意見反饋
義工
[2007年] 荃灣仁濟艾王忠椒育嬰院交流室

大宅

國民生產總值:1358

荃灣仁濟艾王忠椒育嬰院交流室

你地小朋友讀左幾耐?覺得好唔好?我填左表,不過未有位又想知多D
:-P [size=medium]我小王子三月廿七日出o左世了,奇妙旅程展開喇,每日無盡變化同新奇驚喜,我同老公都娛樂無窮

http://hk.myblog.yahoo.com/maggie_709/

版主

國民生產總值:132682

2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 荃灣仁濟艾王忠椒育嬰院交流室

你交表時有無參觀過? 自己覺得點呀?

大宅

我尋日去,佢地話衛生問題唔準參觀
:-P [size=medium]我小王子三月廿七日出o左世了,奇妙旅程展開喇,每日無盡變化同新奇驚喜,我同老公都娛樂無窮

http://hk.myblog.yahoo.com/maggie_709/

大宅

小倩~你小朋友係讀僅?

版主

2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Maggie:

我住港島區O架, 不過以前識朋友個朋友入託過囉... 但後尾聽聞請O左工人, 所以無再託啦...

我阿仔讀緊呢間都OK, 係地方細小小囉啦... D姐姐好有心機, 至少我個仔唔會話唔鍾意返學, 放假仲會話要同小朋友玩 :mrgreen:

大宅

thank you

男爵府

國民生產總值:7423

kissmaggie,

請問要排幾耐先有位同幾$?

版主

elmolly:

排幾耐要睇間園有無位, 如果無位但唔多人排, 最遲暑假會有位, 因為有一批2歲小朋友要離園升N1班... 如果多人就要再等安排~ 如果你想報, 其實有D園要BB出世有O左出世紙先可以登記, 有D就陀住阿B已經可以排隊... 你住O個頭好似都有間嬰園, 你不如問問咩情況... 一般嬰園收費$38XX - 43XX, 包响園內的奶粉尿片 (除非BB食日本奶粉), 可以申請政府減免... (不過以3人家庭計, 要2公婆人工少過20K先有機會獲減半費)

Maggie:

唔知你有無興趣俾阿B讀救世軍O既幼兒中心, 好似祈德尊O個間勁到出世就要開始排, 到歲幾面試2歲入讀... 如果你有興趣, 就要盡快入紙了 (唔知依家有無改policy, 但2年前哥哥O個D朋友仔就係咁講啦 )

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.