跳至

首頁

尾頁

民房

有無住銀禧花園媽咪,小朋友正在讀幼稚園?

各位好,
我小朋友會在08年入讀幼兒班, 但火炭選擇不多, 除了樂基外, 有沒有其他選擇 ? 分享一下吧 !

民房

Re: 有無住銀禧花園媽咪,小朋友正在讀幼稚園?

Hi 你好呀!我都住在銀禧花園,囡囡將在今年十二月滿兩歲,已報讀了沙田啟思的n1班,今年十二月返學啦!

複式洋房

我女7用出世,n1撰擇不多,

民房

HI KAMZE,

您好, N1要很早報名嗎 ? 您囡囡是否要搭校車 ?
我聽說啟思比較活動教學, 小朋友應該讀得很開心, 我想最好一條龍上他的小學, 不過小學學費很貴的, 如小學時轉回傳統小學, 小朋友比較辛苦, 所以我現在仍在觀察 !

複式洋房

嘉德麗已取錄,8月入學(n1),其實我都好想俾亞女讀活動教學,但一般小學都是填鴨式 :-( 冇計...為有要亞女早d適應啦

男爵府

我宜家搵緊屋, 請問銀禧花園好住嗎? 行去火車站要幾耐? 边座咩方向好, 附近有冇超市, 街市? 夜晚由火車站行番去屋苑好似好靜, 是否安全? thx a lot

複式洋房

嘉德麗同啓思都好似好貴喎...我塭到一間有半日,不過就遠左dd囉...
我想問下小朋友在嘉德麗同啓思讀n1的話, 會否為他報讀kln的k1呢?我諗住年尾同阿女試下.係沙田讀k1都有諗過, 但又唔知邊間好??
大家交流下好嗎?

:-P
:lol: :wave: :cheeze: :tongue:

首頁

尾頁

跳至