跳至

首頁

尾頁

別墅

bb識bye bye啦!

尼個時間ga bb真係好鍾意學野,上個月佢學識拍手掌,重要拍到有聲tim,讚下佢叻佢又識得俾反應你,一路笑一路越拍越大力,真係好得意.上個禮拜起佢又識得bye bye,我地一講bye bye,佢就識得舉起隻手find fing下,我開心到真係唔識點形容,所以係尼到同大家分享下.bb8個幾月,我知你地bb都有好多得意野令你地瞓著左都識笑,唔好收埋,同大家分享下呀!

大宅

Re: bb識bye bye啦!

琳琳都識拍手 & 做 bye-bye 動作, 不過就唔係我地每次叫佢做就做囉 ... 只要日日都教佢做, 過一排應該萬試萬靈

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

我個b都識byebye..但隻懶豬要我舉起佢隻手先會byebye

子爵府

卡樂B隻懶豬仔只是識玩peekaboo咋∼(而且不是次次得添)
我地叫"boo"時,佢會舉高條紗巾遮住自己塊面,等我地叫"擇",佢便會放低條紗巾,對住你笑囉∼

佢都未肯揮手byebye或是拍手,真的要特訓下舊忟薑至得!

複式洋房

佢都未肯揮手byebye或是拍手,

大宅

希希只識bye bye, 同埋"禁lift".唔識拍手掌.

大宅

拍手 / bye bye, 熙熙一樣都未識呀! :-(

男爵府

ckkjoe13 寫道:
拍手 / bye bye, 熙熙一樣都未識呀! :-(

樂樂都係乜都唔識

伯爵府

小dino都會wave byebye, 晚晚由99個邊走都會同人byebye, 可能知道返屋企好開心 :mrgreen:

佢未識自己clap, 不過如果我攤開自己手板, 叫佢拍拍, 佢就會拍我手掌, 聽丁"拍拍"聲就會好興奮

大宅

豆豆都識byebye同拍手,每次佢一次過車晒成支奶之後,
就會自己拍拍手,好似話自己叻叻咁。
尋晚仲自己玩玩下有牛奶妹個頭既紙袋,
一手拎起黎咀落去,笑到我同老公c,
之後仲好似比我地發現左佢做緊0的傻野咁,自己傻笑
:lol: :lol:

男爵府

豆豆好可愛呀, 曳曳豬以前會同人bye bye架, 而家大個仔左返而大支野左, 左望右望唔望你, 係都唔同人講bye bye, 趕住要你帶佢走咁呀~

大宅

co啦啦,

如果要豆豆表演佢都要睇心情架,
心情靚叫佢做幾多次都做,
心情唔靚彩你都有味啦!

cola_la 寫道:
豆豆好可愛呀, 曳曳豬以前會同人bye bye架, 而家大個仔左返而大支野左, 左望右望唔望你, 係都唔同人講bye bye, 趕住要你帶佢走咁呀~

別墅

whitebunny 寫道:
卡樂B隻懶豬仔只是識玩peekaboo咋∼(而且不是次次得添)
我地叫"boo"時,佢會舉高條紗巾遮住自己塊面,等我地叫"擇",佢便會放低條紗巾,對住你笑囉∼

佢都未肯揮手byebye或是拍手,真的要特訓下舊忟薑至得!

我女女都好鐘意玩紗巾,但佢要我地將條紗巾cum落佢個頭到,之後佢會用好快ga速度拉條紗巾落黎,然後o係到大笑.
bye bye尼d動作要成日o係佢面前到做佢先會知咩意思,我張梳妝台o係房門側邊,每次行出房佢都會見到自己個樣,我次次都會叫女女同鏡裡面ga自己講bye bye先出廳,跟住無耐佢就識bye bye lu!

別墅

kathylam82 寫道:
豆豆都識byebye同拍手,每次佢一次過車晒成支奶之後,
就會自己拍拍手,好似話自己叻叻咁。
尋晚仲自己玩玩下有牛奶妹個頭既紙袋,
一手拎起黎咀落去,笑到我同老公c,
之後仲好似比我地發現左佢做緊0的傻野咁,自己傻笑
:lol: :lol:

豆豆好叻呀!識得咀咀,我想女女咀我,但我一擺塊面o係佢前面佢就話咬咬,一係就炆我d頭髮,真係無晒辦法.

別墅

cola_la 寫道:

曳曳豬咁細個就學人反叛啦!真係要打pat pat呀!

子爵府

82,

豆豆好過癮呀

咁又係呀, 以前叫 hilda give me five 都會幾多次都做
但依家大左叫佢give me five就多過1次啋你都傻 :tongue:

[quote]
co啦啦,

心情唔靚彩你都有味啦!

男爵府

卡樂媽,
Yuki都係懶蟲黎架, byebye佢都唔識, give me five呢就淨係伸高隻手掌, 等你拍落佢隻手度囉..

豆媽,
豆豆好叻喎, 唔怪得咁得人鐘意啦~

複式洋房

嬈嬈都識拍手。叫佢做 bye-bye 佢最多只會開合隻手掌, 但唔肯舉高手。近呢個月佢仲會叫Ma Ma, 不過你tum佢叫or做動作佢就多數唔出聲同唔郁; 冇tum佢反而無啦啦叫/做!

最慘係佢連一d BB最basic會做嘅動作都唔識, so far都未正式試過自己翻身, 又唔肯爬, 都唔知應該當佢係懶定係慢 :cry:

別墅

我囡囡都會拍手,每次佢爸爸唱歌俾佢聽.佢會自動拍手,好似真是識欣賞,但最近常做超危險動作,佢自己响床上落地,佢識向後,用腳先落地.真是嚇得我,心血少地都唔得.
我的小姨甥仔,好可愛呀

別墅

rubytse 寫道:
82,

豆豆好過癮呀

咁又係呀, 以前叫 hilda give me five 都會幾多次都做
但依家大左叫佢give me five就多過1次啋你都傻 :tongue:

[quote]
co啦啦,

心情唔靚彩你都有味啦!

好犀利呀!give me five都做到!尼個對我女女來說簡直係高難度動作.

首頁

尾頁

跳至