自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

元朗千色廣場 Dr. Kong....

5月1日同老公帶仔仔(2歲半)去買鞋, 走入去 Dr. Kong 睇鞋, 兼且問下意見, 當時有兩個職員係到, 一個就係 counter 計數, 另一個就係到執貨, 我地睇左好耐都無人理我地, 但係好明顯佢地係知道有客人存在, 直至我地揀左兩款叫佢地, 執貨位女職員先唔係好願咁招呼我地.

當我幫仔仔試鞋時, 因為有時每隻鞋款都唔同, 咁我就著得有 d 論盡, 平時其他鞋店職員會主動幫個客, 但係個女職員竟然係到笑我, 我話我著唔到, 佢又話係我唔識著, 我老公都好好聲氣咁話佢唔幫我, 咁我就話 : 小姐, 不如你幫我丫. 跟住佢就攞返隻鞋同我講 : 咁我不如比另外一款你地試啦. 佢根本都無打算幫我, 仲搵另外一個職員招呼我地添.

屯門吉之島分店唔係咁架, 職員好有禮貌架, 比元朗分店佢地影響晒 d 形象.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 元朗千色廣場 Dr. Kong....

男爵府

上次我去到千色果間....見到有3,4個員工係度傾計...完全冇理過我地...我地有我地睇...佢地有佢地傾...

我平時會去天水圍同屯門吉之島 dr.kong買架...
佢地好好服務...仲好nice...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原來唔係得我先遇到咁既情況, 咁佢地真係要檢討下.
:tongue:

公爵府

好媽媽勳章

男爵府

就算睇中左....我都唔會係佢度買....因為佢地d服務太

子爵府

醒目開學勳章

我就本身係屯門熟客,但第一次去元朗呢間就遇到唔開心,話說我訂了一對粉紅色係元朗買,屯門店已call有貨,但我一個禮拜內分開去三次都話無貨(話剛俾另一客人買o左 :evil: )
我打電話去總公司投訴,佢地2日內就送到元朗,仲送了小禮物俾我女...至始我係元朗鋪就好似VIP咁,D職員認得我同呀女,禮貌都加倍

大宅

真係要投訴先有用架. :-P

男爵府

要投訴完先有咁既服務....我寧願唔去喇...
vip 服務...佢驚你又投訴佢...佢先咁好對你...
依d人...你一走左都唔知係度話你咩lu...
所以我唔再去...就唔洗勞氣啦~~

sorry..我個人講野比較直~~

子爵府

醒目開學勳章

我都認同,所以我多數要買就去屯門,果度個店長(斯文四眼男仔)好好禮貌,除非無碼要訂番元朗拎,我盡量都唔再去元朗,就算去都係睇新款OK我就過屯門,唔益元朗班sales :tongue:

好似你咁講,投訴完面口係唔同哂,VIP定義都係即時彈埋來招呼同好好口叫我陳太前、陳太後...

子爵府

我早兩星期都去過元朗千色果間Dr. Kong買過鞋,
但我就無好似樓主咁既經歷, 佢地都幾好招呼咁喎~

我當時見有兩個職員,
佢地都對我幾好, 我試完一對又一對,
佢地都無黑面或唔耐煩, 因無我size仲同我講話幫我訂貨,
咁我都有幫趁買左對鞋囉~
跟住星期日我去另一間鞋舖買左對波鞋俾亞囝,
但亞囝果款鞋要綁鞋帶, 不過因佢太鐘意, 所以都買左,
之後行經同一間Dr. Kong, 我見入面有d用黎索住鞋帶既扣,
可以扣住鞋帶唔使再綁既, 咁我就諗住買,
個sales叫我攞對鞋出黎俾佢睇下,
跟住就介紹我買埋條銀色新番既鞋帶, 佢話咁樣仲會靚d添,
我話唔識點整果對扣喎, 個sales姐姐仲好好人
幫我串好對波鞋帶, 仲叫我囝再試下, 睇下識唔識著添~

或者, 我果日好彩遇到個有禮貌既sales姐姐啦~
但樓主既遭遇又真係幾激氣既~
如果俾著係咁樣黎招呼我, 我都唔會幫趁啦~

首頁

尾頁

跳至