懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇成功出院?健健康康成長?

侯爵府

我自己算唔算?

我媽咪陀我到四五個月時開始流血,臥床到26W時真係唔得啦,便開刀拿我出來,我出世時唔夠兩磅。除左一隻眼視力差少少,體力無甘好,細個時比較易病,大左之後都無咩分別。我依家都有自己一對仔女,兩個都足月~
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

大宅

引用:有冇成功出院?健健康康成長?

原帖由 yiyi0401 於 13-12-12 發表
我大女34w出世,重4磅,而家4歲了~k2全班最高,身體正常,說話伶俐~我覺得其實早產兒生命力好強,所以一定活得到健康成長的

珍珠宮

回覆:yiyi0401 的帖子

我36週3天生左阿囝, 重2.39kg

男爵府

女女29週4出世,住左1個月nicu,5磅出院,9個月體重追到同月份bb,1歲高度追到同月份bb,而家21個月,除左行路差小小其他全部追到,講野bee le ba la好叻,學野食野都好叻好快
不過要有心理準備有一兩個月會好難臭,因為24小時會不斷喊,人都癲

珍珠宮

我阿仔36w1d出世不過係巨B重4.33kg高52cm不過都要照咗3日燈先出得院依家14個月睇落好似人哋兩歲咁一直都冇乜病痛就算去醫院打針都未發過燒

Loiswawa    發表於 13-12-19 19:36
HappyMam  好勁   發表於 13-12-13 11:08
HappyMam  好勁   發表於 13-12-13 11:08

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiyi0401+於+13-12-12+發表有

原帖由 babi_wingshuen 於 13-12-13 發表
女女29週4出世,住左1個月nicu,5磅出院,9個月體重追到同月份bb,1歲高度追到同月份bb,而家21個月,除左 ...
出世1.135公斤,而家21個月13公斤著90碼2歲衫95碼3歲褲,唔洗怕一定追到
最重要俾人奶,初乳最重要bb都最易吸收,對bb好,不過盡人事就得,嗰陣我要日日去醫院一日都冇休息過所以唔夠奶只係餵到一個月,明白真係好辛苦,記住媽媽要保持最佳狀態至可以好好照顧bb,好好休息,加油

大宅

回覆:babi_wingshuen 的帖子

你好,我阿b 30週2天出世了,依家係icu第2天,護士話佢個肺唔好,我好擔心,另外仲好似講到好多問題,我好想餵人奶,知道人奶對早產bb有好幫助,但我生完第3天都未上奶。。。你地係咪餵人奶,依家我都唔知阿b要住幾耐。。。我好快就要返屋企,坐緊月又話唔可以周圍走,但我到時應該又好想出街到醫院見下阿b.....我都唔知點算

大宅

引用:我自己算唔算?我媽咪陀我到四五個月時開始

原帖由 多多綠茶 於 13-12-12 發表

我自己算唔算?
咁住左幾耐可以返屋企呀???

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你好,我阿b+30週2天出世了,依家係icu第2

原帖由 yiyi0401 於 13-12-13 發表
你好,我阿b 30週2天出世了,依家係icu第2天,護士話佢個肺唔好,我好擔心,另外仲好似講到好多問題,我好 ...
我孖仔29週出世。我出左院照去睇bb, 但記得包實自己。我唔會去太長時間,爭取休息,見一面都好。俾心機泵奶俾bb,人奶係呢刻最幫到佢,早產食奶粉易腸胃有事,就更長時間先戈出到院。加油!提提你,出入醫院成日要洗手,最好自備煲過暖水,我果時唔識常濕水,真係手痛。

大宅

回覆:ss_chiu 的帖子

依家探病時間得6至8 咋。。。我都好想為bb做返d野,唯一就係我既人奶,我已經好努力咁按,希望可以。。。成功啦

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我大仔35wk6d出世,都有5.5磅,唔需要瞓箱照燈,跟我一同出院返屋企,現在快五歲,了,一切正常

大宅

回覆 babi_wingshuen 的帖子

佢出世時几多磅

大宅

回覆 yiyi0401 的帖子

打給我,不用担心

大宅

回覆 didima 的帖子

我曾是南區媽媽會會長,你有什麼担心,打給我吧

大宅

回覆 yiyi0401 的帖子

[size=1.25em]我曾是南區媽媽會會長,你有什麼担心,打給我吧

大宅

我個女35w6d出世,2.7kg, 出世一切正常,現在七周,除咗一個月后body check都係有d黃,但驗咗血正常,喂人奶,好精靈

男爵府

引用:你好,我阿b+30週2天出世了,依家係icu第2

原帖由 yiyi0401 於 13-12-13 發表
你好,我阿b 30週2天出世了,依家係icu第2天,護士話佢個肺唔好,我好擔心,另外仲好似講到好多問題,我好 ...
我冇坐過月,每一日都有去醫院睇bb同拎奶俾佢,買個奶泵返屋企,努力啲二三個鐘頭就泵一次,飲多啲湯水就好快有,頭幾日bb應該食唔到野,用呢幾日盡力上奶

男爵府

引用:回覆+babi_wingshuen+的帖子佢出世時几多磅

原帖由 didima 於 13-12-13 發表
回覆 babi_wingshuen 的帖子

佢出世時几多磅
2.4磅

大宅

引用:+本帖最後由+多多綠茶+於+13-12-12+21:17+

原帖由 多多綠茶 於 13-12-12 發表

我自己算唔算?

首頁

尾頁

跳至