自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

細路成晚咳,不妨一試!

收到以下email,話說小孩夜咳,
用Vicks Vaporub 擦於腳板底,
再著番對襪即可止咳,
Vicks Vaporub 係薄荷膏,
好似萬秀雷敦之類,試下無壞,
不過,有G6PD 既小朋友唔好擦呀。

To stop nighttime coughing in a child (or adult as we found out personally), put Vicks Vaporub generously on the bottom of the feet at bedtime then cover with socks.

Even persistent, heavy, deep coughing will stop in about 5 minutes and stay stopped for many, many hours of relief.

Works 100% of the time and is more effective in children than even very strong prescriptions cough medicines. In addition it is extremely soothing and comforting and they will sleep soundly.

I heard the head of the Canada Research Council describe these findings on behalf of their scientists when they were investigating the effectiveness and usage of prescription cough medicines in children as compared to alternative therapies like accupressure. Just happened to tune in A.M. Radio and picked up this guy talking about why cough medicines in kids often do more harm than good due to the chemical makeup of these strong drugs so, I listened.

It was a surprising finding and found to be more effective than prescribed medicines for children at bedtime, and in addition, it has a soothing and calming effect on sick children who then went on to sleep soundly .

Lolly tried it on herself when she had a very deep constant and persistent cough a few weeks ago and it worked 100%! She said that it felt like a warm blanket had enveloped her. Her coughing stopped in a few minutes and believe me, this was a deep, (incredibly annoying!) every few seconds uncontrollable cough, and she slept cough free for hours every night that she used it.

So, if you have children, pass it on, if you end up sick, try it yourself and you will be absolutely amazed by the effect.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 細路成晚咳,不妨一試!

Thanks for sharing

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

該用戶已被刪除

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

麟媽媽 寫道:

係邊樹買呀, 普通藥房/萬O / 屈人寺???
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

thank you !

侯爵府

why not for G6PD if it is only a 薄荷膏?[quote]
麟媽媽 寫道:
收到以下email,話說小孩夜咳,
用Vicks Vaporub 擦於腳板底,
再著番對襪即可止咳,
不過,有G6PD 既小朋友唔好擦呀。

大宅

我屋企叫開佢做維克斯傷風膏, 類似萬秀雷頓滲透磨擦膏, 普通藥房/萬O / 屈人寺都有得賣ka.

monkey妹 寫道:
[quote]
麟媽媽 寫道:

係邊樹買呀, 普通藥房/萬O / 屈人寺??? [/quote]

子爵府

好媽媽勳章

實在太好喇 :-( :-( 巴魯旦呢排晚晚都咳醒,正苦惱緊用咩方法止咳...見到麟媽媽呢個topic好似執到救生圈咁.多謝晒!!
thank you 麟媽媽!!ki個ss先
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

多數薄荷膏有樟腦成份, G6PD對樟腦有不良反應, 所以G6PD唔可以
wallacemama

男爵府

renren,

我同妳一樣, 我個囝呢幾晚都咳都嘔, 仲要瞓瞓吓都咳醒. 今晚放工一於買支黎試吓. 希望work la.

麟媽媽, thank you so much. 我都想同妳ki個ss先 :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章

雙子媽媽,
咪就係囉,咳到醒左..佢辛苦時我又心痛.同你一樣真希望WORK,咁大家有覺好瞓咯
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

wallacemama

THANKS. 真係唔講唔知tim [quote]
wallacemama 寫道:
多數薄荷膏有樟腦成份, G6PD對樟腦有不良反應, 所以G6PD唔可以

子爵府

好媽媽勳章

我尋晚試左同巴魯旦搽腳板喇...真係work 架 成晚無咳過一覺到天光,係天濛光同瞓醒先有兩聲咳,比之前咳醒好好多呀.
提提你:隻傷風膏寫住成人或2歲以上用,巴魯旦得十七個月但我照用,諗住搽腳板應該無事.如果搽心口我就唔敢搏喇

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

真係得呀?!咁真係好囉!
其實唔使多謝我,
係麟爸爸email 比我,
我見幾簡單咪同大家分享囉。

renren 寫道:
我尋晚試左同巴魯旦搽腳板喇...真係work 架 成晚無咳過一覺到天光,係天濛光同瞓醒先有兩聲咳,比之前咳醒好好多呀.

別墅

好媽媽勳章

昨晚個女咳得好厲害,今晚一於試下,十萬個多謝樓主。

男爵府

我都試左, 我亞媽都話得(因我返工的日子bb係同我亞媽瞓) . 之前佢仲話我人地講咩妳信咩, 呢個做法可以止咳好似有d無稽. 不果我同renren一樣諗住一試無妨. 我都一樣, 因bb無夠2歲, 唔敢同bb搽心口, 腳底應該ok的.

另經renren提點, 呢隻傷風膏係萬0同屈人寺係無得買的. 要買就要去藥房. 各位bk媽唔好白行.

thanks 麟媽 and renren. :lol:
renren 寫道:
提提你:隻傷風膏寫住成人或2歲以上用,巴魯旦得十七個月但我照用,諗住搽腳板應該無事.如果搽心口我就唔敢搏喇

侯爵府

愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

麟媽媽,

我阿女佢鼻敏感,

男爵府

想問一問,對襪係咪成晚著住啊
:-D

首頁

尾頁

跳至