自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:聽新聞話學校最初以為小五女生只係暈咗!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無錯, 無論點委屈, 受過咩都好, 屈屈埋埋屈到爆, 但只要一出手, 唉, 就C梗, 原告即刻變被告架啦!

十萬個認同, 而家D細路恰人真係好高招, EQ低D都即死, 唔夠人地玩.

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

而家D學校由校長至老師有幾多個真心教學,有幾多個真心關愛學生,佢地對住家長都係帶住熱誠嘅面具,對住學生先至係真面目真性情.

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:YUKIYAN+發表於+13-12-10+11:55+好同

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 13-12-10 發表
所以點都要同個囡傾下心事,同時都要囡囡明白,佢任何情況下郁手實會蝕架喇!

但點都先要認同您囡囡感受... ...
講得好岩!
因為果個男同學係老師眼中算乖,老師會信佢多囉!講起就興!仲有次就係我女比老師罰無break,原因係佢上maths堂時無望住答緊問題既同學,又係果個賤同學同老師講既!我女話佢有望,但老師唔信仲要佢無break,激到我真係好想投訴老師!但我女又真係蠢!唔識反抗佢好怕老師,我原本想打去同老師講,老公又叫我唔好打,要個女自己學識反抗,我地下下同佢出頭會令佢唔識大,唉!真係咁又唔岩咁又唔岩!

終於有褲着!

子爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+恩盈+於+13-12-10+12:17+編輯+

原帖由 恩盈 於 13-12-10 發表

無錯, 無論點委屈, 受過咩都好, 屈屈埋埋屈到爆, 但只要一出手 ...
我女咪就係咁所以教佢精人出口,笨人出手!人地下下挑釁佢,我女EQ低就lai野喇!唉!

jolo  另兩次仍然硬食... 以前, 次次被屈被罸....   發表於 13-12-10 14:29
jolo  你囡囡似我仔... 我仔要去到P3 先識, 3次有一次同老師講番唔關佢事, 另兩次  發表於 13-12-10 14:28
終於有褲着!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

YUKIYAN 發表於 13-12-10 12:23
我女咪就係咁所以教佢精人出口,笨人出手!人地下下挑釁佢,我女EQ低就lai野喇!唉!

...

其實我好明白你處境, 不過一出手又真係會C梗架(分分鐘人地個亞媽告返你轉頭添架)

無辨法嘅時候就要自救架啦, 即係呢, 響屋企做埋社工嗰位, 每日好好聽吓個女嘅處境, 跟手幫佢同教佢下次再遇同樣問題時點處理, 同埋幫佢先響屋企疏導咗D憤怒同負面情緒先, 等佢唔好積積埋埋就忍唔住出手...

呢個世界四處都有呢D人同事架, 真係要學識自強架, 改變唔到人時只好從自己開始去改變 ...

別墅

姑勿論事件的因由,學校做法已經為之側目,我住附近,學校去瑪嘉烈吾洗五分鐘,走去call何文田st john? 條人命來架
教師處理危機事件真係好有問題,希望學校以此為鑑。
Btw, 999應該易打過st john掛?唉…

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:由高處跌下,應該好大聲架!

原帖由 wan_sosin 於 13-12-10 發表

由高處跌下,應該好大聲架!
仲會吐血添

子爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+恩盈+於+13-12-10+12:29+編輯+

原帖由 恩盈 於 13-12-10 發表
無錯,只好同佢傾多d,要佢學會保護自己,同時唔好傷害別人

終於有褲着!

複式洋房

吹水吹到咁大

珍珠宮

YUKIYAN 發表於 13-12-10 12:34
無錯,只好同佢傾多d,要佢學會保護自己,同時唔好傷害別人
講到底, 用暴力真係蝕底架, 俾佢知道呢個真係好好嘅教訓吧!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 13-12-10 10:24
同埋嗰個當時正在响女仔班房當值既老師都冇可能仲以為係個女仔暈咗唔係跳樓啦!

絕對係一個大話嚟!
妳講得好岩, 被蝦 o個 個會被說成情緒有問題既學生, 蝦人 o個 d 繼續扮乖學生, 好悲哀!

侯爵府

回覆 neko138 的帖子

唔好作胡亂亂測啦, 有欄杆架!點抱個同學上去再推佢落樓呀?

水晶宮

YUKIYAN 發表於 13-12-10 12:19
講得好岩!
因為果個男同學係老師眼中算乖,老師會信佢多囉!講起就興!仲有次就係我女比老師罰無break,原 ...

啲同學就係鐘意食住人地怕老師鬧條水,佢地係可以玩到,未舉手向老師"投訴"之前,會笑住好似有得玩咁既態度同我囝細細聲講:"我話俾老師知!"

依家我直頭教個囝,叫佢一聽到又有同學咁樣講,乜都唔好驚唔好理,一於即時"幫"埋個同學舉手叫老師,同老師講:"阿XXX話有野想同您講喎!"等老師自行處理.唔駛個同學咁"操勞"喇!幫佢手叫老師埋嚟囉!唔駛煩!

呢期係明顯少咗呢類"投訴".嗰次我咁教個囝,係因為我囝唔小心响課堂上彈咗條橡筋出去,唔係專登又冇彈到人或任何物件,個同學又嚟慣性咁笑笑口同我囝"預告":"等我話俾老師知!"然後舉手...係相當無聊.我同個囝講,應該幫佢舉埋手,等老師問佢咩事,如果個同學照講,好相信一個已為成年人既為人師表,都覺得呢吓"投訴"仲要咁勞師動眾打斷老師授課係好無聊好白痴既事情嚟!我係老師會話鬼個同學而唔會費神去處理佢如何彈橡筋出嚟呢件事囉.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

子爵府

arale1668 發表於 13-12-10 10:26
老師急救

係人都知有咩墮樓,撞車,除左醫護人院,咩人都唔好掂....
係囉!同意,但在隔離版,仲有人不斷話學過急救的都要行出來,唔行出來,就係搵藉口。
講極都唔明。

poohbb_hk  我都見到你哋講咗好耐...算罷啦~  發表於 13-12-10 16:03

珍珠宮

引用:Quote:arale1668+發表於+13-12-10+10:26+老

原帖由 catmervin 於 13-12-10 發表
係囉!同意,但在隔離版,仲有人不斷話學過急救的都要行出來,唔行出來,就係搵藉口。
講極都唔明。
去學急救都話,唔好亂去救人!

男爵府

有啲野好難講 上星期poly個單 有人係正隔黎見佢跌落黎 但佢地形容為好少血 行過見到好似仆親咁
如果個女仔真係咁 可能內出血好嚴重
不過樓主句聽聞為咩呢
點解咁多人唔係收百份百消息 又要話聽聞 又要話親戚朋友話 究竟呢d post仲要重複幾多次

男爵府

引用:有啲野好難講+上星期poly個單+有人係正隔黎

原帖由 MilMilmiffy 於 13-12-10 發表
有啲野好難講 上星期poly個單 有人係正隔黎見佢跌落黎 但佢地形容為好少血 行過見到好似仆親咁
如果個女仔 ...
原來係聽新聞話 sorry to 樓主

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

回覆 wan_sosin 的帖子

又話基督教學校,教職員都係信教的,咁又話那些基督徒唔講大話嘅?!
(一成都信唔過啦.)

~仔仔媽咪~  咁又唔好拖埋宗教嚟講,信咗教唔代表係聖人囉.  發表於 13-12-10 14:37

首頁
23456...9

尾頁

跳至