嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

BB 床一問

BB 床一般用到幾時個 B 先轉大床呢 ?

買 BB 床時又要注意什麼 ?

想 "杭" 位 D 買張細的,是否大問題 ?

男爵府

Re: BB 床一問

andis 寫道:
BB 床一般用到幾時個 B 先轉大床呢 ?

買 BB 床時又要注意什麼 ?

想 "杭" 位 D 買張細的,是否大問題 ?

視大小而定,我張BB大床68x132CM,2歲BB應無問題.
根據生長表,24個月BB身長80_95CM,再加頭腳空位,便可計算床仔可用到幾時.視面積而定.
其次BB床最要方便,床褥高度要自由升降,最好有多個高度調整,方便BB不同高度.

洋房

Ms. mak
請問你的 bb床,是什麼牌子?我的bb 細床,已經唔夠佢訓.

大宅

其實有D大size的BB床甚至可以睡到三歲,仔仔張床係大size,本來稔住可以瞓到大個D,點知佢18個月大倒就開始想"擒"出來呀,床板已經較到最底,但佢試過想踩住床圍借力呀,好危險, 所以最後換左張子母床,佢同工人一人一格囉.
我有朋友係買左張BB床可伸展到變小童床,應該可以瞓到大個D呀.

大宅

我bb而家瞓緊個張床係mother care買的,因為可以瞓到3 - 4歲的.張床最初係for new born的,跟住到大之後可以張佢放到最低,到大左之後就可以變做單人床啦. 因為張床都幾firm,所以我覺得冇問題的.你可以去mother care睇下啦. 我買的時候價錢係$1,xxx度.

男爵府

Terry** 寫道:
Ms. mak
請問你的 bb床,是什麼牌子?我的bb 細床,已經唔夠佢訓.

對唔住,無牌子,因為舊的.

首頁

尾頁

跳至