跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB出街肯唔肯飲奶

盈盈近排出街已經一D都唔肯飲奶(之前6-7個鐘都會飲,而家係全日都唔飲),但個日如果唔出街就可以飲到7安X3餐。
11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

Re: BB出街肯唔肯飲奶

咁佢食咩呀? 係咪鍾意食固體食物多d 呀?
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

伯爵府

細佬已經好少係街食奶奶
除非佢樓眼訓又訓得到先會開比佢飲

佢 e+ 係一早 & 一晚先飲奶 :wink:

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我亞囡就唔鐘意食飯/粥仔, 要飲奶, 一日三次每次160-200 ml, 出街就減半

複式洋房

AK+BB 寫道:
咁佢食咩呀? 係咪鍾意食固體食物多d 呀?

我食咩佢就食咩law 總之比佢見到你食野盈盈就要食,如果有四個人分四次食野盈盈就食足四餐
11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

複式洋房

mansonwai 寫道:
細佬已經好少係街食奶奶
除非佢樓眼訓又訓得到先會開比佢飲

佢 e+ 係一早 & 一晚先飲奶 :wink:

聽有d報導話牛奶其實無益,但係dr又話奶奶易消化 ?-( 其實邊樣啱呢

洋房

囝囝10個月出街巳經唔肯食奶,我會帶飯仔出街. 而家只係早上食6安士奶, 平時都唔多食.

伯爵府

annider-chan

呢個真係好難講
正常階段, 現在係要比 BB 開始係日常飲食去吸收營養
而唔係奶
所以, 應該開始比 BB 由食物吸取好過太依賴飲奶

因為, 有 D bb 鐘意賴容易既方法去進食 = 飲奶算數

annider-chan 寫道:

聽有d報導話牛奶其實無益,但係dr又話奶奶易消化 ?-( 其實邊樣啱呢

首頁

尾頁

跳至