跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 天水圍英藝幼稚園

cherryice,

如果你睇完,post上來,講o下你個感受可以嗎,因為我將會搬入天水圍呀,我都想囝囝讀英藝n1,thx

大宅

hihi,

各位好, 我囝囝係05年7月bb, 我都同佢報左今年英藝o既n1, 之前都係英藝上過pg, 覺得都ok, 我都係同仔仔報左國際班, 前個星期六仲訂埋校服添!
其實我都唔知國際班好唔好, 好似今年初辦, 希望無揀錯啦!

禁止發言

子爵府

CherryIce

tsw英藝有國際班&主流班, 任你選擇; 係有半日班架: $$就因為要就學卷, 所以未confirm實, 不過就一定唔超過$2000
CherryIce 寫道:
我囡囡係05年12月出世,我都正在搵緊N1比囡囡讀,我想問吓天水圍英藝係唔係都有國際班架? 同埋有無半日班及學費幾錢呀?

子爵府

半日全中 即係下午係有教廣東話
我選咗國際班呀~[quote]
winnie_hkh 寫道:
Hi yiubb,

我剛剛問過天水圍英藝, 我打算報全日班的國際班, 佢話半日全英, 半日全中喎, 仲有國語上, 咁都幾好呀.
咁你呢?

[quote]

子爵府

bebobo
bebobo 寫道:
hihi,

各位好, 我囝囝係05年7月bb, 我都同佢報左今年英藝o既n1, 之前都係英藝上過pg, 覺得都ok, 我都係同仔仔報左國際班, 前個星期六仲訂埋校服添!
其實我都唔知國際班好唔好, 好似今年初辦, 希望無揀錯啦!

別墅

Hi yiubb,

我都唔係太清楚, 我問2次都有些唔同, 我估佢地可能剛剛有國際班, 好多埋都未定. "中"的意思可能廣東話OR國語都係, 真係要等佢地出時間表囉.

yiubb 寫道:
半日全中 即係下午係有教廣東話 [quote]
Hi yiubb,

我剛剛問過天水圍英藝, 我打算報全日班的國際班, 佢話半日全英, 半日全中喎, 仲有國語上, 咁都幾好呀.
咁你呢?

[quote]

子爵府

Christie23429,

你真係好人, 不過我有個fd都話可以借比我睇, thanks!!
Christie23429 寫道:
yiubb,
吓.........我可以借n1課本比你超超
係就p.m.我啦

子爵府

oic
我問過有個mami, 佢小朋友係o係元朗果邊讀全日班, 佢話下午真係有中文, 不過好似唔係全半日
唔知英藝會唔會比份時間表比我地家長架呢? 而家好似都唔太清楚咁嘅 :-| [quote]
Hi yiubb,

我都唔係太清楚, 我問2次都有些唔同, 我估佢地可能剛剛有國際班, 好多埋都未定. "中"的意思可能廣東話OR國語都係, 真係要等佢地出時間表囉.

[quote]

大宅

interasian01,

無問題。

interasian01 寫道:
cherryice,

如果你睇完,post上來,講o下你個感受可以嗎,因為我將會搬入天水圍呀,我都想囝囝讀英藝n1,thx

大宅

yiubb,

我今日打電話去tsw英藝到問過,佢地話半日班一定係返8:30am-12:00pm,因為暫時仲未開下午班。而半日班學費係每個月$2300,國際班同主流班都係收同一個價錢。

yiubb 寫道:
CherryIce

tsw英藝有國際班&主流班, 任你選擇; 係有半日班架: $$就因為要就學卷, 所以未confirm實, 不過就一定唔超過$2000 [quote]
我囡囡係05年12月出世,我都正在搵緊N1比囡囡讀,我想問吓天水圍英藝係唔係都有國際班架? 同埋有無半日班及學費幾錢呀?
[/quote]

大宅

我都想睇問吓本n1課本呀! 可唔可以借嚟睇睇呀? 麻煩晒呀!

yiubb 寫道:

你真係好人, 不過我有個fd都話可以借比我睇, thanks!! [quote]
Christie23429 寫道:
yiubb,
吓.........我可以借n1課本比你超超
係就p.m.我啦
[/quote]

別墅

拿個時間表都幾好喎, 不過真係唔知得唔得, 如果我去開問下佢地添.

yiubb 寫道:
oic
我問過有個mami, 佢小朋友係o係元朗果邊讀全日班, 佢話下午真係有中文, 不過好似唔係全半日
唔知英藝會唔會比份時間表比我地家長架呢? 而家好似都唔太清楚咁嘅 :-|
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

子爵府

學費應該係未調整wor 因為呢個$$係申請唔倒學卷架wor ?-( [quote]
yiubb,

我今日打電話去tsw英藝到問過,佢地話半日班一定係返8:30am-12:00pm,因為暫時仲未開下午班。而半日班學費係每個月$2300,國際班同主流班都係收同一個價錢。

[quote]

子爵府

如果有, 唔該比份我wor [quote]
拿個時間表都幾好喎, 不過真係唔知得唔得, 如果我去開問下佢地添.

[quote]
]

子爵府

原來真係無敎寫中文字架 :-| 請問你覺得如果自己屋企教中文得唔得呢? 比d意見我丫
另外, 第時你細仔讀, 係又會選國際 or 主流呢?[quote]
hin&ho_mami 寫道:
yiubb,

我大仔現在讀NCB,本來都想讀國際班的,問過之後原來冇敎寫中文的,只有教英文讀寫及講普通話,所以最終都是簡番上午班,因為我驚佢小學追唔番,除非將來讀國際學校啦。
[quote]
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至