跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

98年囡囡, 0岩0岩今日生日!

大宅

引用:我個女今年升P.4,但成績開始滑落+,每樣課

原帖由 bigbik 於 07-08-14 發表
我個女今年升P.4,但成績開始滑落 ,每樣課外活動又唔參加得長,一時話想學小提琴,一時又話學鋼琴,又唔 ...
遄,遇到入騁。小組吉凵皿回家北

複式洋房

回覆:有冇98年出世既仔仔/囡囡,一齊入嚟傾下呀~~

Pn

珍珠宮

回覆:linglingy2k 的帖子

我個仔仔31/12,可能自細(3歲)單親長大,佢好乖好生性吾使我擔心

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

自女兒進入小學後,已經很小進入這個網站, 最近為了多找出國讀書的資料,又開始來到這個網站….想當年[老虎樂園]內有數十名老虎仔女的,他們的父母好嗎?

早幾年還在為子女升小一後,是帶飯呢,還是訂飯而作調查,
轉眼間就要為留港讀書好/ 出國讀書好 再次頭痛…..
香港父母真不易做呢。
老朋友們, 有時間的話, 一起入來分享下啦。
梁媽媽

大宅

回覆 梁媽媽 的帖子

有冇更新呢?我新來的,我都有D管教上的煩惱!

我的虎小子話好大問題又唔係,但就係唔讀書同冇責任心!大家分享下點幫到D小朋友喔。

別墅

回覆:linglingy2k 的帖子

我都報到!小女12/98出世,大家交流吓!

男爵府

回覆:onebaby 的帖子

有時真不敢相信,咁就15歲了。
仲係留戀緊佢細細個的樣子。

最近再幫佢買了份儲蓄保,希望日後有用。

梁媽媽

子爵府

梁媽媽 發表於 12-11-20 16:34
自女兒進入小學後,已經很小進入這個網站, 最近為了多找出國讀書的資料,又開始來到這個網站….想當年[老虎樂 ...

梁媽媽,

很久沒有探訪bk, 我們的小姐/少爺們都十五歲開始有自己的世界, 你囡打算出外讀書? 我大少總是希望留港升學, 希望將來能如他所願!

子爵府

梁媽媽 發表於 13-5-18 21:14
真有同感!

男爵府

回覆:有冇98年出世既仔仔-囡囡,一齊入&

真係好耐無見你地,呢家囡囡都15歲,完全唔係好似細個既時候,有她們自己既思想。

男爵府

回覆:有冇98年出世既仔仔-囡囡,一齊入&

阿女好想今年出國讀個sumner course,我都好讚成,但留學,我始終唔捨得

子爵府

引用:我有個12月31日出世既囡囡,佢好惡教~~搞到

原帖由 linglingy2k 於 07-05-04 發表
我有個12月31日出世既囡囡,佢好惡教~~搞到我同daddy好頭痛~
我個大女12月30日

複式洋房

我都報到!小女 03/98出世!! 又開始來到這個網站….想當年[老虎樂園]

Mandy0203    發表於 13-6-14 10:01

子爵府

LULU-MAK 發表於 13-5-29 21:53
阿女好想今年出國讀個sumner course,我都好讚成,但留學,我始終唔捨得

LULU-MAK,

你我都只得佢一個所以我都有同感!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梁媽媽 發表於 13-5-18 21:14
大家好呀~好耐冇入過黎,我囡囡係當年報到其中一隻虎女
眨下眼就黎升中四,大家選科了沒有?

為什麼之前版面報到個post吾見左ge?

男爵府

回覆 yanyan-mummy 的帖子

因我女學校差唔多係全理/商科,機乎完全無文科的科目。 

而家係咪真係唔興 "文科" ? 係咪冇人讀 中史 / 文學 之類的?
梁媽媽

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+yanyan-mummy+的帖子因我女學校差唔多

原帖由 梁媽媽 於 13-06-13 發表
回覆 yanyan-mummy 的帖子

因我女學校差唔多係全理/商科,機乎完全無文科的科目。 
有架,我幫囡囡選了西史,地理等科目,因為佢理科成績不好,我也不想勉強她

男爵府

回覆:肥仔媽咪 的帖子

雖然平時激到我CC地,但始終唔捨得

男爵府

回覆:有冇98年出世既仔仔/囡囡,一齊入嚟傾下呀~~

我囡間學校全級有180人,尾60個果班只可揀2x科,頭120人就可以揀3x科,而3x科係唔會有中西史同中國文學,所以我覺得如果考頭120名果埋人,係無得揀文科,你地D學校係咪咁?

首頁
12345...6

尾頁

跳至