跳至

首頁

尾頁

複式洋房

打左歲半針未呀

盈盈今日(9 MAY)打左啦,到而家都OK啦!
11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

Re: 打左歲半針未呀

我琴日先同亞仔打左1歲針
醫生話歲半針要遲1個月先打得
主 賜 平 安

複式洋房

我打算今個星期六帶edwin仔打歲半針

侯爵府

4 may night打左,唔知係唔係因為同埋肺炎鏈針一齊打,第2日5 may中午有少少燒,食左2次退燒水,touch wood 5 may night無事lu

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我重來唔敢比亞仔一次過打2支針
主 賜 平 安

侯爵府

ecling 寫道:
我重來唔敢比亞仔一次過打2支針

我都未試過,不過my dr話今次呢2支ok wor, so 咪一次過lor :lol:

男爵府

我個就5 may打, 我都係同埋肺鏈針一齊打, 6 may朝早起身就有d燒, 周埋6號朝早我見呀b有d腳陣陣, 7 may就退晒燒周腳你無陣, 不過d胃口就差左少少.

大宅

個囝今朝打左,下午開始有微燒。

侯爵府

gardenwoods,

咁快? 無理由架喎, 係唔係你個仔上次d病未清哂

gardenwoods 寫道:

大宅

我囡囡今晚打~~~

大宅

可能係喇,其實去打果時都37.4喇,不過姑娘話無燒....

anyway, 今日無事喇!

Btw, 思行同我個囝一樣笑得好開心喎!!

minimon 寫道:
gardenwoods,

咁快? 無理由架喎, 係唔係你個仔上次d病未清哂

[quote]
gardenwoods 寫道:
[/quote]

複式洋房

我個女今日下午打, 仲未知會唔會發燒, 我都好擔心!

大宅

我都打左了, 無事, 淨係叫左一聲咋, 到支x炎連球菌針就喊lu.

禁止訪問

伯爵府

My daughter take the injection last Friday, no yelling, no cry, no fever. But the injection area was turned to red for almost 2 days.

No need to worry too much, my aunt said let the kids play and run, the side effect of the injection will gone faster.

男爵府

請問歲半針是於母嬰健康院打的嗎? Thanks

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

亞囡尚欠月尾一針五合一, 之前次次都係兩針分左右脾打, 六合一加肺炎鏈球菌 或水痘等, touch wood 每次都無反應除了喊兩聲外

別墅

亞女昨日係健康院打,係打手臂,今早開始有少少燒!

侯爵府

Ecdc 寫道:
亞女昨日係健康院打,係打手臂,今早開始有少少燒!

點解係打手臂架?

別墅

我都唔知點解,之前果幾支都係打大脾,不過姑娘話呢支要打手臂

首頁

尾頁

跳至