.
[url=C:\Documents and Settings\HA\My Documents\My Pictures]C:\Documents and Settings\HA\My Documents\My Pictures[/url]

複式洋房

Re: 王宗傑醫生照4d ok嗎?

[url=C:\Documents and Settings\HA\My Documents\My Pictures]C:\Documents and Settings\HA\My Documents\My Pictures[/url]

別墅

我上星期五去左王醫生到照4d, 果時around28w, 約左3:30pm, 但因為塞車, 遲左15分鐘到, d姑娘都好nice, 比左好多bb會form我填, 填完唔駛等5分鐘就入得去, 醫生先同我傾左一陣, 問我有無咩唔妥, 我問既野, 佢都好詳細答我, 同我之前睇既兩個醫生比, 佢係最有耐性. 傾完就去照ultrasound, 一照時bb已經面向肚, 所以就即刻shift左去4d果mode, 影左幾張相啦, 唔係話好清楚, 因為有少許部份比"池帶"遮左. $680, 有dvd&維他命, 我個人黎講, 係好ok囉. 以後做檢查我都會轉返去王醫生到啦.

複式洋房

複式洋房

Ching070723

thanks so much, :mrgreen: :mrgreen:

民房

我現在十週,今日見王醫生,第一次見他。之前我是看韋張紅。王醫生非常年輕,太年輕讓我擔心他的經驗不知是否夠。但是他是非常有耐心講解,覺得還可以。
Cats

男爵府

我係生前一個星期左右因為DR.C FUNG見到我個B臍帶纏頸好緊,我為左安心即時去左搵其他醫生照多次4D (我搵開林勇行照既~大女細仔都係~但因為佢太FULL所以我先再去DR.WONG度照,之前見有咁多BK MAMA介紹去照過一次都覺得NO GOOD架啦,佢竟然當左我BB個PATPAT係頭,照左好耐先知,講咩又唔專業因為我屋企有人係醫生同護士所以佢解釋野掂唔掂,我一聽就知。但無計啦,DR.LAM真係比唔到時間我‥),當時DR.WONG都話無問題既,一個圈JER,唔係好緊,點知我個細仔出黎,條頸有好明顯既一條紅印,醫生同護士都同我講臍帶纏得好緊 如果唔係我個接仔醫生DR.C FUNG夠經驗就煩啦,人地C.FUNG都係照2D咋,一睇就知啦。

如果你問我,我一定全力叫人唔好係DR.WONG度照。

民房

聽你講完,我決定換醫生,改book方敏豪醫生。其實王宗傑真的太年輕,經驗夠不夠是很大的問題。我看他牆上醫生執照是2001年先拿到產科醫生。才幾年經驗。
Cats

大宅

係? 仲諗住搵佢照tim

別墅

我之前一路都搵開王醫生做產檢, 貪佢o個度 d booking 時間控制得幾好, 唔似得其他醫生咁, 明明 book o左時間都要等好耐. 而且覺得佢都有問必答, 好似幾細心咁. 原本仲打算搵佢幫埋我接生, 連入院信都已經攞埋.

點知有一晚(星期6), 大約黃昏6點幾, 我懷疑自己作動, 點知打極比王醫生既"緊急電話" ~ 亦即是佢既手提電話都無人聽 !! 仲要無留言信箱, 係長響無人聽之後自動 cut 線o個隻, 我打足成兩個鐘都搵唔到佢, 結果我只好去o左政府醫院既急症室!!!

最嬲係之後個星期一, 佢護士打比我 (因原本o個日約o左做 regular 檢查) 問我 why 唔見人 !! 我o係醫院呀, 梗係唔見人啦 !! 我問番個護士 why 緊急電話搵唔到人 ? 無留言信箱又無 caller display 既咩 ?? 如果見到我個電話 no. 係咁打去, 都應該覆個 call 掛 ??!! 點知護士話"可能"醫生當時做緊手術啦 !! 如果醫生當時真係做緊手術, 作為佢既護士會唔會o係事後都完全唔知情呢 ?!!! 我就死都唔信 !!!!!!!!!

大宅

我都覺得佢麻麻地. 我去照果陣有驗尿,驗到旦白高左d, 問佢有咩問題佢又唔答我. 果時28週原來要做血糖test佢又唔同我講.後來番去睇番自已睇開果個人地見到我旦白高即刻幫我驗, 又問我做乜唔早d去驗血糖. 所以老公好唔老黎,話dr wong好冇醫德,見人只係去照4d就真係只係幫你照4d.

不過佢收費都唔平架啵,我問過佢開刀要收30k, 真係想知佢有咩咁勁呢.... 我自已睇開果個都幾好,上一胎開完第二日都唔痛,都係收18k.
Pretty Princess Petite Prince

首頁

尾頁

跳至